Novo!

Ratni dnevnik Prostran Slobodana ing. građevine!-drugi dio

Zaključak prvih 10 stranica ratnog dnevnika Prostran Slobodana četničkog komandira I. voda četnika iz sela S. kod Z. (grad):
1. preuveličavanje i epika opisa u vidu naučenih Srbskih narodnih pesama i “patnje” Srbalja pod “Ustašama”. Niti jednom nisu spomenuti neprijatelji kao Hrvatska Vojska. Mi smo samo Ustaše.
2. izravni i nepobijajući dokaz iz pisanog dnevnika da su već sredinom 1991. a najkasnije u 9. mjesecu 1991. Srbi u okolici grada Z. i cijeloj tzv.Krajini bili naoružani oružjem i streljivom kao i svim potrebnim sredstvima za napad na Republiku Hrvatsku. Spominju se tenkovi i transporteri, višecjevni bacači raketa i zrakoplovstvo JNA koje je odmah piočetkom 10 mjeseca 1991. pa nadalje sve do akcije “Oluja” izravno stalo na stranu Srba i  borilo se protiv Hrvatske. Dakle nikakva tampon zona ili nešto slično već izravna agresija Srbije na Republiku Hrvatsku.
3. Obranu i napade na Republike Hrvatsku izvodile su redovne postrojbe JNA koje su preuzele zapovjedanjem, napadnim djelovanjima prema Republici Hrvatskoj  i obranom sela S. dana 22.9.1991. Izravan i jasan dokaz tko je izvršio agresiju na Republiku Hrvatsku i uz pomić domaćih Srba – Četnika. Dakle nepobitno je da je od sredine rujna mjeseca 1991. pa sve do stvaranja tzv. Vojske Republike Srpske Krajine JNA pod zapovjedanjem Kadijevića i u političkom vođstvu Miloševića izvršila agresiju na Republike Hrvatsku.
( Komentar gornjeg da je JNA izvršila izravnu agresiju na Republiku Hrvatsku, u jednom od slijedećih napisa, što mi je izjavio prebjegli vojnik, vozač oklopnog transportera BMP (The BMP-2 (Boyevaya Mashina Pekhoty, Russian: Боевая Машина Пехоты; infantry combat vehicle)
4. ZNAČAJNO: U kući prostran Slobodana nađeno 16 novih zastava RH, spakirane u najlonski omot i nerazvezane. To su bile zastave prvog izdanja bez krune nad grbom. Samo se može pretpostavljati zbog čega je ovaj deklarirani četnik i vojni komandir I. četničkog voda sela S. imao te zastave u svojoj kući. Vjerovatno poradi istog razloga koji se dogodio 1943. kada su kokarde zamijenili zvijezdama na šubarama – nedokazano ali mišljenje I.Č.
Izvor: Ivan Čavrak

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: