Novo!

O autoru knjige “Magistrala mržnje”

Ovu web stranicu posvećujem svim poginulim bojovnicima u Domovinskom ratu, žestokoj borbi protiv povijesti, četnika, komunista, slavoserba, te svim malim ljudima koji se nigdje danas ne spominju a dali su veliki obol u pobjedi nad hordama zla i srbočetničkim snagama koji su nas htjeli poklati, kuće spaliti i istrijebiti nas.

Za generale i velike njuške me nije briga, jer prstom nisu mrdnuli za malog Hrvata i Hrvaticu, te za njihovu obitelj. Oni su se osigurali bar za dvije generacije nakon svoje smrti.

Ova web stranica je jedna vrsta retrospektive mog osobnog promišljanja o događanjima u Hrvatskoj i buretu baruta na kojem sjede političari iz Sabora. Komično mi je to gledati sa strane kako se izmjenjuju na straži, a vatra je svuda oko njih, koja vrlo lako može zahvatiti i sporogoreći štapin.

Posebno se zahvaljujem mom prijatelju i bratu po oružju, Zvonku Jelčiću koji me je na neki način poticao da sve ono što sam pisao, i o čemu smo pričali, živjeli i proživljavali, sročim na ovoj stranici. Mnogima se neće dopasti što je napisano, no to me nije briga. Znam tko sam, što sam i kamo idem…a da li ću nekoga povesti na to putovanje, ovisi o meni osobno. Zar se dospjelo do toga da mi u Hrvatskoj ne smijemo progovoriti o problematici koja je zadesila Hrvatski narod tijekom stoljeća. Zar trebamo živjeti u laži i od laži koje nam drugi skroje, koje nam drugi servira na stol ili pod nos. Ovdje ću citirati Srpskog književnika Dobricu Ćosića koji je ukazao na problematiku svog naroda; “Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.” (Dobrica Ćosić, Deobe) Ili… „U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.” (Dobrica Ćosić)

A autor knjige, “MAGISTRALA MRŽNJE”, Ivan Dujmić, ne želi da laže. On želi istinu da kaže kakva god okusa bila. Ne želi manipulirati podatcima već ih pomno istražuje, ne želi se stidjeti onoga što je, tko je i kome pripada. Ivan voli svoje, tuđe poštiva kao i potpisnik ovih redova.

Ivo Mijatović-Ico, književnik, Gradište

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: