Novo!

Pritisak SOA na branitelje!

Godine 2004 sam bio pozvan u prostorije unutarnje kontrole u Matičinoj ulici u Zagrebu, nakon izmišljenog prekršaja u policijskoj postaji Zaprešić, pomoću kojeg su me se htjeli riješiti iz postaje i trajno iz policije. Tamo sam dospio nakon što su nas 2000 godine premjestili iz SZUP-a kao moralno politički nepodobne u Policijske postaje PU zagrebačke. Tome je najviše pridonio načelnik u SZUP-u Vlado Oštarčević, koji je mnogim od nas promijenio dossiere u Službi, napisavši u nutra sve najgore o nama, koje je izbacio iz Službe.

Njegov ujak je bio u osiguranju druga Tita, što mu je bila preporuka da radi za Službu državne sigurnosti u Hrvatskoj. Mene su prvo poslali u I PP Centar i tamo me slali na najgora mjesta samog po noći u odori pozornika. Nekoliko puta sam skoro stradao, jer sam bio sam, a oko mene pijani i nabrijani nasilnici često i naoružani hladnim oružjem. ” Kolege” su bili vrlo neugodni, svaki moj uspjeh su sebi pripisivali, prijetili bi mi, te me nazivali špijunom i slično.

Šljam policijski koji su sudjelovali u određeneim krim. radnjama, a detektivi su redovito ručali ili večerali sa poznatim gangsterima. kada su vidjeli da me ne mogu slomiti, poslali su me u Zaprešić u njihovu PP. To je bilo leglo kriminala. Za 100 DEM, a kasnije za 100 EUR-a su policajci okretali glave dok su šverceri prebacivali robu iz R. Slovenije u RH, koju su vozili u traktorima koji su vukli 10-tonske prikolice krcate robom, pa tako i sirovom kavom,2 kune kilogram sirove, a 10 kuna 10 dkg pržene mljevene koju su pržili u selu. Računajte zaradu od 10 tona kave.

Naravno da sam ja prijavio ilegalnu pržionicu kave,mirisalo je stotinama metra po selu i okolici, pa sam imao velikih neugodnosti, jer su morali iselti strojeve pržionice prije policijske racije. Heroin i marihuana su redoviti putovali u R. Sloveniju preko r ijeke Sutle. Pakirali su se u zgarebu, uz znanje vrha PU Zagrebačke. Seljaci su napravili bagerima prilaze prema RIJECI SUTLI SA OBJE STRANE GRANICE, KAKO BI PUTNIČKI AUTOBUSI PUNI ILEGALACA PRELAZILI U R. SLOVENIJU, A POTOM SU ILEGALCE ČEKALI KOMBIJI ZA DALJNJI PRIJEVOZ PREKO R. SLOVENIJE U ZAPADNE DRŽAVE.

Prevozili su u RH ukradene aute, koji su uz manja štećenje prelazili Sutlu i u obližnjem selu ih je mjesni automehaničar popravljao i lakirao. Svi su u obližnjim selima zanli za te krim. radnje, ali nisu imali kome prijaviti, a ako bi to učinili, brzo bi im otrovali stoku, perad, uništili traktore i aute i slično.  Jednom, kada sam ulovio lokalnog dečka sa 1 kg marihuane, dežurni smjene mi je rekao neka se to istrese u WC, jer mu se ne da pisati i zvati detektive, koji se sada odmaraju. Znao sam uloviti vodiča ilegalaca preko granice sa drogom i sve to su detektivi sebi pripisivali.

Za kaznu sam morao po bilo kojim vremenskom uvjetima stajati kod željezničkog  mosta u Šenkovcu, da ne bi koji ilegalac prešao granicu. Po kiši, hladnoći i snijegu sam morao stajati bez kučice da se negdje sklonim ili WC-a , pa sam se morao snalaziti u grmlju i kukuruzu. I ja se nalazim u odjelu za Unutarnju kontrolu PU zagrebačke, a ispituje me Rade Livazović. Odmah sam ga prepoznao, a on me je pitao, je li ja njega poznam. Znajući što mi se sprema, rekao sam da ga ne poznam.

Kada smo bili zarobljeni u Hrvatskoj Kostajnici, te smo se nakon “križnog puta” našli u selu Kukuruzari, Rade Livazović je bio među pobunjenim Srbima i držao nam govor, kako on radi u PU Zagrebačkoj, te sve informacije dostavlja četnicima. Hvalio se kako nesmetano putuje iz zagreba u Hrvatsku Kostajnicu. Poznato je da je morao “okrvaviti” svoje ruke, jer ga inače ne bi slobodno puštali da radi što želi. Tako je Rade Livazović radio u Unutarnjoj kontroli PU zagrebačke i nesmetano slao četnicima informacije, a kasnije srbskim ob. Službama. Vjerojatno je aboliran kao i mnogi drugi., pa mirno uživa u mirovini ili je još aktivan. To je prava slika Policije.

Izvor: Civil

Oglasi

2 Comments on Pritisak SOA na branitelje!

  1. Još je najbolje biti obični policajac(cipelić). A zbog jednog Krim. policajca sam skoro završila na psihijatriji. I naravno da se nemaš kome obratiti jer nadređeni prvo preispituju jel’ njihov policajac kriv.. Nije vezano za temu,ali neki imaju što si od plaće ne mogu priuštiti. Nadam se da će jednog dana i taj pasti u nekoj akciji.

  2. Milan Boban // 23/06/2017 at 07:38 //

    Vrlo interesantno pismo…

    Pismu u Mostar hrvatskom udbašu Miroslavu Šimić 21. lipnja 1987.
    http://otporas.com/pismo-mostar-hrvatskom-udbasu…/

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: