Novo!

Kada istina zablista, lažovi oslijepe!

Dragi prijatelju!

Stalno se Hrvatsku ponižava na osnovu NDH, koja je bila pravna država, međunarodno priznata. Zaboravlja se da je Rep. Slovenija bila u sklopu III Reicha i da je to Hitler osobno potvrdio dolaskom 1942. godine u Maribor (tada Magdenburg). Srbija je bila njemački protektorat, a NDH je bila samostalna i slobodna. Rapalskim ugovorom 1920. godine Kraljevina Jugoslavija je Istru i veći dio Dalmacije sa otocima predala Italiji, a ne Poglavnik. Padom Italije 1943. se navedeni Hrvatski teritorij vraća pod vlast NDH.

Hrvatsku se proziva zbog Jasenovca u kojem je kao i u Staroj Gradiški umrlo 407 ljudi, a to je u izvješću generala Jefte Šašića u beogradskim novinama od 1986. godine. Hrvatskoj se i od stranih država spočitava ustaštvo i NDH. Povijesno gledano SAD je jako dobro surađivala sa Hitlerom. Ford Motor Company i general Motors su izvrsno poslovali sa Hitlerom naročito od 1933-1938. godine kada su izvozili vojne kamione i automobile. U Njemačkoj je Ford bio priznat kao njemačka firma Ford Werke AG.

Henry Ford je dobio najveće civilno odlikovanje III Reicha Veliki križ reda njemačkog Orla, dobio ga je i James Moony generalni direktor za prekomorsko poslovanje tvrtke general Motors. U Njemačkoj je za vrijeme nacizma podijeljeno samo 14 takvih odličja. Ethyle gasoline Corporation čiji su vlasnici bili Ford i general Motors su postigli sporazum sa njemačkom tvrtkom IG Farbeno poboljšanju performanci motora na zrakoplovima Luftwaffe, a isti zrakoplovi su koristili radijsku opremu američke tvreke ITT.

Letjelice su koristile gorivo koje se dobivalo hidrogenizacijom, a što je financirala američka tvrtka Standard Oil iz New Yerseya. Važno je istaći da je godine 1940. dok se Velika Britanija borila za opstanak, oko 300 companija iz SAD-a poslovalo je sa Njemačkom. Te godine 171 američka companija imala je 420. milijuna dolara uloženih u njemačku industriju.

Tek godine 1942. donesen je Zakon o trgovini sa neprijateljem, pa je većina companija prestala ali samo izravno poslovati sa Njemačkom. Suradnja i poslovanje se nastavilo do kraja 1944. godine. Plaćalo se i trgovalo preko Švicarske. Trgovalo se sa svime, Nijemci su plaćali sve zlatom, a do kraja 1944. je SAD prodavala pješačko streljivo Njemačkoj. Amerikance se ne može okriviti za otvorenu suradnju i naoružavanje nacista, tim više što su na stotine tankera do 1940. godine plovili iz SAD u Njemačku sa čelikom i drugim materijalima za ratnu industriju.

Na taj način se SAD izvukla iz ekonomske krize, te kao pobjednik prekrajala svijet. SAD nisu mogle dozvoliti da se održi pakt Ribentropp-Molotov o nenapadanju SSSR-a i Njemačke. Mnogi nacisti su poslije II svj. rata našli utočište u SAD-u, a naročito velik broj u Argentini. Znali su da je Hitler lažirao samoubojstvo sa Evom Braun, da su bili spaljeni ostaci njihovih dvojnika. Od ostataka nije nikada rađena DNK, a Rusi su uništili zemne ostatke dvojnika Hitlera i Eve Braun.

Znali su da je Hitler pobjegao u Argentinu, sa dijelom nacističkog blaga kao i ostali saveznici, te da je Hitler umro u Argentini 13. veljače 1962 godine od Parkinsonove bolesti. To je tajna samo za Hrvate koji optuženi da su fašisti, makar je Poglavnik zabranio 1942. godine nacionalsocijalističku stranku u NDH koju je pokušao osnovati izvjesni Govedarica. Saveznici su sravnali Dresden koji nije imao protuzračnu obranu, ali je bio pun izbjeglica, pa je to bio pokolj nevinih civila. Nitko za to nije odgovarao, a general Gotovina je odgovarao za nepostojeće prekomjerno granatiranje. SAD su bacile atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki na civilno stanovništvo i nikome ništa.

Nagasaki je bio centar katoličke vjere u Japanu pa ga je trebalo sravniti sa zemljom. Franjevački samostan je čudom preživio. Kako to da su saveznici u NDH bombardirali hrvatske gradove, a ciljevi su im u većini bili crkve i samostani, što je rezultiralo mnogobrojnim civilnim žrtvama diljem NDH. Koliko je na taj način stradalo u Dalmaciji, pa u Slavoniji, donji grad u Osijeku je bio sravnat sa zemljom. Kao i u drugim gradovima NDH, Hrvati su ginuli na misama u crkvama. Poznato je da su granate pale blizu zagrebačke katedrale, jer je ona bila cilj, ali nisu eksplodirale, kao i da su pale na gornjem gradu u Zagrebu pored Franjevačke crkve i ostalih zgrada SV. Franje, a da nisu eksplodirale.

Nedopustivo je da se Hrvatima do Sudnjeg dana stavlja krimen fašizma i svega što sa time dolazi, naročito od onih koji su se basnoslovno okoristili trgujući sa Njemačkom i pomažući naciste nakon II svj. rata.

Partizani su pokazali da su daleko veći zločinci od nacista, pogubivši u Hrvatskoj, Sloveniji i na Bleiburgu oko 1.500.000 pretežno civila, sa ostacima vojske NDH. Masovne grobnice 940 u Hrvatskoj i 520 i Rep. Sloveniji nisu otkopane i obilježene, žrtve nisu sahranjene. Niti za vrijeme Franje Tuđmana se nije puno radilo po tome pitanju, da bi 2000. godine drug Račan definitivno ukinuo sve komisije koje su radile po tome pitanju, što traje i danas.

Svi su ponosni na Zagreb, središtem kulturnog i političkog života u RH, a ne znaju da im je pod nogama 71 masovna grobnica uključujući i bližu okolicu Zagreba, na njihovim omiljenim izletištima i šetalištima.

Nije ih briga što gaze po kostima nevinih žrtava.

Izvor: Zoran Kotnik

S/I

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

1 Comment on Kada istina zablista, lažovi oslijepe!

  1. Vse tocsno

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: