Novo!

Nogomet i “fudbal” te podjele u društvu hrvatskom!

Hrvatska stvarnost jeste da smo podijeljeni od strane političara, na sve moguće načine, i kada pomislimo da smo nešto postigli ili da smo stali na sigurno mjesto, događa se da nas još uvijek protresu sa cijepkanjem, kako naše obitelji, prijatelja, suboraca. Tako je i sa nogometom. Kakav smo mi to narod? To najbolje znaju neprijatelji Hrvatske jer koriste te situacije za osobnu promiđžbu i ciljeve…Karlovac Karlobag Virovitica još uvijek živi u njihovim mislima.

Dosta smo “pucali” do danas. Vidimo igru jasno kao dan: Oni igraju “Fudbal” a mi Hrvati igramo-Nogomet! U vrijeme svjetskog prvenstva imamo “fudbalera” i “fudbalerki” čitavo more, i to izravno u hrvatskom/srbskom saboru! Stoga apostrofiram ovaj njihov naziv igre a što njihov termin nosi i znači i te kako nas treba biti briga. Pratite njihove igrače i korisnike. Jel se radi o istom značenju? Ako mislite na sport, malo smo se udaljili te pogledali kako izgleda ta slika. Nije isto igrati “fudbal” ili nogomet. Kada će se eksplozivna mješavina zapaliti? Ne će se zapaliti, izravno u Vašem domu, putem medija, koji nam lansiraju svakojake gluposti, pa između ostalog, jeftinu glumu političara! Sve je tako kristalno glasno na HTV…čisto lijepo britko i jasno. Kupite, kupite, kupite i navijajte, jedite čips, pijte pivo, a vaš novčanik vas zove i vrišti da u njemu ima 20 kuna. Je li bilo dovoljno? O Jasenovcu je zabranjeno pričati, a ako organiziraš emisiju kao Karolina Vidović Krišto-udalje te sa HTV-a. Svjetsko prvenstvo je sve to ohladilo i bacilo u zaborav. Zato i vlada tišina, za malim ekranom dok ne padne gol! Ali samo na terenu…niti jedan zgoditak u političkom životu, nije donio značajne promjene, a hrvatsko društvo vapi za time. Pogrešni igrači. “Fudbaleri”! Autogolove daju hrvatskom narodu. No i to se okrene.

Sirotinja na kontejneru, 350.000 ih se iselilo iz Hrvatske, zatvaraju se obrti i malobrojne tvornice, ali je svjetsko prvenstvo ovdje, u našim domovima. Jupi! A sad i ružniji dio. Ovi nekulturni napadi na K.G.Kitarović zbog čestitanja igračima od strane srpskih medija, je dno dna komentara. Hrvati bar imaju Predsjednicu koja je odmah čestitala igračima, za razliku od Srba, koji se žale na lepršanje orlova, makar rukom pokazano. Zbog orlova je i FIFA je na nogama. Da nije smiješno bilo bi urnebesno. U ovo doba svjetskog prvenstva treba dobro odvagati svaku riječ jer se možeš ponovo naći u biltenu SNV-a, kao mrzitelj Srba, mada ništa od navedenog u optužbi nije istina. Udaraj po malima da veliki ne dignu glavu…to je politika SNV-a na društvenoj mreži. Istina je jedna a to je, da je Igor Vukić napisao knjigu o istraživanju o radnom logoru Jasenovac koja je uzdrmala dobro javnost i postojeću friziranu “istinu” koju promiču svite antifašista. To je veliki pomak naprijed. A još veći bi bio da se napravi komisija i istraži logor Jasenovac, odnosno da se odobre iskopavanja.

Dakle, ako trebamo birati između “Fudbala” i nogometa, birajmo nogomet! Ne trebaju nam nikakvi recepti, od stranih kuhara, prekodunavskih i prekodrinskih budala. Ima li razloga za to? Imamo dovoljno pameti od naših bojovnika koji su još živi i onih koji su pali za Domovinu. Ne govore oni u vojnim školama…već četnici! Zar je domovinski rat bio takozvani (tzv)!? Eto tako domovinski rat nazivaju predavači na vojnim učilištima. Pa dokle više? Po dragovoljačkoj žrtvi je izgrađena današnja Hrvatska. No ono što su političari učinili je krajnje nesnošljivo, i ružno! Dok netko pliva u novcima i bogatstvu, drugi su na kontejneru! Nije sve u novcu-kažu obično bogati ljudi, dodao bih još: Nije niti u kontejneru! Stoga se nadajmo bar uspjehu na svjetskom prvenstvu. Vatreni to zaslužuju, jer im se pružila prilika, koju koriste, za razliku od običnog puka. Zašto puk nema prilike? Jer je ne koristi!

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: