Novo!

JA NISAM “U”STAŠA ALI “U”STAŠKI OSJEĆAM!

 

1.) Ja nisam Ustaša i nisam mogao biti zato što me je majka kasno rodila pa nisam mogao biti Ustaša jer sam bio dijete, tek se rodio.

2.) Što ja osjećam ustaški je moj hrvatski nacionalni kućni odgoj, što nema nikakove veze s politikom, ideologijom i svijetskim gibanjima.

3.) Po narodnosti sam rođeni Hrvat i moj nacionalno/hrvatski instinkt me je nagonio da što dublje i temeljitije proučim korijene mojeg hrvatstva, što sam u svim prilikama činio.

4.) U školi sam učio ono što su školske uprave htjele, ali nisam naučio skoro ništa što su oni htjeli. Tražio sam druge izvore i našao sam ih u hrvatskoj političkoj emigraciji.

5.) Hrvatska politička emigracija je nacionalno osvijestila mnoge Hrvate, među kojima je bilo na stotine tisuća “pasošara”, koji su nesmetano mogili putovati u Hrvatsku i nositi emigrantski tisak na čitanje. Tako su se Hrvati počeli upoznavati s Hrvatskom ISTINOM.

6.) Za očuvanje hrvatske nacionalne svijesti najvažnija su Hrvatima Hrvatsko/Ustaška načela od 18 točaka. Ta Hrvatsko/Ustaška Načela su Sv. Biblija za svakog Hrvata i kada ih prouči, za njega ta Biblija ima samo šest (6) riječi: MOJ BOG, MOJA DOMOVINA, MOJA OBITELJ.

7.) Za mene je Hrvatska moja sestra koja je jako lijepa kao jedna lijepa djevojka u koju se svi mladići zagledaju i koji ju žele obeščastiti i uništiti. Kako sam ja njezin brat, dužnost mi nalaže da tu lijepu djevojku, moju Hrvatsku, branim i čuvam od svih napadača i zli osvajača.

8.) U toj dužnosti čuvanja časti i imena moje lijepe sestre Hrvatske, nikakove mi zadaće neće biti teške. I tek tada u vršenju te hrvatsko/nacionalne zadaće ću se osjećati pravim pravcetim Ustašom; jer Ustaša nije samo onaj koji nosu “U”stašku kapu. “U”staša je onaj tko stoji na braniku svoje Domovine Hrvatske.

9.) Svaki čovjek – pa tako i Hrvat – prvi glagol od svih glagola u rječniku kojeg koristi prije nego iz kreveta iziđe, je glagol USTATI. Ne može se uopće početi niti jedna dnevna radnja nego se čovjek ustane, tj. treba se najprije USTATI, i tako je iz tog glagola USTATI postala riječ “U”STAŠA.

10.) Onog puta kada se čovjek ustane, on je SPREMAN raditi svoj dnevni posao. I kako jednom narodu treba tisuće i tisuće raznih posala, jedan od njih je i Domovinu Hrvatsku braniti, a to su vojnici koji su u hrvatskoj dugoj povijesti uvijek bili SPREMNI BRANITI DOMOVINU. Kroz povijest se je ovaj izraz po potrebi mijenjao, ali je srž ostala ista, a ta SRŽ je da su hrvatski vojnici uvijek bili ZA DOM SPREMNI!

Izvor: Milan Boban-Otporaš

1 Comment on JA NISAM “U”STAŠA ALI “U”STAŠKI OSJEĆAM!

  1. Otporaš // 21/02/2018 at 09:21 // Odgovori

    Bravo!!! Milioni Hrvatica i Hrvata se tako osjećaju i tako će to biti do kraja svijeta…

    http://otporas.com/ja-nisa-ustasa-ali-uustaski-osjecam/

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: