Novo!

Povijesni dokument Hrvatske pol. emigracije!

jpg

Bog! Drage Hrvatice i dragi Hrvati,

Imate priliku vidjeti, kako je izgledala dionica DRINAPRESS-a. Tko je imao priliku čitati pisma Maksa Luburića, imao je priliku često puta u tim pismima vidjeti kako je general Drinjanin pokrenuo “DIONIČKO DRUŠTVO DRINAPRESS”. Ovu u prilogu dionicu je potpisao još uvijek živi prof. Ivan Prcela iz Clevelanda i Rudi Erić, dok trećeg potpisnika dionice, ne znam tko je, kao ni to tko je dionicu kupio.

Ova dionica je jedan vrlo važan i povijesni dokument hrvatske političke emigracije.

Širite ovo među vašim prijateljima!

Izvor: Otporaš

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

žig veći

Oglasi

1 Comment on Povijesni dokument Hrvatske pol. emigracije!

 1. Evo šta kaže hrvatski vojskovođa i genij Maks Luburić o RIMSKIM UGOVORIMA. Izvor: “DRINA” br. 8/12 1955., str. 304 – 305

  “Mladoj Državi Hrvatskoj guša je bila stisnuta, moralo se je praviti compromis. Onoga dana, kada se naša delegacija, na čelu s Poglavnikom, vraćala iz Rima, Koškov i ja smo osiguravali zadnji dio puta prema Zagrebu. Nismo govorili o problem, šutili smo, a Moškove su oči bile pune suza. On je iz Kotora, i znao je, da je Boka Kotorska težka žrtva u rukama talijanske soldateske. Tamo ima majku i ima izravne veze i viesti. Bez rieči mi je dao pismo, koje je dan prime dobio. Zlo, zlo i gore! Šta nam donosi Poglavnik iz Rima? Obavlja li smo poslove osiguranja savjestno, ali bez radosti. Predosjećali smo, da je nešto žrtvovano, da je tu prva poviestna hipoteka naše ustaške revolucije. Na licima onih, koje smo čekali nismo čitali ništa dobra. Nigdje radosti, ni oduševljenja, svi su bili težko žalostni…”

  http://ljubuski.net/16190-hrva

  Lijep PoZDrav iz Ljubuškog, gosp. Boban.


  neovisni portal ljubuski.info

  “KONSPIRACIJA NA JADRANU, (8) dio. Piše Vjekoslav Luburić, Ustaša Maks.

  (Nekoliko osobnih doživljaja,
  koji su mi pomogli odgonetati tajnu,
  zašto smo u kolievci hrvatskog kraljevstva
  imali narodnjaka, talijanaša, batinaša,
  orjunaša, četnika i partizana.) “Ustaša Maks”

  Sam Poglavnik je nastojao dati njegov poslovični smiešak, ali Mu je jedva uspjevalo. Moškov je već bio pregorio Boku Kotorsku, nego se bojao gorega. I to gore je došlo: Rimski ugovori. Svi smo bili sviestni, da ih je treblo stvarati, svi se osjećamo krivcima, ako je krivice na njima, svi dielimo odgovornost, ako ju trebamo imati, svi smo sudionici hipoteke, koja je kasnije dobila konkretne oblike u borbi od četiri godine. Tada, i za sva vremena, dok bude Hrvata, neće se zaboraviti sve ono, šro su značili i znače Rimski ugovori. Mi smo ih stvarali, mi prihvaćali, mi podnašali tegobe i posljedice tih ugovora, mi svi smo ih osudjivali i branili. Oni su bili ključno pitanje postanka Hrvatske Države. Oni su nam momento i oni će nas i u grob partiti, oni će biti primjer za buduće generacije, koje ne smiju nikada ponoviti Rimskih ugovora, ni na Jadranu, ni na Drini ni na Muri…”

  (Ovaj paragraf general Drinjanina, Maksa Luburića o Rimskim ugovorima ili Rimskom ugovoru bi treblo sustavno ponavljati kao jednu od tisuće mudrih izreka Maksa Luburića. Nemojmo se ustručavati ovo ponavljati, jer su upravo Rimski ugovori natjerali Dalmatinske i Istarske Hrvate u partizane, gdje su i nesvijestno postili antifašisti u borbi protiv tada postojeće Hrvatske Države. Mo. Otporaš.)
  1 • Uredi• Odgovori•Podijeli ›

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: