Novo!

Par riječi o, “umjetnicima”!

Ramones, Sex Pistols, The Clash, MC 5, Stooges, i drugi bendovi su bili prije rata temelj meni u slušanju glazbe, i subkulture zvane Punk Rock. Satnik Ivica Čuljak, satnik Dambas, Šmigo, Bljuzgo, narednik Ski, Adolf, pokojni Mladen Čupić Haš-Heroj Vukovara, Policajac Nenos djed Barinić, moja malenkost, Ruža-Irena Švajcer, glazbenik Zolja, strip umjetnik Leš, i mnogi drugi su bili jedan dio vinkovačke Punk Rock scene. Okupljali smo se pred trgovinom “Peko”. Išli na pivo u buffet “Kod Izeta”, u malom kinu su se gledali filmovi koji su dolazili po planu i rasporedu. Koncerata nije bilo previše…pamtim tek nekoliko tih godina!

Danas postoje raznorazni umjetnici koji iz Hrvatske idu u Srbiju, i koji iz Srbije dolaze ovamo, koji se ne zaslužuju  zvati umjetnicima. Kao prvo jer trče u Srbiju prave koncerte, jedu i piju sa onima koji su klali ili podržavali  klanje u Vukovaru. To su umjetnici poput Severine, Jelene Rozge, Danijela Martinović, Colonia, Petar Grašo, Majke. Njihovi odlasci su praćeni od medija u tolikoj mjeri, da je doista odvratno sve drugo što se komentira protu njih, dakako, i ako se napiše iskreno mišljenje, o njihovoj naobrazbi pa bila ona i glazbena. Naravno to su umjetnici koji se šaltaju poput pjesme “Pleši sa mnom”, koja se pušta preko zvučnika u plinskoj komori. Mislim osjećajno do bola, tj.gušenja. Zaboravni su jer više ne znaju tko je ginuo u Vukovaru, po Nuštru, Ličkom bojištu, zapadnoj Slavoniji, južnom bojištu, i po Herceg Bosni.

Ako ih bole riječi ispisane na ovoj kartici, neka se prisjete, koliko su boljele rane klanih ljudi na Ovčari, ubijanja i likvidiranja u Vukovaru i spaljivanje u Vukovaru. Jednako toliko boli njihov koncert u srpskom gradu…ako sam za sud neka me gone, no ostalo je upisano ono što sam napisao na kartici. Odeš li jednom u Srbiju, biraj termin i posjeti psihijatra, i to najboljeg jer imaš težak i veliki duhovni problem.

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

2 Comments on Par riječi o, “umjetnicima”!

  1. Milan Boban // 05/06/2017 at 14:31 // Odgovori

    INTERVJU: MIHAILO IVAN “VANČA” VOĐA MAKEDONSKIH REVOLUCIONARACA…
    http://otporas.com/intervju-mihailo-ivan-vanco-voda…/

  2. Milan Boban // 21/04/2018 at 21:11 // Odgovori

    Nikad prije viđena slika ubojice generala Drinjanina Ilije Stanića
    https://otporas.com/1966-2/

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: