Novo!

Popis Arkanovaca u Đeletovcima!

Među srpskim dobrovoljcima poznati po divljaštvu, bili su ustvari nekontrolirana masa kriminalaca kojoj su Arkan, Pelević i Legija za uzvrat dozvoljavali plačku i zlostavljanje civila. Kasnijim reorganizacijskim promjenama iz “Arkanovih tigrova” stvara se jedinica Škorpioni, kojoj je povjereno osiguranje naftnih polja u Đeletovcima, kao posebni interes “Naftne industrije Krajine”. I ta formacija se istakla po zvjerstvima i pljački, posebice kada su u pitanju ubojstva u Trnovu (BiH) gdje se istiću Petrašević, Medići i Davidović, te kasnije po ubojstvima na području Kosova. Pljačke hrastovih šuma i naftnih polja bile su poseban interes i zbog izvora financiranja u periodu kada se Arkan posvetio privatnom biznisu (nešto finijem kriminalu) i političkom djelovanju na području Srbije i područja pod nadzorom pobunjenih hrvatskih Srba. Inače su mu Đeletovci bili najomiljenije odredište za popunjavanje rupa na računu.

Dio “Arkanovaca” nastavlja i nakon 1996. godine djelovati u Jedinici za specijalne operacije Resora državne bezbednosti Republike Srbije – kako su “Crvene beretke” službeno deklarirane nakon kraja ratnih operacija izvan granica Srbije. Tu oni sudjeluju u mafijaškim ubojstvima na području Srbije, krijumčarenju droge, vozila i cigareta, naposljetku i u ubojstvu premijera Srbije, Zorana Đinđića, gdje se kao izvršitelj pojavljuje Zvezdan Jovanović pripadnik “Arkanovih tigrova” gotovo od samih početaka. Inače je Zvezdan Jovanović, rodom iz Peći stanovao sa bratom Srđanom u Vinkovcima do 1990 godine. Otac mu je bio nogometni sudac.

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

1 Comment on Popis Arkanovaca u Đeletovcima!

  1. Zoran dominiković // 09/07/2018 at 21:49 // Odgovori

    Koliko njih danas živi na području RH, imaju putne isprave RH i naravno “zasluženu vojnu”mirovinu iz proračuna”najmilije”im Domovine Hrvatske?

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: