Novo!

Kad Kafkin proces oživi i postane stvaran…

S dana današnjeg dana na sutrašnji spominjem obećanje svoje a to je da ću majci Katici pokušati oprostiti za njene počinjene greške a sa druge strane Boga molim da mi oprosti za moje grijehe. Mom bratiću Danku želim sve najbolje ma gdje bio i a gdje se nalazio. Fali mi jako. Znam da nije kukakav kao moj školski R.Ivica i nije se u životu držao za stol ili stolicu u miru a u ratu uhvatio maglu u Siriju. Danko je tiho otišao umro kada ga je Krist pozvao…uhvatio maglu. Što se je događalo u mom stanu je moja briga i nisu mi sve misli najbistije oko toga i stoga postavljam pitanje u par slika koje imam a to je:

Zašto je Pontius sam ostao sa psom u knjizi Mihaila Bulgakova?

Drugo pitanje je što imam Križ na leđima veći od tetoviranog orla i šahovnice, grba SJP Krpelj i grba hrvatskog obrambenog štiva.

Treće pitanje je gdje je moj suborac Goran Puljiz sada kada ga najviše treba njegova sestra Lidija i kada bih volio da bude tu.

Tko je pomogao meni i mom dlanu?

Danko moj bratić je prošao svašta a ovi u mom gradu se sa svime bave i ne prate deset Božjih zapovjedi i od grada su napravili Sodomu i Gomoru. Mama krivo si me odgojila. Trebao sam biti lopov, krast ubijati ne ukazivati milost i gaditi svoje. Baš kao što je i Goran Puljiz krivo odgojen bio..Sit gladnom viruje dok je gladan gladan a nakon toga se razdvoje i nema ih više skupa. Veće srce na kontejneru ima čovjek koji prosi i prosjak pred župnim stanom već bogat sa ergelom konja jer ne razumi ništa od boli malih. Neka te ne brinu Kriste Rimljani, boj se Kriste velikih Juda u Hrvatu, koji ni za što na svijetu ne bi imali hrabrosti sići na zemlju i staviti se na raspolaganje čovjeku, djeci i obitelji. Moja je satravena i uništena, kao i Lidijina. Djeca su iza nas ostala, pa kud koji mili moji. Niti se smrti plašim niti je trebam. Sa svoje sahrane ću pobjeći ako uzmognem sa biciklom, da ja i moja supruga ne idemo pješice. Živjeli smo Lidija i ja kako smo mogli i morali. Mali ponizni sa onoliko koliko smo imali i odgovornosti prema bližnjem i obitelji. Ne prizivaj duh jer me nećeš dobiti. Da mi nije moje Lidije-nje, odavno bi moje truplo bilo u Kačićevoj a na sahranu bi stigli najgori gnjoj, i otpad od ljudi. Dvolični i prijetvorni…zašto? Kao i Dubravku Loziću Heroju Vukovara…Užas. Još danas potiskujem suze za njim. Kada ću otići? Na to pitanje Vam ne mogu odgovoriti. Stoga ne trudite se doći ka nama jer smo milijardu i sto milijuna svjetlosnih godina udaljeni kao kamen u svemiru na minus 250 stupnjeva daleko od drugih. Čovjek pred zgradom mi je uhvatio ruku te pitao: što znači ovaj znak na vratima i haubi? Odgovorio sam: moj blog. Čovjek mi je stegao šapu (ruku) i rekao svako dobro čovječe. Htio sam mu kazati hvala jer niti za ime ( koliko se sjećam me nije pitao). Ne žalim niti trenutka za sobom i onoga što je iza mene. Jer nije bilo dostojno čovjeka niti jednoga trenutka. Kako boli tako i patnje, progona i diverzija svakojake vrste. Duhovnog uznemiravanja i svakojakih inih zala. Kafkin proces je nula bodova roman, a klasika. Neka Vam Bog oprosti ja i Lidija ne ćemo nikada. Čovjek preživi, a Juda ostaje Juda do kraja svoga postojanja.

1 Comment on Kad Kafkin proces oživi i postane stvaran…

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: