Novo!

Par riječi o “paučini” iz 1991 godine!

Zbog čega nikoga od medija, ne zanima od kojih je sastojaka napravljena paučina? Da li u kombinaciji sa lijekovima potiču antagonizam ili sinergizam? Ovo pitanje je od vitalnog značenja i može spasiti danas, život onima koji su bili u kontaktu sa paučinom. Poznato je u farmakologiji da lijekovi djeluju kao antagonisti i sinergisti. Korijenito gledano ova djelovanja, mogu imati veze i sa toksinima koji su bacani 1991 godine na Hrvatsku, i to na način dakle da medikament se može vezivati kao antagonist ili sinergist na molekule paučine. Činjenica je da otrov može još godinama iza kontakta kolati organizmom, i vezivati se na određene molekule lijekova za centr.nervni sistem, kao npr. lijekovi za smirenje ili spavanje.

Antagonisti: Potiču receptore na izazivanje željenog odgovora. Konvencionalni antagonisti povećavaju broj aktiviranih receptora. Invertni antagonisti stabiliziraju receptor u neaktivnoj konformaciji s učinkom koji je sličan kompetitivnim antagonistima. Mnogi hormoni i neurotransmiteri (npr. acetilkolin, histamin, noradrenalin), kao i lijekovi (npr. fenilefrin, izoprenalin, morfin) djeluju kao antagonisti.

Sinergisti: (grč.), čimbenici koji združeno djeluju u istom smjeru. U farmakologiji, prikladnim uzimanjem dviju sinergističkih tvari može se pojačati njihov učinak, a katkada se može i smanjiti doziranje uz isti učinak.

Tko zna? Možda zato Dragovoljci i Branitelji umiru prerano, daleko prije no što umiru njihovi vršnjaci? Ako struka šuti, i ne istražuje ovaj dio, to bi značilo da od humanizma u medicini nema ništa.

 

 

3 Comments on Par riječi o “paučini” iz 1991 godine!

 1. Zvonimir Mudrovčić // 25/01/2018 at 05:02 //

  U državi u kojoj vladaju jugonostalgičaro, komunisti, abolirani četnički teroristi, dezerteri onda je to rezultat, njihov moto, ” ko nas bre zavadi” ili mir, mir a prije tog klali, palili i bili agresori, njih to ne zanima i to je to

 2. ISTINA & DOMOVINA
  Hrvatska braniteljska pučka stranka

 3. Otporaš // 18/02/2018 at 00:56 //

  Otvorite link i pročitajte jako zanimljiv sadržaj o hrvatskoj prošlosti…
  http://disq.us/p/1q8oufw

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: