Novo!

NE OVO NIJE NA MOM STOLU!

im

U republici Hrvatskoj mali postotak državljana može si priuštiti da ova tri papira stavi na stol i da se pohvali da ih ima. Nije to neki veliki iznos ali za mnoge je veliko bogatstvo, i onoga dana kada ih dobijemo dali mirovinu ili rijetku plaću isti dan ih ostavimo na šalteru na kojem ih podignemo. U većini slučajeva dolazimo u banku samo potpisati da je taj novac isplaćen na naše ime.

Razlog tome ja osobno vidim u ratnim i poratnim profiterima i kojekakvim kvazipolitičarima. Zašto u njima iz jednostavnog razloga kad se pogleda vanjski dug Republike Hrvatske nekada i sada u nerazmjeru plaća i poslova koji se obavljaju.

1995. godine po završetku Domovinskog rata vanjski dug Republike Hrvatske iznosio je 3 milijarde eura, i ako uzmemo sve što se dešavalo u periodu od 1991. pa do 1995. godine taj dug je i opravdan imali smo Domovinski rat koji nam je nametnut.
U tom periodu samo ostali bez osnovnog, za obranu naoružanja, koje su nam komunisti i srbočetnici odnijeli sobom u krajeve gdje su živjeli ortodoksni četnici, tako da smo i pored uvedenog EMBARGA na uvoz potrebnog naoružanja morali isto kupovati. Agresijom srbočetnika i ortodoksnih komunista imali smo i veliki broj prognanika iz svih dijelova Republike Hrvatske o kojima se trebalo brinuti i osigurati im najpotrebnije za život.
Početkom srbočetničke agresije na susjednu BiH također smo prihvatili i veliki broj prognanih državljana BiH kako Hrvata tako i Muslimana.

Sada 20 godina poslije Domovinskog rata imamo nešto što je stvarno zapanjujuće i neprihvatljivo pa čak mogu reći i neispravljivo. Narednih 200 godina, u samo 20 godina taj dug, ne da se je smanjio, nego se je uvelike povećao.

Vanjski dug Republike Hrvatske 2015. godine iznosi 55 milijardi i 780 milijuna eura. U što i kako je utrošen taj novac? U obnovu razrušene Domovine? Sumnjam…jer poslije rata mnoge države svijeta su donirale obnovu i izgradnju stradalih dijelova RH tijekom rata. Ali je i pored tih donacija dug je narastao u 20 godina preko 52 milijarde eura.
Za vrijeme trajanja nametnutog nam rata i po završetku bili smo u 5 godina zaduženi 3 milijarde eura i kad to podjelimo sa 5 godina ispada da smo se godišnje zaduživali oko 600 tisuća eura.

Poslije rata taj dug je povećan za bliže 53 milijarde eura i kad to podjelimo sa 20 godina ispada da smo se godišnje zadužili 2 milijarde i 650 milijuna Eura!

Gdje su ti novci?

Kod njih naših političara. A kako i zašto? Jednostavno jer svi oni razmišljaju GUZICOM i o svojoj GUZICI a ne glavom i za narod. Jedan od primjera najomraženijih političara u Republici Hrvatskoj za svog mandata MVEP Vesna Pusić za svoje nedjelo je uspjela uštedjeti pozamašnu svotu novca 6 milijuna i 900 tisuća kuna. Hajdaš Dončić i Vrdoljak za 4 godine ušteda po 900 tisuća kuna što godišnje iznosi oko 222.000 tisuće kuna i da ne nabrajam dalje.

Do kad tako? Ne znam! Ali znam da će moje pra pra pra unuče još otplaćivati taj dug pod uvjetom da političari počnu raditi za narod. A ako ovako nastave i njihovi potomci će to morati vraćati.

Izvor: SPO

Stric Ivan!

Oglasi
error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: