Novo!

Informacija: Logoraši u srpskim logorima su sustavno trovani kemikalijama!

Logoraši u srpskim logorima su sustavno trovani kemikalijama, sa kojima su im dugotrajno nanosili štetu, na centr. nervnom sistemu, kao i na perifernom. Posljedice su stravične po logoraše. Karcinomi, dijabetes, bolesti na bazi živčanog sustava. Za ovaj napisani tekst nemam potvrdu. Dokument se čuva u Beogradu u SSNO, kao i u min. zdravstva ali osnovana je činjenica da su to sustavno radili, i to kroz hranu, vodu, i piće te zastarjele lijekove, ako su ih dobijali. Koliko znam prema informacijama iz MUP Srbije, prema saznanjima iz povjerljivog izvora, su im davali zastarjele lijekove kojima je istekao rok trajanja, te živu iz toplomjera. Sustavno maltretirani iz dana u dan, su slabili logorašima organizam, te ih dovodili, u teško psihofizičko stanje, koje ih je dovodilo na rub života. Mnogi od njih su umrli, u tamnicama od batinanja, kao i povreda koje su proistekle iz toga.

Trovanja živom pretežno su kroničnog toka. Opći simptomi trovanja živom nisu karakteristični:

  1. gubitak apetita
  2. glavobolja
  3. vrtoglavica
  4. umor

Najčešće oralne promjene su hipersalivacija i gingivitis. Može doći i do ispadanja zubi. Uz alkohol, ako se troši u prekomjernim količinama, dolazi do TRAJNIH promjena u psihi. Simptom se pokazuje i kod pisanja, pa je rukopis kronično otrovanog živom drhtav, isprekidan i iskrivljen (živino pismo).

  1. Tremor (drhtavicu) prate i psihičke promjene koje čine sliku živinog eretizma. To je posebna vrsta uzbuđenja i razdražljivosti, svadljivosti, gubitka kontrole nad ponašanjem, a katkada i ispada bijesa u radnoj okolini. Dakako da su ovo siptomi koji se često viđaju u našoj dragovoljačkoj populaciji, kao i u logoraškoj. Smrtne posljedice su u velikom postotku prisutne u obliku, smrtonosnih bolesti, kao i bolesti koje dovode, do naprasnog prekidanja života.

Izvor: Ćaknut

 

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: