Novo!

Priča Heroja: Zlatko Zaoborni!

Zlatko Zaoborni

U obranu Vukovara sam se uključio zajedno sa mojim bratom Zdenkom u svibnju 1991. Kao i većina domoljuba u to vrijeme, bili smo raspoređeni na Ristićevom salašu gdje smo organizirali obranu grada sa teškim naoružanjem.

Bili su to dva topa i nekoliko minobacača. Nažalost 01.11. prilikom čišćenja dijela Mitnice stao sam na protupješadijsku nagaznu minu i bivam teško ranjen gdje mi u vukovarskoj bolnici amputiraju desnu potkoljenicu.

Boravio sam jedno vrijeme u bolnici i Borovo komercu do pada Borova 19.studenog.1991. Svi znamo kako je protekla predaja tih dana, i evo nas u Sremskoj Mitrovici gdje počinje psiho-fizička tortura.

Nažalost tu saznajem da je moj brat prilikom predaje Mitnice zajedno sa još10 suboraca zarobljen.Kasnije je strijeljan negdje na Sajmištu.

Istraga koju je vodila JNA nije bila nimalo blaga, jer bilo je tu svega premlačivanja do vođenja na lažno streljanje. Sve to vodi do podizanja optužnice protiv mene, kada me prebacuju u Vojno istražni zatvor Beograd. Tada bivam osuđen na 9 godina i 6 mjeseci. Razmijenjen 14.kolovoza.1992 god. kod Nemetina.

Zlatko Zaoborni

Op.Stric Ivan: Čast mi je biti njegov prijatelj.

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

3 Comments on Priča Heroja: Zlatko Zaoborni!

  1. Neka ga Bog čuva, i meni su jako poznate torture kroz koje je prolazio Gospodin Zlatko

  2. SVU TU GAMAD ISTJERAT IZ HRVATSKE I
    ONAKO SMO SVI USTASE ZA NJIH/ NEKASMO “ZA DOM SPREMNI”

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: