Novo!

Koliko je strane agenture u Hrvatskoj!?

U današnje vrijeme moderne tehnologije, je postalo zapanjujuće jednostavno doći do informacija. Tehnika sakupljanja informacija je jednostavnija, nego ikada, uz internet, i društvene mreže. Jedan od načina sakupljanja informacija u vrijeme hladnog rata, do 90-ih, jeste bio i agent spavač, koji je radio izuzetno težak i napet posao, kojeg nije mogao svatko niti raditi. Dakle slanje pošte i drugih paketa je bilo daleko teže, već ikada, te je stoga i ovaj posao u današnje vrijeme jednostavniji nego što je bio ranije. No kako izgleda, ovaj posao je još uvijek aktualan, jer izdaja i rada “iza leđa” (work in background) ima više već ikada, te je stoga i poznato u Hrvatskoj da ovakav vid posla i te kako ima budućnost. Kako je krenulo, bez ikakva svjetla.

 

Par crtica o njemu:

Agent spavač je špijun, informant ili agitator koji se nalazi u ciljnoj državi ili sustavu, poduzima i izvršava, neposrednu zapovjed, i već djeluje tek od trenutka kada ga se aktivira. Ponekad može biti neaktivan tijekom niza godina.

Agent spavač, je taj koji prikuplja prikriveno informacije, nadzire ili utječe/manipulira sustav ili javnost u smislu dijeljenja lažnih informacija, putem medija, bavi se podmetanjem, ili pak drugim aktivnostima.

Agent spavač, može nakon dugog razdoblja neaktivnosti stupiti u akciju ili još biti neaktivan.

Agent je onaj koji ne treba biti plaćen od strane nalogodavca i koji su u mogućnosti zaraditi dovoljno novca za financiranje života, u svom životnom okruženju. Time se izbjegavaju moguće pratnje uplata iz inozemstva.

Agent spavač može biti dovoljno uspješan da postane “agent utjecaja”, dakle da upošljava ili otpušta uposlenike.

Agent koji je otkriven često je bio starosjedioc u ciljnoj zemlji i posjeduje vještine kao”domaćin”, i time je manje vjerojatno hoće li izazvati sumnju, ili mogući progon.

Agent spavač može biti plaćeni agent provokator, dezinformator i “špijun” tajnih policija, kao i stranih službi.

Znamo tko su i što nam čine. A primaju plaću od obje strane. Možda i od treće, i pete.

Ovo su uglavnom, male osobine, ovih ljudi, koji su na popisu UDBA-e i KOS, a vidimo ih u Saboru.

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: