Novo!

Jeben ti vira iljadu, nećeš ti meni u tu bezbožnu partiju ići!

Ivane, brate mili i brate dragi. To što si ti rekao da je između njih dvojice “bitna razlika”, to stoji. Ali u tome nije poenta. Poenta je ovdje u hrvatstvu BOBANJARA, kako onih prije Ranka, isto tako i onih za vrijeme Ranka (nabrojio sam ih 23 Bobanjara koji su poginuli ili nestali u ratu NDH) kao i onih i iza Ranka u koje spada i Mate Boban i svi žitelji Bobanove Drage, uključivši i moju malenkost.

Večernjakov link kojeg si priložio je dio jedne hrvatske prošlosti, a svaka prošlost je dio naše hrvatske povijesti, pa i onih koji su bili: silom, milim, nuždom, voljom, privolom ili ljubavlju iz socijalnih razloga članovi SKJ. Nije na njima toliki grijeh, jer se je moralo živjeti i uz to preživjeti. Ja sam od Mate Bobana nepunih šest mjeseci stariji i imali smo iste progonitelje, i to naši ljudi, iz naše općine Grude, koji su nas nagonili da se upišemo u partiju. Imali smo iste razloge stupiti u partiju i biti članovi SKJ.

Meni je moj otac Petar Boban, Gabrić, kada sam mu rekao da me zaustavljaju po njivama gdje sam kopao, na kolovozu, u gostinici i gdje su me god vidjeli nagonili da se upišem u partiju, doslovno rekao: “Jeben ti vira iljadu, nećeš ti meni u tu bezbožnu partiju ići”. Ako ti se ne daju školati, imaš moju motiku od 5 kila, kopaj sa njom kao što ti je did kopa, ja još uvik njom kopam i niko nije gladan bio niti će biti gladan. Ako se upišeš, ne dolazi mi kući”. To su doslovno riječi mojeg pok. ćaće. Samo su Srbi željeli da je nas Hrvata što manje u partiji, tako da oni po liniji partije zauzimaju položaje i nad nama Hrvatima vladaju.

Primjer jedan. Kod nas Sović/Gorica u stanici narodne Milicije je bilo 12 milicionera, (10) Srba, a jedan od njih Đuro, Srbin, kako su ga zvali Komandir, umjesto hrvatski Zapovjednik, (1) musliman Hrvata od Bugojna imenom Hasan i (1) Hrvat katolik Markota od Rakitna.

Ja sam izabrao emigraciju, kao i mangi drugi prije mene i poslije mene. Stekao sam moju obitelj u tuđini, kao i mnogi drugi. Mate Boban je izabrao drugo, unutar samog sebe, tj. u srcu ostao Hrvat a vani zadovoljio liniju partije, postao njihov član, na račun partije se školao i visoke škole završio, živio na račun partije i tako ju izrabljivao, drugim riječima osvećivao se partiji, čekao svoj i naš hrvatski trenutak, oženio se sa susjedkinjom Ljubicom Bošnjak, obitelj stvorio i djecu odgojio u našem hrvatskome okružju i osjećaju.

Ne znam dali je još uvijek živ onaj Kaputović, mislim da mu je tako prezime bilo, koji je kod nas bio strah i trepet. Ali jadnik nije ni on kriv koliko su krivi oni koji su mu naređivali šta raditi.

Eto, dragi moj brate i prijatelju Ivane, kada ti srce rekne da vjeruješ starome Otporašu, javi mi se i javi se opet. Primi veliki poZDrav iz tuđine koja nije iz mene izbacila moje hrvatske osjećaje niti ljubav za Hrvatsku.

Izvor: Otporaš

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

5 Comments on Jeben ti vira iljadu, nećeš ti meni u tu bezbožnu partiju ići!

 1. Milan Boban SJETIMO SE SUTRA 48 OBLJETNICE POGIBIJE ZADNJEG ZAPOVJEDNIKA HOS-a NDH.

  Moja ljubav se sastoji u tome što svakoga volim a nikoga ne mrzim.
  IN MEMORIJAM ZADNJEM ZAPOVJEDNIKU HOS-A NDH.
  http://otporas.com/in-memorijam-mak…eralu-drinjaninu/

  IN MEMORIJAM MAKSU LUBURIĆ, GENERALU DRINJANINU – Otporaš
  OTPORAS.COM

 2. IN MEMORIJAM:

  DVIJE SLIČNE SMRTI: RUS LEON TROTSKI I HRVAT MAKS LUBURIĆ
  https://otporas.com/wp-admin/post.php?post=2742&action=edit

 3. Elvira Osmanović // 21/08/2018 at 15:22 // Odgovori

  Ma mene je elvira sa svoim jebacima tako i tako ubila!!!!

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: