Novo!

Očito smo postali NUSPRODUKT, Domovinskog rata, kojeg treba ukloniti sa lica i tla naše Domovine!

 

 

 

52fd44c5-a84c-4eaa-bf39-622657e60dd4-sokol-preview

 

Nije li potrebno smiriti duhove, skupiti se u redove, i ostvariti sve ono za čega i jesmo tu! Predaja? Pa nisam siguran da bi se Vukovar i bojovnici predali, da nije bio izdan i prodan. Negdje u svojoj psihi sam još uvijek negdje u Nuštru, i čekam zapovjed za proboj u Vukovar. U Vukovaru je počelo, ali će u Zagrebu završiti. Možete misliti što hoćete, i što želite, no kad odem jednom odavde, sa ovoga svijeta, i kada se pridružim svim poginulim, umrlim prijateljima, pitat ću se pred svima njima: je li ovo sve skupa bilo vrijedno, da nam jude vode sudove, da nam ne daju disati, da nam socijalna skrb odvodi djecu, i da nam pokušavaju podilaziti sa svih strana, i onda kada smo najosjetljiviji na uvrede, da nas pljačkaju podkradaju, prodaju, ucjenjuju, stavljaju na popise ratnih zločinaca?

Progon branitelja? A zbog čega ako smijem pitati? Što su lili krv, za Domovinu, što im je noževima mržnje zasijecana duša, i nanošene povrede, iz kojih je iznikla ljubav i zaljubljenost prema Domovini? To nije novac, koji političari imaju, zato nam tako i ide, to je duhovno bogatstvo, po kojem pljuju i boje ga se strahovito. Nenavikli su naši političari, na davanje ali vole otimati pljačkati i uzimati. Kao i lagati, a tada im nitko nije ravan u ničemu. Jer svoju MOĆ, pokazuju u pravom svjetlu: kakvo im je svjetlo takvo im je lice. Nakazno zlurado, iskrivljeno u mržnji ka svemu hrvatskom, ka Vukovaru.

Radikalni rez je potreban Hrvatskoj, jer ova politika, nije dobra, prirodna niti normalna, jer kad se čuje hitac ( pucanje) duše, obično idemo na sahrane, i čudimo se i pitamo: što se to dogodilo sa tim čovjekom? Zar smo toliki licemjeri pa to sve posljednjih 25 godina nismo primjećivali? Slijepi možda? Zar liječnici nisu mogli nikakav apel napisati o zdravlju branitelja svim političarima? Ja da sam na njihovom mjestu pokušao bih sve učiniti. Zar im je toliko uprljana ruka kojom pišu da ni papir ne može ostati neuprljan, blatom i muljem. Svakako treba sagledati sve kutove u koje imamo na uvid.

Očito smo postali NUSPRODUKT, Domovinskog rata, kojeg treba ukloniti sa lica i tla naše Domovine, da bi netko drugi sjedio na Vašem mjestu i krojio sudbinu po svom nahođenju i volji. No opet, postoji i druga stavka: hrvatski Branitelji nisu nikome stali na žulj osim zbog toga što su to što jesu, bili-i ostali!

Nekima to pakleno smeta, što smo živi što radimo što dišemo zrak. Nije li to njima ipak nešto nepodnošljivo i gadljivo, imati ogromnu volju za opstankom i životom, urođenu žilavost, hrabrost? Ako niste znali: to su Vukovarci i vukovarski bojovnici. Čitav Hrvatski narod. No neka se onda ne pitaju i niti čude, ako zagrmi zemlja i zrak, neka se ne opravdavaju i ne peru, neka ne mole i neka kume, jer milosti ne ćemo imati kao što oni nisu imali za nas, u posljednjih 27 godina.

 

 

Stric Ivan!

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: