Novo!

Par riječi o specijalnom ratu!

Prije svega onaj tko vodi psihološki rat želi nametnuti svoj način viđenja, svoju ideologiju, politički sustav i svoju moć. Da bi to postigao, nastoji oslabiti i srušiti obranu napadnute strane potičući unutarnje podjele, izazivajući nepovjerenje i sumnje u redovima obrane i ohrabrujući unutarnje neprijatelje sustava koji napada da iniciraju strah, nesigurnost, dezorganizaciju. Služi se širenjem lažnih obećanja, iluzija, glasina itd. NE POSTOJI jači sastav postrojbi za sprovođenje specijalnog rata, od običnih malih ljudi, žena, muškaraca i mladeži. Zato su Srbi rat izgubili. Svaka misao koja je ciljano osmišljena i promišljena je bila puščano zrno, topovska granata, koja potpuno zbunjuje neprijatelja. Unosile su kaos u postrojbe koje su napadale naš narod. Nije ju ponekad niti potrebno izgovoriti, jer se sve poima kao “neizrečeno”, a ljudsko biće-radoznalo po prirodi, tada počinje kalkulirati što bi to moglo biti, odnosno, o čemu je ta osoba razmišljala ili pomislila. Ako se to razmišljanje produlji duboko u noć, rezultati takve “misaone ekskurzije” su bile poražavajuće i krajnje uznemirujućeg svojstva za neprijatelja: Prisjetimo se dezinformacija koje su uništavale borbenu gotovost srbskih paravojnih postrojbi i JNA:

 1. Drogirane Ustaše bacaju ručne bombe 500 metara!-(!?)
 2. U Vinkovcima ima 10.000 do zuba naoružanih Ustaša, koji samo čekaju da krenu!-(!?)

 3. Iz Singapoera je u Hrvatsku stiglo 3000 plaćenika, Ustaša!-(!?)

 4. U Istočnu Slavoniju je stiglo 6.000 Slovenaca, dragovoljaca, koji idu u oslobađanje!-(!?)

 5. Ustaše su kao duhovi.Nikog ne vidimo danima, a naši borci padaju kao pokošeni!-(!?)

I još tisuće i tisuće primjera koje su se čule diljem naše Domovine! Ovo navedeno je samo mali dio dezinformacija koje su pustošile psihu četnika i pripadnika tzv.JNA, uništavale im borbenu gotovost, i uvlačile im strah u kosti.

Najčešće su se u vrijeme Domovinskog rata koristili sljedeći prenositelji poruka.

 • radioemisije: radio je najbrži prijenosnik informacija
 • TV emisije i filmovi: televizija je djelotvorno sredstvo, najviše zbog snažnog vizualnoemocionalnog djelovanja.
 • Pisane poruke: leci, plakati, grafiti, tisak, karikature.
 • Propagandni timovi: pripremljene grupe ljudi koji osobno na terenu uvjeravaju ljude, djeluju na njihove stavove i uvjerenja.
 • Zvučna psihološko-propagandna sredstva.
 • Glasine: vrlo često korišteno i opasno oružje kako ratne tako i civilne propagande. Iz gore navedenog nam je sada posve jasno zbog čega se HRT,RTL,NOVA TV, jednom riječju-radmanovizija, tako grčevito proklamira REGION i neku novu SRBOSLAVIJU!

Ne zaboravimo nikada kreativnost, i lucidnost, maestralnu borbenost, naših junaka. U Vinkovcima, znaju kazati: Malo nas je al smo otrovi! E pa neka ovo bude, škola za sve buduće generacije. Nema predaje.

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: