Novo!

Par riječi o V. M. Luburiću!

Neki su mi spočitovali da previše naglašavam Maksa Luburića a da uopće nisu spomenuli niti jednu jedinu pretjeranost tog “naglašavanja”. Moglo bi se to protumačiti da oni nisu uopće mnogo dobra ili ništa pročitali o Maksu Luburiću, osim što su pročitali iz beogradskih i YU izvora. Kada kažem “YU” izvora naravno da mislim na one koji su nadrobili s brda i dola američkom State Demartmentu svakih LAŽI o Jasenovcu i Maksu Luburiću, što indirektno što direktno, ali svakako je sve to bilo isključivo upereno protiv naše Hrvatske.

I vjerujte mi da ih skupno i pojedinačno razumijem, jer ih uzimam u obzir kao primjer čovjeka koji u najvećoj tmini, tami, po noći, bez svijetla ulazi u svoju sobu i po pameti zna gdje mu se stvari nalaze. Tako i ovi koji još po svojem pamćenju uvijek vjeruju beogradskim i YU izvorima, te tako pišu. Tako mi jedan nedavno piše povodom izjave američkog State Demartmenta, nekako ovako:  “…da je to i razumljivo jer je NDH 17 prosinca 1941. godine Ameriki najavila rat, odnosno Poglavnik…” gdje se odmah ispravlja da je to bio Poglavnik, kao da je Poglavnik Kinez, Mongolac, Rus, Afrikanac ili neke druge narodnosti, a ne Hrvat. Taj dotični Hrvat i mnogi drugi s njim ne znaju da su ratni zakoni različiti i drugačiji od zakona u miru.

Amerika se je borila u Vijetnamu protiv komunizam a zdušno se borila u Jugoslaviji za opstanak komunističke Jugoslavije koju je obilato pomagala na svim područjima; tako da je to izgledalo u ovom slučaju da se Amerika bori za zaštitu komunizma, iako nitko nikada nije Ameriku optužio i prstom upro u nju da je Amerika komunistička država.

Ali su ti isti krugovi, kako tada tako isto i danas za ukus neprijatelja i na uštrb Hrvata i Hrvatske Države znali sustavno ponavljati kako je NDH bila nacistička i fašistička država, a da nikada ti isti krugovi nisu htjeli iznijeti da je u ta ratna vremena 1941-1945. god. NDH bila među onim državama u kojima je službeno bilo zabranjeno imati nacistučku i fašističku stranku.

Osim toga Amerika se je borila na strani Južnog Vijetnama koja nije priznavala Sjeverni Vijetnam niti njegovu filijalu Vijet-Kong. Iz te američke perspektive ona se je “LEGALNO” i svim sredstvima borila protiv svih onih koje ona ne priznaje, kao danas što se bori protiv ISIS-a i svih njegovi filijala. A kada je Vijet-Kong navijestio u početku 1963. godine rat Ameriki, Amerika se je tada počela boriti protiv postojećeg i priznatog Vijet-Konga. Ubrzo iza toga su u Parizu nastali mirovni pregovori za okončanje rata. U dogledno vrijeme bi se takvog nešto moglo dogoditi i između Amerike i NDH da nije bilo hrvatskih izdajica i prodanih duša. Nije ih potrebno ovdje nabrajati tko su te izdajice i prodane duše, jer su svojim državotvorno antihrvatskim djelovanje, kako za vrijeme postojanja NDH, tako isto i danas svi su oni poznati kao pomagači širenja SVAKE VRSTI LAŽI o postojanju NDH.

Odgovor ovih priloženih linkova bi mogao biti svim zaintereseiranima taj da prilažem ove linkove zato da ne ispadne kao ona izreka iz knjige ljubavnih citata: NEČITANE KNJIGE SVOJU VRIJEDNOST GUBE, KAO I CURE KOJE SE NE LJUBE!

Izvor: Otporaš

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: