Novo!

Prisjetimo se policajca Igora Gilje!

Hrvatske tragedije se nastavljaju. Igor Gilja sin je hrvatskog policajca koji je dao život za Hrvatsku 1991. Kao otac četvero djece. Igor Gilja imao je tri godine kada mu je oca ubila JNA.

Kao hrvatski policajac Igor Gilja, nije mogao otrpjeti nepravdu da se Vukovarom šeću u policijskim odajama oni koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku, te da se u gradu patniku postavljaju ćirilićne ploče. Zbog toga je jednu skinuo, a tadašnji ministar Ranko Ostojić mu je udijelio otkaz.

Zapalio je svoju kuću i završio na psihijatrijskom lječenju. Tragičan je to epilog priče koja je otpočela nakon što se mladi granični policajac Policijske postaje Ilok, 2013. godine po zapovijedi, prvi put u svojoj karijeri s petoricom kolega uputio u Vukovar.

Tada je Igor Gilja, hrvatski policajac, skinuo dvojezičnu ploču sa Centra za socijalnu skrb u Vukovaru. To je učinio gotovo nagonski prisjetivši se svog oca, hrvatskog policajca i dragovoljca Domovinskog rata koji je poginuo 1991. u obrani Hrvatske.

Otkaz mu je uručen u vrijeme ministra iz SDP-a Ranka Ostojića, a veliku bol mu je zadavalo što su u policijskim postrojbama RH ostali oni ljudi koji su sudjelovali u agresiji na našu domovinu.

Sam se prijavio da je skinuo dvojezičnu ploču.

Danas Igor Gilja živi povučeno u Vinkovcima. U životu mu pomažu majka i sestra, prijatelji, te se snalazi na svakojake načine. Kako sam kaže: uvijek se može naći posao. Ne očajavam! Niti malo ne žalim za time što sam počinio. Ponovo bih to učinio!

Izvor: Priznajem hr

Oglasi

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: