Novo!

Medijska reanimacija orjunaša, komunista, četnika i jugofila.

0hrt_logo

Fakultet jugofilne indoktrinacije
Kakav je politički svjetonazor i ideološka pozadina profesora FPZG, koji svakim danom svoje svjetonazorske paradigme pretaču u svjetonazorski sustav budućih novinara? Zanimljivu anketu provela je novinarka Karolina Vidović Krišto, 2010. godine, na 40 studenata pomenutog fakulteta. Nitko od studenata nije znao odgovoriti što se u Hrvatskoj dogodilo 18.11. 1991.!! Reciklirani profesori koji su do jučer predavali obranu i zaštitu komunističkog, totalitarnog, zločinačkog režima, danas recitiraju NATO i euro integracije pred novim studentskim naraštajima politologa, paralelno ih gurajući u latetnu, nekritičku jugofiliju. To znači da smo iz komunističkog sustava, raspadom Jugoslavije izašli samo djelomično, jer su zastupnici jugoslavenske, komunističke ideologije održali kontinuitet ideologije i politike uz zadržavanje starih, komunističkih, indoktriniranih kadrova i njihove djece na pozicijama medijske i ine moći. Danas komunizam prekrivaju terminom antifašizam, odbijajući termin antitotalitarizam.
Uz dvoje koje ću istaknuti kao primjere tu još i Jović,Tatalović, Kasapović,Lalić,Cipek,Perišin…..

Toj bulumenti začudnih orjunaško-komunističkih križanaca, inače ideološki nespojivih,zajedničko je jedno –negiranje i borba protiv suverenosti hrvatske države te reanimacija jugoslavenske utopije.
Glasnogovornik ovog ideološkog bastarda Oliver Frljić to jasno definira: „“Jugoslavija i komunizam će se vratiti, Hrvati su izmišljena nacija, demokracija je zlo…“
Naravno, Oli i slični mu imaju neograničen pristup medijskoj pažnji HRT-a i većine nacionalnih televizija. Pozorno se, bez kritičkih osvrta i pitanja prati svaki njihov korak, promovirajući ih u zvijezde demokracije. Djelomično krivotvorene peticije sa nekoliko stotina potpisa postaju vijest dana. Dok njima suprotnima nije dosta ni više tisuća potpisa za ikakvu medijsku pažnju.
Umjetnost postane čak i pišanje po Trgu sv. Marka kad to čine orjunaško-komunistički križanci.
Profesori orjunaško-komunističkog sna
Primjer prvi: Gordana Vilović, profesorica na FPZ u Zagrebu, poznata je po inicijativi i realizaciji objavljivanja romana svoga rođaka Đure Vilovića, Hrvata, nekadašnjeg aktivnog Orjunaša i štabskog oficira četnika Draže Mihailovića. Utjecaj konfuznih svjetonazorskih lomova njezina rođaka vidljiv je i kod uvažene profesorice, koja unatoč inicijativi i realizaciji objavljivanja romana istaknutog četnika, ne podržava, istim aršinom, naknadno izdavanje romana npr. Mile Budaka.

Primjer drugi: originalan primjer za pojavu koja dominira mainstream medijima je tvrdnja Nenada Zakošeka bivšeg dekana istog fakulteta da djeca iz rane faze postkomunističkog sustava ne mogu biti zadojena komunizmom. Ali taj isti Zakošek, u isto vrijeme magistrandice optužuje za ideologizaciju i indoktriniranost ustaštvom. Poznatu znanstvenicu Judith Reisman podučio je kako je u zadnja dva desetljeća , u Hrvatskoj, moguća jedino indoktrinacija katoličke Crkve. Kod Zakošeka je simptomatično i njegovo nekadašnje članstvo u Udruženju za Jugoslavensku Demokratsku Inicijativu koja se snažno opirala hrvatskoj suverenosti, unatoč srpskog odbijanja konfederalnih prijedloga Hrvatske,unatoč bjelodanoj srpskoj oružanoj agresiji na Hrvatsku. Iz takvog miljea izlaze novinari kojima je usađeno da je njegovanje nacionalnih i tradicionalnih vrijednosti na samom vrhu ljestvice nepoželjnih ponašanja.

Medijska agresija

Primjer treći: posljednjem ispraćaju Žuži Jelinek, Jovankinoj , promiskuitetnoj krojačici, osiguraju pet minuta priloga nacionalne, javne televizije a posljednjem ispraćaju Zvonka Bušića priušte ignoriranje.

Primjer četvrti : lokalne medijske kuće objave tonske zapise sramotnih kolegija u Ministarstvu branitelja na kojima se jasno čuje dijabolična razina „rada“ ministra i pomoćnika, ulični prostački riječnik, uvrede i podsmjeh žrtvama…. Ni riječi o aferi u mainstream medijima. Ni jedno novinarsko pitanje novinara HRT-a sudionicima sramote.
Svakodnevno se u radu HRT-a može bilježiti desetke primjera javne i perfidne jugofilije kojom sustavno, 15 godina, potkopavaju temelje suverenosti Hrvatske, nacionalni identitet i tradicijske vrijednosti.

Problem senzacionalizma i „kratkog pamćenja“.
Mi stariji živo se sjećamo desetljetnog razapinjanja Vice Vukojevića zbog navodnog silovanja jedne muslimanke. Grmjeli su svi, grmio je HRT. Nakon mukotrpnog, dugogodišnjeg istražnog procesa sud ustanovi da je osoba nepostojeća, izmišljena. I nikome ništa. Osim što su jugofili ukinuli komisiju za istraživanje žrtava rata i poraća, njega kao predsjednika diskreditirali, te istrage komunističkih zločina učinkovito zakočili.

Nekadašnji predsjednik RH Mesić, je dobivao predsjedničke mandate na obećanju o spoznaji i načinu kako Hrvatskoj vratiti opljačkane novce. Na krilima mreže medijske moći to je bio ključni detalj njegove kampanje. Naravno, nikada nije učinio ništa da rasvjetli barem mali dio obećanja. Godinama su novinari HRT-a izbjegavali ta pitanja. Čine to i danas. Osobno, vjerujem da Mesić zna gdje su novci. Završili su kod iste klike kojoj i sam pripada. Kameleonski prilagodljivi orjunaško – komunistički križanci.
Radimir Čačić dužnik nekoliko desetaka milijuna kuna poreza, otimač enormnih suma novca za nikad obavljene poslove, medijski je izgrađen u priznatog , uglednog političara i poduzetnika. O njegovim malverzacijama jedan istraživački novinar objavio je knjigu. No ,nedjela su čudom, pala u zastaru. Novinari šute.

Lansiranje podjela
Hrvatskom dominira prihvaćanje paušalne, medijski promovirane podjele društva. Niti se preispituje socijal demokracija i ljevičarstvo SDP-a, niti demokršćanstvo i desnica HDZ-a. Ključna a štetna podjela hrvatskog društva nije na lijeve i desne već na hrvatske suvereniste s jedne i prokomunističke filojugoslavene s druge strane. Da je tomu tako svjedoči nasilno svrstavanje HSS-a u desni politički polaritet što je apsolutna nebuloza. Isto tako, imenovati klasičnu anarholiberalni SDP ljevicom jednostavno nema smisla. U takvom kolopletu događa se još bezbroj varijacija koje cijelu stvarnost čine rašomonskom.
Orjunaško –komunistički, jugofilni kadrovi nikada se neće pomiriti sa hrvatskom suverenošću i učinit će sve da društvo dovedu do paradoksalnih situacija. Njihova infiltriranost u medijske krugove moći i stalna „proizvodnja“ novih kadrova na fakultetima gdje su udomljeni po političkoj podobnosti Centralnom komitetu SKH, osigurava im stalnu promidžbenu platformu. Kad Hrvatsku više ne mogu tek tako izbrisati s karte svijeta, učinit će sve da je učine, odgoje i izgrade po svome mjerilu vrijednosti i tako podjarmljenu pripreme za novu Jugoslaviju.

Rašomonski apsurdi poput profesure kadrova koji se protive suverenosti vlastite domovine na fakultetima, do imenovanja rigidnih,komunističkih kadrova na čelna mjesta medijskih kuća, sustavno i trajno će priječiti normalan, demokratski razvitak društva, jer oni demokraciju, tako indoktrinirani, jednostavno ne mogu poimati.

Lustracija je jedini, humani i demokratski lijek ove razarajuće pojave.

Željko Maršić Zenga

Žig

Oglasi
error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: