Novo!

Pomozite obitelji Sandre Topić!

Kad se kao maloljetna dragovoljka u listopadu ’91. priključila HOS-u imala je samo 17 godina. Prvi teren bilo joj je ratište u Nijemcima i ondje je, kaže, preko noći odrasla. Danas, 25 godina nakon rata, boluje od PTSP-a, a svoja prava na mirovinu i invalidnost nije ostvarila. Meni su govorili na komisijama kako sam mlada, lijepa, zgodna i ambiciozna i da mogu raditi, kaže Sandra Topić.

Majka je četiri prekrasne djevojčice, a ona i nezaposleni suprug žive od socijalne pomoći i dječjeg doplatka. U podstanarskoj vlažnoj sobi djeca su se, kaže, porazboljevala i pomoć im je prijeko potrebna. Pa nemaš baš svaki dan za meso, moraš čekati neke akcije, ne znam ni ja – po 18, 19 kuna, pa onda uzmeš 2 kg mesa. Ne tražim ja ništa ekstra, ne tražim ja milijune da dobijem na lotu ili stambeno zbrinjavanje. Ako postoji ikakva mogućnost da napravim i ja tu mirovinu pa da imam neko sigurno primanje, ovo je sve nesigurno, dodaje.

 

Noćne more, depresija i hrpa tableta Sandrina su svakodnevnica. Ne vidi izlaz i davno je odustala od borbe s institucijama. No njezin apel za pomoć čuli su suborci, branitelji iz Splita i Trilja te pokrenuli veliku humanitarnu akciju. Za obitelj Topić već danima skupljaju novac i hranu, a donacija bi u Vinkovce trebala stići već sljedeći tjedan.

Sve informacije, o obitelji Topić na mail: janjac1991@gmail.com, ili u odjeljku Kontakt!

0977115820

HR3423400093230468314

Račun je od moje male kćerke ime joj je: Tina Topić za one u inozemstvu broj je SWIFT adresa (BIC) Pbz : PBZGHR2X.

Stric Ivan!

Oglasi

4 Comments on Pomozite obitelji Sandre Topić!

  1. Hvala svima od srca i neka dragi Bog blagoslovi sve dobre ljude koji su spremni nam pomoći.

  2. Hvala svima od srca i neka dragi Bog blagoslovi sve dobre ljude koji su nam spremni pomoći.

  3. Samo Samanta // 24/09/2016 at 10:06 //

    Ja bi zamolila moja tri susjeda iz zgrade u Zagrebu u naselju Retkovec u ulici Platana koji su sa 35 godina otišli i mirovinu zbog navodnog ptsp,a a rade na crno i mogu konju rep isčupati da pomognu ovoj obitelji i svom suborcu iako te mirovine nisu zaslužili,.

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: