Novo!

Kako je UDBA rušila HNO?

Prilažem ovdje četiri linka koja su uperena protiv organizacije Hrvatski Narodni OTPOR. Molim lijepo kliknite na ova četiri linka. Najviše se spominje Zvonko Bušić i njegova petorka, ali sve je upereno išlo protiv OTPORA da se OTPOR ocrni i sruši. Najviše su bile žrtve ovog ocrnjivanja članovi organizacije Hrvatski Narodni OTPOR i njihove obitelji. Tko je ovu urotu protiv OTPORA pripremao, zna se: UDBA, ali bilo je UROTA i u samom OTPORU, tj. unutar samog OTPORA.

Kada bi se mogla sva pisma iznijeti na svijetlo dana, pisma koja su pisali članovi organizacije OTPOR jedan drugome, kopirala se i širila dalje, stizala gdje su trebala i ne trebla stići, sve za jednu svrhu a ta je bila da se zamuti što više, posvade Hrvati što više, da se sumnja i sumnje šire, da Hrvati na Hrvate počimaju prstom upirati tko je više, tko manje a tko najmanje kriv, itd. Ja posjedujem veliki svežanj pisama iz kojih bi se moglo stručno dokazati da se je ciljano išlo za tim da se OTPOR kao organizacija uništi. Uzmimo u jedno ozbiljno razmatranje samo dvije riječi, a te riječi su: ODPOR i OTPOR .

To su bili članovi iste organizacije ODPORA do generalove smrti 20 travnja 1969. godine. Poslije generalove smrti nastupilo je rasulo, upiranje prstom jedan u drugoga i sumnja se počela širiti do te mjere da su od jedne organizacije ODPOR postale dvije: ODPOR i OTPOR. Taj razdor unutar organizacije HNO je nesumnjivo mnogo doprinio nepovjerenju među članovima i do jučerašnjim prijateljima iste organizacije, što je uveliko UDBA iskoristila za razjarivanje mržnje i širenje sumnje među bivšim prijateljima i članovima organizacije HNO, stavljajući naglasak na dvije riječi: ODPOR i OTPOR.
Mržnja se je širila tako smišljeno među članovima da svi oni koji su ostali vjerni i lojalni Glavnom Zapovjedniku Hrvatskog Narodnog ODPORA Maksu Luburiću, generalu Drinjaninu, su dobri i pošteni Hrvati, a svi oni koji su otišlu u organizaciju OTPOR su agenti UDBE. Ovi nazivi se mogu pronaći u raznim pismima, člancima u novini Obrana, časopisu OTPOR i, nažalost, tvrdim ovdje i fizičkim obračunavanjima na poknicima, pred crkvom, na utakmicama, itd.
Meni je osobno Pročelnik HNO za Oceaniju pisao pismo sredinom osamdesetih godina u kojem me je pitao nekako ovako: Koliko si plaćen da rušiš ODPOR. A šta na sve ovo reći osim to da je UDBA smišljeno kamen među nas Hrvate bacila a ruku sakrila. Kako se je sumnja širila, napetost je iz dana u dan rasla sve veća i veća među Hrvatima. Polarizacija među Hrvatima je postala vidljiva i to je UDBA uveliko iskoristila. I sve malo po malo, reklo bi se da UDBA sa svojim filijalima nije mirovala, već pripremala teren za njujorške procese Hrvatima.
Zato sam mišljenja da bi i ovo područje trebalo obraditi dok još ima živih svjedoka ti žalostnih zbivanja na području sjevoroameričkog kontinenta. U protivnom vjerovat će se više onima koji su nešto napisali, istinu prešućivali a lažima se služili. Cilj za obraditi ovu temu nije sakriti jedno, prešutjeti drugo a iznijeti treće, nego napisati ISTINU, kako je meni Mile Markić (1926-2007) pred smrt rekao preko telefona:
“…Imenjače, mi smo se tako zvali, jer je njemu Mile ime kao i meni) znam te u dušu i znam da ćeš ti jednom, kad-tad, nešto napisati. Sve što te milim je to da ISTINU pišeš…”
Stric Ivan!
Oglasi

2 Comments on Kako je UDBA rušila HNO?

 1. Odlično je da ste ovako temeljito iznijeli istinu kako je UDBA rušile DOPOR i druge hrvatska udriženja. Posvadi pa vlada! To je bio način kojega su jugoslavenske vlasti koristile stvarajuću raydor među Hrvatima. To čine i danas u Republici Hrvatskoj. UDBA je svudje uvula svoje sluge pa čak i u vladu Republike Hrvatske. Nedajmo se braćo Hrvati!
  Ya Hrvatsku i Dom ‘ Spremni !

 2. Milan Boban // 13/06/2017 at 09:27 //

  Tko želi bezplatno, džabe čitati na stotine pisama Vjekoslava Maksa Luburića, generala Drinjanina, neka samo klikne na priloženi link i traži koje ga pismo najviše zanima. Ako netko želi saznati neke detalje tih pisama, neka se be uzrujanosti meni javi, jer sam ja taj koji sam ih tu stavio. Pratite datume i vidjet ćete koliko vremena mi je uzelo za prepisati sva ta pisa i tu staviti.
  Veliki poZDrav svima. Mile Boban, Otporaš.
  Tko je Maks Luburić, General Drinjanin? – hrhb.info
  http://www.hrhb.info/showthread.php?t=5135&page=44&s=64b3aa...

  Tko je Maks Luburić, General Drinjanin?
  Forum HRHB, forum hrvatskih integralista
  HRHB.INFO

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: