Novo!

Rudolf Perešin: “Ja sam Hrvat i neću pucati na Hrvate!”

Uputio se prema austrijskoj granici, prošao ju otprilike kod Bleiburga i spustio se na aerodrom pokraj Klagenfurta. Novinarima je izjavio: “Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na Hrvate!”. Taj hrabri i rizični domoljubni čin bio je veliki moralni udarac JNA i ogroman poticaj braniteljima koji su tih dana trpjeli snažne udare zajedničkih komunističkih i četničkih jedinica. Hrvatski pilot u JNA Rudolf Perešin, sin Hrvatskog Zagorja, na današnji je dan 25. listopada 1991. sa svojim zrakoplovom prebjegao u Austriju, jer se nije htio boriti protiv hrvatskih snaga. Tog je dana trebao u svom MiG-u 21 nadzirati povlačenje JNA iz Slovenije. Uputio se prema austrijskoj granici, prošao ju otprilike kod Bleiburga i spustio se na aerodrom pokraj Klagenfurta.

Novinarima je izjavio: “Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na Hrvate!” Time je pomogao ostalim Hrvatima da se odvaže na bijeg iz JNA, dio kojih je ohrabren njegovim primjerom to i učinio. Nažalost, hrvatskoj javnosti je nepoznato da je veliki broj generala Hrvata,i ostalih građana Hrvatske, ostao je u agresorskoj vojsci. Tako od 54 generala rođenih u Hrvatskoj (od kojih 26 Hrvata) samo njih 7 je prešlo na stranu Hrvatske vojske i hrvatskog naroda, dok su drugi ostali u službi agresora. To je istina o pomoći koju je Hrvatska vojska dobila od JNA kadrova i kadrovima koji su iz JNA prešli na našu stranu. Većina je ostala pucati po svojoj domovini.

Četiri dana kasnije vratio se u Hrvatsku, gdje je pristupio Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Za vrijeme operacije Bljesak, 2. svibnja 1995. avion mu je pogođen i srušen. Posmrtni ostaci sahranjeni su mu na zagrebačkom Mirogoju.

Izvor: narod.hr

Oglasi

2 Comments on Rudolf Perešin: “Ja sam Hrvat i neću pucati na Hrvate!”

  1. Svaka čast i veliko priznanje hrvatskom Domoljubu Rudolfu Perešinu!“Ustaše, nama je sudba dosudila”, Poglavnik dr. Ante Pavelić u glasilu Ustaškog Pokreta GRČ poslije Velebitskog ustanka 1932.
    Stalna veza: http://otporas.com/2359-2/

  2. Milan Boban // 05/05/2018 at 09:47 // Odgovori

    Razumnom, pametnome i duhom nadarenom Hrvatu ne treba čitati milijunske tone knjiga o Srbima. Dovoljno je sam s njima živjeti i upoznati će za sigurno njihovu neljudskost…

    Detektiv hrvatskog podrijetla Zvonko (Bill) Pavelić iz Los Angelesa pronašao da je Kreš Šimović iz okolice Ljubuškoga bio doušnik Udbe i radio protiv organizacije HNO-..
    http://otporas.com/kako-je-

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: