Novo!

Lako ti je Boro ić u Istru. Tamo ima kamenova, moš se skrit. Ajd dođi u Slavoniju ako si frajer.

Ili:  Gde su mi opanci, tu mi je i pedala za gas!?

 

Pitanje koje se proteže u ovoj trakavici o Predatoru, od kada je izašao treći nastavak Predatora iz 2010: Tko je Predator!? U filmu su prikazani dijelovi iz života u prenesenom značenju. Ružni, grdi, “naoružani”. Ono što nedostaje jeste to, osim što po potrebi nosi suknje, haljine, depilira se, i ima lakirane nokte. I šminka se vinjakom, konjakom, vinom i pivom. Tko god je željan Predatora neka ga vodi sebi doma. O silikonima ne ćemo, od kad sam se zamjerio ženskom rodu sa obavijesti da je cijena silikona pala. Pa i pala je. Naravno da je pala. Cijena mu je 37,70 bila a sada je 24,35 za tubu jednu. Pa i nakit je takav da sa njim mogu izazvati eksploziju nuklearnu u slučaju nestanka istog nakita. Prstenje…Zagrebeš lak za nokte i nađeš zahtjev za kredit od sto tisuća kuna. Po noktu. Svaki nokat novi kućanski uređaj. Perilica, za suđe, za veš. Talijanski frižider. Pločice kako u kupatilu, tako na stomaku. Ovo drugo ide daleko teže, od recimo izmjene pločica u kupatilu ili kuhinji. U vinkovačkoj pješačkoj zoni su pronašli grobove starih Hrvata. Supružnike. Ona i njih četvero muških. U grobu njihovu grnčariju. Mač za otvaranje konzervi, nunčake, i srebrninu i to 50 kg. Vjerovatno je netko uganuo zglob noge, nosajući teret. Pa molim vas lijepo tko je vidio toliku srebrninu zakapat kad sto metara dalje imaju specijalizirane radnje za otkup srebra. Cijena super. U stvari tko je koga tu obradovao!? Srebrnina se daje za života, a ne kao pod istarskim podnebljem. Supružnik umre, odmah se zove pjevač ili pjevačica. Kad ne mogu u Puli napraviti koncert, napravit će u Slavoniji. U Vanilla Club. Svak mu može prenijeti moj SMS jer se dimi. Ali mu ne može prenijeti svoje utiske o meni. Pa evo sad kažem. Miran sam tih i suptilan. Ali kad banem u Vanilla Club, sa fraklićem rakije, papirom i olovkom konobari se pokoče.

 

Idem sa tim na kavu svako jutro čim ustanem iz kreveta. Kavu pijem a po papiru pišem. Lijeva čarapa je obuvena a desna se još uvijek traži, negdje na potezu od kuhinje do spavaće sobe. Nerazdvojne su, zato se i traži. Inače jedva čekam ovakve pacijente. Sva psihologija se nalazi u prezimenu. Kad sam bio klinac, mislio sam da se možda bavi Boro Drljača sa poljoprivredom, i da je ime dobio jer nije imao nekakav drugi stroj, tipa, tanjurača, ili plug. Čiko jeste li vi poljoprivrednik!? To pitanje sam postavio prije 35+ godina. Zato je iz osvete, otišao u Istru praviti koncert. Svaki umjetnik prekodunavski ima plan nakon dvosatnog koncerta koji bi pokušao posramiti sve umjetnike od Tihe Orlića, Marka Perkovića Thompsona, Mate Bulića sve njih zaliti betonom. Oni se drže Garašaninove doktrine. Srbija do Tokija. Baš kao i što Seke kaže: “Prošao je sat kulture i povijesti idemo to sve skupa zalit betonom!” Da se ne remeti vozni red, i iskakanje iz tračnica. Te da se slučajno ne bi ustale i povampirile ideje ili implementirale, kod sličnih pjevača. Copy/Paste ne važi. Od tud nam srebro u Slavoniji. Lako ga se zakopa i odkopa. U Slavoniji, najvišlje brdo, je bundeva na koju staneš nogama. I to je savršeno istraženo. Lako je pevaljkama i pevačima ići u Istru praviti koncerte. Zato se i odluče ići u Istru. Tamo imaju Arenu, ima kamenova ko u priči. Ima se gdje kriti. Pa i u Split idu. Na rivi ima kamenova. Idu tamo gdje se može kriti i sakrivati. Al ajd imaj petlju i maštovitosti pa neka dođe ovdje u Slavoniju, gdje je sve ravno i nemaš se gdje sakrit. Jesam li rekao da njihovo srednje ime u kineskom horoskopu u rubrici zanimanje, znači ČETNIK. Dakle pevač i pevaljka je jednako 2+2. Možda bi bilo bolje da se nastave baviti sa tim, po Srbiji, jer će u Slavoniji pravi glas pustiti. Možda samo dvi tri riči, no dovoljno jak i glasan: Jao, jao jao.

Ako se koji slučajem zahtjev fanova ispuni, rafalna paljba iz ručnog naoružanja, dakle onog naoružanja koje se pokupi iz podruma. Kalašnjikov, M-48, garonja. Zanimljivije je u urbaoj srbijanskoj sredini. Imaju naoružanje. A ne kao u Slavoniji…kamen, cigla, vikleri, I Phone, ambalaža od pizze koju je netko netom pojeo. Sklonost samopovređivanju postoji!? Naravno da postoji i opcija za to. Budete li omogućili koncert u Vinkovcima, odite kod Ive Josipovića u ZAMP pa tražite tantijeme. Ili nas tužite. U slučaju da glas pukne ili samodetonira od muke, tu je kit prve pomoći, za manje operacije na psisi tipa: Gde su mi opanci, tu mi je i pedala za gas!? Pevači i pevaljke…ostavite se Hrvatske, dobije se osip od gostovanja.

 

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: