Novo!

In memoriam: Ramo Hrbatović, Heroj i Dragovoljac HOS-a!

15390968_1816870008573991_672734239224713559_n

Ramo Hrbatović, hrvatski branitelj iz BiH, vukovarski heroj i dragovoljac hrvatskih obrambenih snaga (HOS) kojemu MUP RH nije htio dati hrvatsko državljanstvo i protjerao ga na teritorij entiteta Republike Srpske u BiH. Dobro da ga u ‘RS’ nisu likvidirali, to je sreća.

Ramo je u štafeti smrti iz Vukovara izvukao zapovjednika obrane Milu Dedakovića Jastreba, na fotografiji u Bogdanovcima na prvoj crti obrane, listopad 1991.


Predsjednik Tuđman i kasnije vlade Republike Hrvatske nakon 2000. godine odbili su ovom hrvatskom branitelju dati hrvatsko državljanstvo, jer je musliman iz BiH i bio je član stranke HSP 1861., i MUP ga je nakon godina natezanja uhitio u Zagrebu i protjerao na teritorij tzv. Republike Srpske u Bosni i Hercegovini gdje je preminuo koncem 2015. od muke i jada što ne može živjeti u Hrvatskoj gdje je volio biti u Zagrebu i obožavao i cijenio Dobroslava Paragu, svog moralnog i stvarnog zapovjednika u ratu, i bio je jedan od rijetkih hosovaca koji se svome predsjedniku stavio na raspolaganje za izbore na listi stranke HSP 1861. i sudjelovao u predizbornoj kampanji, što mu je bila po njegovom osobnom svjedočanstvu velika čast u životu, a stranci čast što je takvu ljudinu imala u svojim redovima, jer on je baš bio pošten i dobar čovjek.

Ramo, dosta korpulentan i jak čovjek, od sreće kad je čuo da Paraga ide na izbore i da ga je pozvao da u njima sudjeluje, lupio je šakom o vjetrobransko staklo auta koje je puklo. Taman je htio krenut u lijepljenje plakata. Dobroslav Paraga mu je ipak uspio teškom mukom srediti vojno-invalidsku mirovinu s obzirom da je bio u ratu teško ranjen, a inače bez prihoda u životu, nezaposlen, jer tko je već želio zaposliti Hrvata muslimanske vjeroispovjedi, hrvatskog branitelja dragovoljca, i k tome hosovca koji je Za dom spreman? Ramo je preminuo 30. 12. 2015. u Tuzli, a da nitko nije znao. Otišao je skromno i u tišini kako je i živio, a ljudima oko sebe puno dao. Svoj život je dao za Hrvatsku. Neka mu Bog bude milosrdan i podari život vjećni, pokoj mu duši neka bude i svjetlost neka svijetli nad njim!

Stric Ivan!

Oglasi

2 Comments on In memoriam: Ramo Hrbatović, Heroj i Dragovoljac HOS-a!

 1. Hrvoje // 09/05/2017 at 20:56 //

  Počivao u miru Božjem. Hrvatski Vitezovi nikad ne umiru, samo se pregrupiraju u Raju. -Za Dom Spremni-

 2. Milan Boban // 10/05/2017 at 10:53 //

  Počivao ti u Miru Božijem, dragi naš hrvatski brate Ramo Hrvatović. Svojom hrvatskom žarkom ljubavlju branio si svoju i našu zemlju Hrvatsku i tisuće puta si zaslužio da te se nezaboravi.
  Ramo Hrvatović s nama je!

  PRVI SVIBNJA U NDH SE SLAVIO KAO VELIKI DRŽAVNI BLAGDAN.
  https://otporas.com/wp-admin/post.php?post=2826&action=edit

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: