Novo!

Saborski zastupnik Stevo Culej je napravio izložbu nazvanu “Zločin bez kazne”!

Saborski zastupnik Stevo Culej je napravio izložbu nazvanu “Zločin bez kazne”, a izložene su fotografije masakriranih dragovoljaca i policajaca iz Borovo sela, među kojima je i njegov brat Josip Culej. Izložbu je napravio jer institucije ne rade svoj posao tako da je ovaj krimen nad čovjekom i policajcima ostao nekažnjen, a trebao bi biti procesuiran. Samim time ovom neučinkovitošću drž. institucija daje se model ponašanja neprijateljima Hrvatske. Na izložbi su postavljene fotografije masakriranih policajaca svih dvanaest. Ovo je treća po redu izložba koju postavlja Stevo Culej te je ovako postala i tardicionalna izložba dvanaest redarstvenika koji su mučki pobijeni u Borovo selu. Prošlogodišnja izložba je nazvana “I mrtvi izdani”. Stevo Culej kao saborski zastupnik ne krije svoje nezadovoljstvo neprocesuiranjem ratnog zločina u Borovo selu, sa čime je postavljen i nepisani model neprocesuiranja ratnih zločina u Hrvatskoj od Borovo sela, Vukovara, Petrinje i nadalje sve do juga Hrvatske. Hrvatski policajci ubijeni u zasjedi u Borovu Selu 2.svibnja 1991. – Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala, Mladen Čatić.

Saborski zastupnik Stevo Culej je sa ovim poručio kako žrtva dvanestorice redarstvenika treba biti zalog bolje budućnosti hrvatskih naraštaja, a ne, kako je ustvrdio, da se istina o njihovom ubojstvu od nekih ne cijeni niti poštuje, “pa čak i u Hrvatskom saboru”. I naravno da svaki, ama baš svaki zločin nad Hrvatima mora biti kažnjen.

 

 

 

1 Comment on Saborski zastupnik Stevo Culej je napravio izložbu nazvanu “Zločin bez kazne”!

  1. Trebao ste napisati da je svoje slike za izložbu dao umjetnik-slikar Damir Kukavica. Njegove su slike Dr. Šretera, velečasnog Burika i Bl. Kardinala Alojzija Stepinca!
    Nitko to nije napisao,a trebalo je barem spomenuti! Umjetnik je sam o svom trošku donio te slike i zaslužio je da mu se spomene barem ime!

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: