Novo!

Marijana Matešić-Anđeo među nama

mm

U 2 mjesecu u emisiji PROVJERENO, nakon priče o samohranom ocu Matiji i Milan Basarac, sa Damir Vitez krenula sam u Sisak. Išli smo sa 2 auta jer se cijela Hrvatska “digla” i auti su nam bili puni. Od pečenog odojka, štrudle, bicikla, jastuka, suđa…..Došao je i Mario Likić i primili smo se posla. Nikada neću zaboraviti kada smo prvi put došli, na dvorištu su se cjepala drva , jer im je netko donirao, pa smo ih nosili po onoj hladnoći i snijegu. Uđem u kuću i na hodniku puno korito čaša, jer su se ljudi samo izmjenjivali,a nije bilo vode u kući.

Kleknula sam na hodniku i primila se suđa. Toliko je bilo hladno da sam iz tog korita vadila komade leda. Ruke su mi se smrzle. Dolazi Matija i govori, gospođo pustite to cu ja kasnije, ali nisam mogla to gledati, a i puno dvorište je bilo ljudi. Svi su htjeli upoznati oca i sina. Zgrijao mi je vodu u loncu i napokon su mi se ruke malo zgrijale.

Dolazi bračni par iz Zagreba i pitaju Milana jel ima neku želju šta bi htio a on kaze nema. zena ga opet pita a on kaze grickalicu za nokte. Njen muz je otisao u ducan i kupio mu. Taj trenutak mi je bilo jako teško, plakala sam dobrih 10 minuta , jer to nije bio mobitel, laptop, i phone , nego poklon od 10 kuna. Od tada do danas svaki vikend smo tamo.Prošla dva nismo bili zbog prehlade. Hvala Bogu ovo je priča sa happy endom. Zašto opće sve ovo pišem? Eto htjela sam da vidite kak je sve ovo počelo.

Onda sam imala cca 100 prijatelja, sada nas je 2200. Većinu vas ne poznajem. Danas smo pomogli 67 obitelji. To je jako, jako puno. Drugi tjedan idem kod one bebice i to je to do Božica. Treba sloziti i pripremiti 100 tinjak paketica za dječicu i skupljati kunice za odojak i kolače. Paketici se slazu za svu djecu.

Ne gledam na vjeru i nacionalnost. Ovo je prilika da ih razveselimo.Hvala Vam na povjerenju koje mi dajete i svim lijepim rječima koje ste mi uputili. Samo me tjerate naprijed. Oprostite po 100 put ako kazem javit cu se pa se ne javim. Sama sam za kompom, nemam admine. Toplo se nadam da sam svima odgovorila,ali slobodno me podsjetite koji put ako zaboravim.

Hvala Vam na povjerenju koje mi dajete i svim lijepim rječima koje ste mi uputili. Samo me tjerate naprijed. Zadnjih dana sam po cijele dane bila na terenu, pa nikako da sjednem i napravim spisak kikića za poklone. Neke prijateljice su dobile popis djece i godine i po tome ce sloziti paketice. Sutra idem kupiti celofan i bacam se na slaganje poklona. Jedva čekam da vidim njihova lica , kada dobiju poklon.

Marijana Matešić

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

tekst-i-fotografija

Oglasi
error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: