Novo!

ISTRAŽITE ISLAM

ISIS Members

Život Muhameda: Neugodna istina – kronologija Muhamedova života

“Muhammed je: narcist, pedofil, masovni ubojica, terorist, ženomrzac, pohotljivac, vođa kulta, luđak, silovatelj, mučitelj, ubojica i pljačkaš. ”

Bivši musliman Ali Sina ponudio 50.000 $ svakom tko bi mogao temeljem islamskih tekstova dokazati suprotno.
Nagrada je dosad ostala nezatražena. Možda ju ti uspiješ zatražiti?

Činjenice o Muhamedu:

570 – rođen u Mekki
576 – siroče nakon smrti majke
595 – oženi Kadijah – stariju, bogatu udovicu
610 – izvještava prve anđeoske objave u dobi od 40 godina
619 – umire mu stric zaštitnik
622 – emigrira iz Meke u Medinu (Hijra)
623 – naređuje napade na karavana iz Mekke
624 – bitka na Bedru (pobjeda)
624 – protjeruje Qaynuqa Židova iz Medine
624 – nalaže ubojstvo Abu Afaka
624 – nalaže ubojstvo Asma bint Marwana
624 – nalaže ubojstvo Ka’b el-Ashrafa
625 – bitka Uhud (poraz)
625 – protjeruje Nadir Židove
627 – bitka rovova-rovovska bitka (pobjeda)
627 – masakr Qurayza Židova
628 – potpisuje Ugovora Hudaibiya s Mekkom
628 – uništava i podjarmljuje Khaybar Židove
629 – nalaže prvi napad na kršćanske zemlje u Muti (poraz)
630 – osvaja Mekku na iznenađenje (zajedno s drugim plemenima)
631 – vodi drugi napad na kršćanske teritorije na Tabuk (bez bitke)
632 – umire

PODRIJETLO ISLAMA

Da biste razumjeli islam, morate razumjeti teške okolnosti u kojima je religija rođena. Arapski poluotok u vrijeme Muhammeda (570.) je neplodna i pusta regija užarenog sunca i vrućine danju i hladnoće noću. Bilo je malo vegetacije, a nomadski stanovnici živjeli između nazubljenih stijena i pješčanih dina.
Dok se Europa i veći dio Bliskog istoka mijenjala iz rimskog u bizantsko carstvo, sa cestama, kanalima za navodnjavanje, akvaduktima i kulturom koja je uključivala filozofski diskurs i kazalište, Arapi su živjeli kratke i brutalne živote u zaraćenim plemenima mogavši malo ponuditi ostatku svijeta mimo vlastita gruba postojanja.
To djelomično objašnjava naslijeđeno neprijateljstvo islama prema glazbi i umjetnosti, koje neki ekstremisti poput talibana, uzimaju doslovno. Islam ne potiče težnju za znanjem izvan sebe. To je, kako reče Oriana Fallaci: “religija koja nije proizvela ništa osim vjere.”

Negostoljubivom klimom od osvajanja i kulturnog utjecaja zaštićeni poluotok. Nikoja strana vojska nije smatrala da su ovce i koze vrijedne otimanja od pustinjskih boraca, tako da je to područje bilo relativno izolirano, s izuzetkom pojedinih trgovačkih ruta. Renesansu znanja koju je ostatak svijeta tada doživljavao Arapi su uglavnom propustili, njihova je cjelokupna energija posvećena svakodnevnom preživljavanju usprkos nemilosrdnom okolišu i drugim plemenima.

Za ove ljude, moral je diktiran nuždom, a moralne obveze ne primjenjuju se izvan nečijeg plemena. To je kritična osnova za razvoj islamskog stava prema onima izvan vjere, uključujući i moralnog načela da je etičnost ikojeg čina određuje jedino time hoće li ili ne koristiti muslimanima.

Postojale su poganske vjerske tradicije u Arabiji, osobito među stanovnicima trgovačkih mjesta poput Muhamedova rodna mjesta Mekke. Neki od tih gradova imali su Kaabe – kockaste strukture koje će privući hodočasnike tijekom svetih mjeseci. Kaaba u Mekki ima razne idole, uključujući crni meteorit koji je tamo do danas.

Osim crne stijene, muhamedovo pleme Quraish obožavalo je mjesečevo božanstvo zvano Allah. Drugi bogovi su također poznati. Naime, grad Mekka je bio poznat po vjerskoj toleranciji, gdje ljudi svih vjera mogu doći i moliti se kod Kaabe. (To će se kasnije promijeniti kad Muhamed stekne moć da uspostavi svoj autoritet silom).

Islam je stvoren i od tih sirovih poganskih praksi i od osnovnih teoloških elemenata kršćanstva i židovstva kako ih je Muhamed (često pogrešno) razumio (njegovo netočno tumačenje kršćanstva, na primjer, često se pripisuje ranom iskustvu rubnih kultova palestinske regije, tada poznate kao Sirije).

Izvor: Građanska akcija official HR

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

tekst-i-fotografija

Oglasi
error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: