Novo!

Ilustrator: Nenad Barinić!

Rođen 10.05.1972.g. u Zagrebu. Živi u Vukovaru.

Nenad Barinić je sa 14 godina ušao u vode profesije crtača stripa i ilustratora za pojedine časopise. 16 godina izdao samostalne strip fanzine.

Idejni začetnik, autor, analitičar podataka i dizajner te fizikalac na realizaciji Spomen doma Bogdanovci koji je kroz podršku i zajedničko djelovanje prijatelja, moto klubova i pojedinaca osmislio i proveo u finalno stanje do navedenog roka realizacije za manje od 6 mjeseci za “pro bono” kuna, potpuno humanitarnim i nesebičnim zalaganjem kompletne ekipe. Konstantno aktivan u humanitarnoj djelatnosti, ne gledajući na boju,spol,seksualna opredijeljenja, nacionalnost ili vjeru. Trenutno je najaktivniji i najproduktivniji autor ilustracija i stripova vezanih za Domovinski rat. Radi doprinosa na raznim poljima interesa uvršten u “Who Is Who in Croatia” enciklopediju od 2012. godine nadalje.

Autor raznih dizajnerskih rješenja kao npr: grb Specijalne jedinice policije „Delti“, grba Hrvatske šaranaške lige, grba Hrvatske bass lige, grba mušičarske udruge „Vodencvijet“, grba Hrvatske mušičarske sekcije, crteža i grba “Ebro fishing” Španjolska, znaka Linomare za WFT Europe, grba i ostalih dizajnerskih rješenja u ribolovnoj produkciji „Monarch Dok“, etikete vina „Hrvatski branitelj”, itd. Trebali bi tri stranice, word da se ispišu sve aktivnosti i sudjelovanja, na izložbama, i drugim kulturnim događanjima, jer je Nenad pored svog strip autorstva i veliki Policajac, i fotorobot/maker te lovi ratne zločince i kriminalce, diljem Hrvatske. Bilo je poznato njegovo gostovanje na HTV, gdje uživo crtao fotorobot prema opisu voditelja. Genijalni umjetnik, i veliki strip crtač, Hrvat i Dragovoljac domovinskog rata, koji se dan danas hvata u koštac sa najgorim imenima četnika koji su na tjeralicama u Hrvatskoj i inozemstvu. Osobno ga poznajem više od 30 godina a sa njegovom sestrom sam išao u školu. Gubitak prijatelja Mladena Čupića Haša, kojeg sam također poznavao, vukovarskog Heroja, ga je dodatno odredilo u zanimanju i određivanju budućnosti koja je nakon svega ipak pomalo teška. Stoga želim Nenadu Nenosu/Djedosu Bariniću sve najbolje i puno uspjeha u radu, i nastavku života, na Harley Davidsonu uz primjerenu brzinu cestama hrvatskim. Da ne padne sa njega…

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: