Novo!

Par riječi o Juri Francetiću!

Neki su mi se javili i tražili izvor gdje se može naći da je Jure Francetić dao Vjekoslavu Luburiću konspirativno ime “Maks” a ovaj Juri “Laslo” ili “Lazlo”

“POBOČNIK LASLO” je konspirativno ime Jure Francetića kojeg je dobio na Janka Pusti. Jure Francetić je osobno na Janka Pusti dao Vjekoslavu Luburiću konspirativno ime “Maks”.

Dom, Sveučilište, Janka Pusta, Drina i Smrt, – to su velike postaje i stepenice u životu velikog hrvatskog ratnika i ustaškog revolucionarca Jure Francetića. Svi ratnički narodi imadu legende, koje kažu, da veliki vojnici i ratnici ne umiru, nego se jednostavno rasplinu…Život, rad, borba i smrt Jure Francetića je legenda i misterij. Podno starca Velebita, u kršnoj Lici, koja je dala ratničkoj povijesti bezbroj generala i admirala, rodio se je i veliki vojnik i ratnik Jure Francetić, koji je bio odlikovan Željeznim Trolistom I stepena sa hrastovim grančicama. Tko je pisao PORUKU IZMIRENJA USTAŠA I HRVATSKIH PARTIZANA, pisao ju je dr. Miljenko Dabo Peranić a general Drinjanin mu dao ideje i poslije nekih dotjeravanja i usavršavanja, ta Poruka Izmirenja je izišla u DRINI br. 3/4 1964.

Dr. Miljenko Dabo Parenać i ja smo bili dobri prijatelji. Upoznao sam ga u Parizu na polnoćkoj za Božić 1959. godine u Crkvi Notre Dame de Paris.

Eto dragi moj striče sve što bih te zamolio uzmi si vremena i sve pročitaj. Ako ti ni ovo ne bi bilo dovoljno upoznati istinu o Juri Francetiću, samo javi. Mene uistinu mnogo veseli da si se ti srcem i dušom dao na istraživanje hrvatske istine. Budi uvjeren da nisi sam. I ja sam tako počeo u Parizu prije šest desetljeća.

Neka te dragi Bog prati i čuva na svakom djeliću zemlje.

Bog! I veliki poZDravi tebi i svim tvojima.

Izvor: Otporaš

Oglasi

1 Comment on Par riječi o Juri Francetiću!

  1. Mile. // 25/10/2016 at 00:21 //

    Dragi moj atriče Ivane,
    Već sam ti javio da se nalazim na putu i nemam mogućnosti česti navraćati na računalo i poštu pregledati. Ti se meni javi na moj e-mail adresu.
    Bog te poživio i čut ćemo se.
    Bog! Čika Mile.

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: