Novo!

Razmjena u Mošćenici!

hqdefault

Razmjena u Mošćenici je snimana od HTV-a, snimala ju je NADA ŠPEHAR. Snimka je navodno, kasnije nestala sa HTV-a. Ako postoji, bilo bi ju lijepo prikazati. Zarobljene sa manjače se dočekalo kao heroje na Velesajmu u zagrebu. O zarobljenima u Glini do danas niti spomena. Osim razmjene u Mošćenici, bila je razmjena 03.01.1992. i 03.03.1992. godine, valjda zbog UNPROFORA. Tako nismo svi bili odmah razmjenjeni, a bila je razmjena jedan za jedan.

Zgodno je spomenuti da danas razvikani menađžer Damir Vanđelić, koji je sa nama bio u logoru, nije nikada dobio batina. U Hrvatsko Drržavnom saboru nitko nije htio sa nama razgovarati, da se i ostali razmjene, što prije, čak je i velehvaljeni drug Budiša samo nešto zamuckivao i brzo je “pobjegao” kako nam ne bi davao negativne odgovore, a to samo govori u prilog tome da nas NITKO u Zagrebu nije želio. Čak je i pokojni čuvar državnog pečata drug Milas koji je 1991. godine bio zadužen za zarobljene, našim roditeljima u lice rekao “da ima pametnijeg posla, a ne da se bavi sa hrvatskim zarobljenicima”. Da ga nisu čuvali gardisti, loše bi se proveo. To je prava istina o nama logorašima iz Gline. Koliko država voli nas, toliko Mi volimo nju.

Kako bi dokazali da je H. Kostajnica bila izdana, četnici su imali popis svih nas po imenu i prezimenu, adresi stanovanja i po tom popisu su nas prozivali i mučili i tukli. To je ušlo u zapisnik na Županijskom sudu u Zagrebu, pod predsjedavanjem suca Ortynskog, 1998. godine. Nikada za izdaju grada i za smrt civila i Branitelja nitko nije odgovarao. O tome je pisao i najbolji hrvatski general Bobetko, kojeg se nigdje ne spominje, u svojoj knjizi “Sve moje bitke” gdje kaže da je H. Kostajnica bila izdana.

 

Izvor: Dobri Duh Hrvatske

Oglasi

1 Comment on Razmjena u Mošćenici!

  1. Stjepan Mlinarić // 09/09/2016 at 09:38 //

    Nismo mi nikako s Manjače dočekani ko heroji, posebice kod Velesajma kako se navodi. Prije ovakvog iznošenja bilo bi poželjno onda provjeriti točne činjenice. Ovako nije fer iznositi netočne stvari.

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: