Novo!

Priča Predraga Mišića-Peđe

Samozatajni heroj…

Predrag Mišić-Peđa

Peđina priča:

U obranu Vukovara sam se uključio 30.travnja.1991,javno, iako sam bio zaposlen u firmi. Imao sam aktivnosti i ranije. Niti jednog trenutka nisam razmišljao koga ću braniti, iako moram priznati da takva zvjerstva i zločine nisam očekivao. Ponajmanje od dojučerašnjih prijatelja iz djetinjstva. U Vukovaru sam bio do pada 18.studenog.1991, kada su nas 182 odveli na Ovčaru.

Cijelu noć i pola dana su nas pripremali za strijeljanje. Valjda dragi Bog zna zašto nisu to izvršili. Potom su nas odveli u Sremsku Mitrovicu i narednih 271 dan proživljavam najgore moguće torture. Preživio sam, i opet dragi Bog čini svoje…

Razmijenjen sam u Nemetinu 14.kolovoza.1992. Bila su to teška vremena.Najteže mi je padalo, kada su me lomili  sa svih strana.

Priča iz perspektive Anite Jakovljević:

Šogor Anite Jakovljević je  nabavio vozilo. Peđi je žena bila vani jer je trebala roditi.

Peđa i Zvonko Jakovljević  su izvezli iz Vukovara, Anitu Jakovljević u devetom mjesecu trudnoće, Anitinog malog brata, šogoricu Maricu Natkaj s dvoje malodobne djece Krunoslav i Karolinom Natkaj, te par susjeda, na sigurno u Zagreb. Uz put, koliko su to vrijeme i okolnosti dozvoljavale  je išao vidjeti svoju ženu Vesnu koja je rodila Nives. A istodobno je donio Anitinoj obitelji radosnu vijest da je Anita rodila. Na povratku u Vukovar, gađali su ga na Kukuruznom putu.Tu je bio štrajfan po nosu…E, Peđa, sada si u Raju….pomislio je…Puzao je cijelim putem, do položaja vukovarskih bojovnika.

Kada se vratio u Vukovar, nedugo nakon toga, Kukuruzni put je pao, i Vukovar je ostao sa Vukovarcima i bojovnicima u potpunom okruženju…Peđa je bio među zadnjima koji se vratio u Vukovar Kukuruznim putem…

Predrag Mišić-Peđa

Op.Stric Ivan: Čast mi je biti njegov prijatelj.

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

2 Comments on Priča Predraga Mišića-Peđe

  1. Veliki heroj ali prodao je svoj rod! Majki uzeo stan u Vukovaru, majku zaboravio ostavio u nemastinji. Velika je greota prodati svoj rod!

  2. Ajde nemoj lagati! Zašto pišeš laži, kad znaš da ti brat to nije učinio?

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: