Novo!

 RIJETKA KNJIGA – SIVA KNJIGA!

Ja sam po prvi puta vidio ovu “SIVA KNJIGA” u Biblioteque Nationale Francaise u Parizu 1965. godine. Prelistao sam i uočio važnost te knjige. Našao sam zgodan način kako tu knjigu iznijeti, što sam i učinio. Kada sam tu knjigu pokazao dru. Miljenki Dabi Peranić, on se je ugodno začudio da imamo u našim rukama tu knjigu, jer, kako je dr. Peranić rekao, da su jugoslavenske komunističke vlasti “pokupovale” sve te knjige iz stranih predstavništva i uništili ih kako bi uništili i dokaze. Dr. Peranić je to javio generalu DRINJANINU koji nam je javio da je on spreman u DRINAPRESS-u tiskati tu knjigu. Rekao je također da bi bio bolji učinak ako ju se može prevesti na francuski jezik. Dr. Peranić je preveo knjigu na francuski a ja sam bio zadužen prikupljati navčana sredstva za troškove oko tiskanja ove knjige. Tako je ta knjiga vidjela svijetlo dana 1968. godine koju je sponcerirao Hrvatski Radnički Savez u Parizu i pomogao ju  i razaslatati po cijelom svijetu. Na moju ugodnost 1970 god. vidio sam tu knjigu u knjižnici Berkley/Oakland u Californiji.
Pošto je ova knjiga malo ili skoro nimalo poznati današnjim mladim Hrvaticama i Hrvatima, bilo bi vrlo koristno ju u nastavcima prenositi preko hrvatskih elektronskih mreža. To je važno i zato jer je ta knjiga tiskana ni godinu dana poslije Proglašenja NDH., koju je tiskalo Ministarstvo Vanjskih Poslova NDH i diplomatskim kanalima i vezama dostavili svim međunarodnim i političkim mjerodavnim činbenicima s ciljem kako bi iste upoznale o četničkim, čitaj srpskim i komunističko/partizanskim zvjerstima počinjeni nad hrvatskim narodom.
Ja ću ovo dostaviti na više hrvatski elektronskih mreža u nadi da će se netko zainteresirati i hrvatski narod i današnji hrvatski novi naraštaj upoznati o srbo/četničko/partizansko/komunističkim zvjerstvima.
Izvor: Mile Boban.
Oglasi
error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: