Novo!

Kamo ide moja Hrvatska?

Što nam se to dogodilo u zadnjih nekoliko mjeseci? Problem preranog umiranja dragovoljaca više nitko niti ne spominje. Je li se našao odgovor za to pitanje? Nije. Nije se niti potražilo, jer bar odgovora nije bilo u medijima. Stanujem na Lapovcima nekih kilometar zračne linije od Kačićeve ulice i groblja. I ne prođe dan da se ne začuju tri hitca u zrak od počasnog voda. Kakvu državu imamo! Političari se brinu samo za sebe, i svoj profit, sirotinje sve više, iseljavaju se čitave obitelji u inozemstvo, a oni koji su se borili za Hrvatsku umiru tiho, odlaze kao da nikada nisu niti postojali. A postojali su, i kada je trebalo uzeli su malobrojno oružje i suprostavili se nadirućem agresoru, koji je žario, pljčkao, klao ubijao i protjerivao.

Što je država Hrvataka poduzela protiv njih nakon rata? Abolirala ih je. Je li imala ikakvog prava na tu sekvencu, na takovu političku odluku bez ijednog sudskog procesa? Nije, jer se žrtva silovanja i svjedoci ubijanja susreću sa Srbima koji su te zločine činili. Nadalje. Otmica malog Cesarea iz Splita od strane oca je pokazala da je Hrvatako pravosuđe doseglo dno dna. Privode se sportisti na informativne razgovore, i ne možeš proći ulicom više a da netko ne psuje i ne pljuje Hrvatsku državu. Čini se da je po srijedi specijalni rat jer se u spomenu Hrvatske države generalizira stvar, jer država i naziv države nije kriv za nesposobnost političara i drugih koji su na vlasti. Iseljava se moja Slavonija…sela poluprazna, prvi razredi sve rijeđi u seoskim školama, djeca oboljevaju od raka, tiho umiru u majčinom zagrljaju, no niti to NJIH nije briga. Jer su svoje sklonili od ratnog djelovanja i razaranja, da bi nakon rata izronili njihovi nasljednici zdravi neoštećeni, neokrznuti ratom. Jad i bijeda Hrvatske.

Karolina Vidović Krišto je sklonjena sa HTV zbog emisije o Jasenovcu sa Igorom Vukićem. Staljinistička metoda, koja daje plodove, mijenja kadar i postavlja one koji još uvijek tvrde da se na prostoru Hrvatske vodio građanski rat. Dokle ide bezobrazluk ljevice? U kojem svijetu oni žive? Pa vjerovatno žive u svijetu političara koji još uvijek sanja da drugi svjetski rat nije završio, i u žaljenju istog političara za neobavljenim poslom. Može li se Stazićeva izjava definirati prijetnjom? I te kako. Postoje osobe koje su i za manje dobili  6 mjeseci prisilnog liječenja u Vrapču. A jame i stratišta diljem Hrvatske vape za pravdom i upisivanjem u povijesne uđžbenike. Tako nam je kako nam je. I dalje će dragovoljci umirati, pa bar se zamislite kada čujete plotun i hitce u zrak, i pomislite samo: što bi bilo i kakva bi sudbina bila tog istog dragovoljca da min, branitelja o njima vodi brigu kako i treba. Kakva bi sudbina bila dragovoljca da je uz mirovinu mogao nešto raditi? Bi li smrtnost bila još uvijek toliko velika? Odgovor na pitanje ostavljam Vama u komentarima.

Oglasi

2 Comments on Kamo ide moja Hrvatska?

  1. Ivan Čavrak // 21/06/2018 at 09:12 //

    U jednoj od epiozoda serije “Zvjezdane staze”, koju sam jedno vrijeme kada je počelo prikazivanje na TV, gutao kao blesav, ima i epizoda u kojoj je planet, najzad, nakon stoljetnog rata, radi mira, “ISELIO” na drugi planet sve koji su sudjelovali u tom ratu.
    Tako i nas, naša predraga Domovina, pod Pupovčevom paskom, a uz zdušnu suradnju nešeg predsjednika Vlade, jer inače bez njega (Pupovca) nema Vlade, nema većine u Saboru, a vlast je slast i mast, taj četnik dirigira Hrvatskom kako mu Vučić došaptava, iseljava nas dragovoljce i sve sudionike Domovinskog rata “U vječna lovišta, na drugi planet”. Uz put, taj drugi planet obavještava s 3 pucnja manevarskog streljiva, da stižemo. U ratu smo bar dobijali 3 pucnja pravog streljiva. JBMTIIIIIIIII…. dodajte sami što mislite da treba kao završetak ove rečenice.

  2. Ivan Čavrak // 21/06/2018 at 09:14 //

    P.S. 1991. donio je jedan u postrojbu češku Bredu, no na žalost nije bilo streljiva za nju, neki “blesav” kalibar iz II.S.R. Neka ovi malo razmisle kako je ta Breda preživjela razdoblje 1945. – 1991. ? Možda i sada ima štogod zakopano ?????

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: