Novo!

Branitelji i Domoljubi

PORUKA SVIM MLADIM USTAŠAMA!

Dobro je što ste spremni javno postaviti pitanje: Tko su stvarno bili ustaše? Sav vaš bunt po tom pitanju je u potpunosti opravdan jer su partizani potpuno bezrazložno sva svoja zlodjela prebacili na ustaše. Ja tako doživljavam vaše nastupe, vašu želju za ustaškim znakovljem i vašu želju da dođete do što točnijih informacija o Hrvatskom Revoulucionarnom Pokretu Ustaša. Naši izvori autentičnih informacija o ustašama su jako ograničeni.

Naravno da to nije slučajno nego da je to rezlultat sustavnog falsificiranja postojećih izvora i uništavanja onih izvora na osnovu kojih se jasno moglo vidjeti da ustaše nisu bili na fašisti ni nacisti, ni zločinci ni kriminalci.

Upravo zbog toga što su partizani-komunisti (koji su još uvijek na vlasti u Hrvatskoj) namjerno falsificirali te izvore i što sustavno propagiraju najobčnije laži o ustaškom pokretu, njegovom utemeljitelju Dr. Anti Paveliću i o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj – upravo radi toga je jako važno da uvijek dobro provjerimo sve ono što govorimo i poduzimamo u ime ustaškog pokreta.

Zato na vašim i našim portalima, komentarima, izjavama i javnim nastupima moramo biti itekako pažljivi da sami ne propagiramo laži o našim nacionalnim herojima i koji su u velikom broju i velikodušno živote svoje dali za ideju slobodne, samostalne i nezavisne (a ne neovisne kako to ovih dana govore partizani)Hrvatske države.

Jedna od najvećih laži koje su partizani lansirali protiv ustaškog pokreta je upravo to da su ustaše surađivali sa Hitlerom i sa Musolinijem radi navodne sličnosti između ustaške i nacističke, odnosno fašističke ideologije. Hitler je, dok je došao na vlast, zabranio rad ustaškog pokreta u Njemačkoj.

Dr. Ante Pavelić je proveo skoro dvije godine u zatvoru u Musolinijevom režimu. Osim toga Dr. Ante Pavelić je zabranio rad Nacističke stranke u Hrvatskoj.

Niti ta stranka niti ta ideologija nisu u Hrvatskoj nikada ni imali velikog broja pristaša pa su se braća Govedraići, koji su htjeli to osnovati u Hrvatskoj, odmah nakon te zabrane pokupili i sa svojih 5-6 pristaša odmah otišli u Njemačku.

Ovo vam pišem radi toga što neki od vas najvjerojatnije niste ni znali za ove stvari pa ste iz partizanskih izvora došli do zaključka da je postojala nekakva ideološka veza izmedju Nezavisne Države Hrvatske i Njemačke, odnosno Italije tog vremena. To nije točno i Hitler nas Hrvate nije nikada simpatizirao niti su naši ikada simpatizirali njega.

Sve što su naši radili s njim i sa njegovom državom bilo je regulirano trgovačkim ugovorima po kojima su naši morali krvavo platiti svaku pušku koju su od Njemaca kupili. A od Njemaca se moralo kupovati jer nam nitko drugi nije htio puške prodati. a koliko su nas Njemci “voljeli” najbolje se vidi iz činjenice da su nam prodavali 6 vrsta pušaka i 7 vrsta municije, i to uvijek u ograničenim količinama tako da su naši morali paziti kako tu municiju koristiti i kako ne pogriješiti u dostavi pravih pušaka i odgovarajuće municije.

Nas u Hrvatskoj, po svemu sudeći, čeka obračun s ovim komunističkim kadrovima koji danas kontroliraju ne samo državne ustanove nego i sva sredstva komuniciranja. Zato je važno u borbi s njima ne praviti gafove i ne davati im još više materijala za hajku protiv svih nas.

Zato je nužno ne pisati, ne objaljivati i ne upuštati se u neodgovorne ispade kao što su veličanje Hitlera i njegovih nazadnih rasističkih zakona.

Ta tema nije naše ustaše nikada zanimala jer oni su sve svoje aktivnosti bili usredotočili samo na obranu i stvaranje svoje vlastite države.

Radi toga i mi, ako su nam simpatični ustaše, moramo razmišljati i raditi samo na tom istom cilju: stvaranju slobodne i nezavisne Hrvatske koja će se prvenstveno brinuti i koja će prvenstveno pripadati svim Hrvatima bez obzira na njihovu vjeru ili političku orijentaciju.

Ustaše su bili progresivna, jako liberalna, socijalno orijentirana revolucionarna snaga koju je specifična povijesna situacija prisilila da se neprijatelju odupre istom mjerom kojom je neprijatelj tukao po njima. To im nitko normalan ne može uzeti za grijeh, a oni na državnoj razini drugih grijeha nisu ni imali.

Živio Dr. Ante Pavelić!

Živio Hrvatski Revolucionarni Pokret Ustaša!

Živio Hrvatski narod i njegova dananašnja omladina koja se na veliko otima partizanskim lažima!

Andjelko Galić

Prenio:Stric Ivan!

r94mr4 - kopijaOBRAĆANJE MILE DEDAKOVIĆA JASTREBA,100% INVALIDIMA U SAVSKOJ 66!

Poštovani 100% hrvatski ratni vojni invalidi poštovani hrvatski branitelji, poštovani hrvatski ratni veterani;

moje ime je Jelena Dedaković, dijete sam 100% hrvatskog ratnog vojnog invalida, hrvatskog branitelja i hrvatskog ratnog veterana.

Hvala Vam,

hvala na slobodnoj Hrvatskoj, hvala vam na nesebičnosti i žrtvi koju ste dali za stvaranje naše slobodne Domovine.

Hrvatski narod i svi budući hrvatski naraštaji vam nikada neće moći dovoljno zahvaliti za vašu nesebičnu Žrtvu. Ovdje sam iz više razloga: da Vam zahvalim na slobodnoj Hrvatskoj. da vam izrazim osobnu podršku a onaj glavni razlog zbog kojeg stojim sada ovdje ispred Vas je objašnjen u poruci Vašeg prijatelja i suborca Mile Dedakovića Jastreba čiji sam sada Glas.

Dragi moji suborci, dragi moji prijatelji,

vi ste prvi skočili kada je trebalo, prvi ste krenuli u obranu i stvaranje naše lijepe Domovine Hrvatske, slobodne Hrvatske o kojoj se stoljećima sanjalo. Zahvaljujući našoj ustrajnosti, našoj odlučnosti da obranimo svoje dobili smo slobodnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Nažalost moje zdravlje ne dopušta da osobno dođem i dam Vam moralnu podršku, da budem sa Vama sada dok Vam je teško. Stoga Vam šaljem svoju kćer Jelenu da u moje ime bude uz Vas, da bude moj glas, moje uši i moje oči. Pogađa me gledati i pomno pratiti sve što se događa. Vi ste bili i ostati ćete moji dečki, moj ponos i dio mene. Kao što sam već nekoliko puta istaknuo, vi ste moja stranka i pri tome ostajem. Moramo se držati zajedno kao nekada, ne dopustimo da nas razjedine i svrstavaju u razne političke grupacije, a najvažnije od svega ne dopustimo da nam duh zajedništva bude slomljen.Kada je bilo najteže držali smo se zajedno, čuvali si leđa i nedali jedni na druge. Tako mora i ostati.

Dužnost nam je da si međusobno pomažemo, budemo jedni uz druge i da se ne propitkuje naša međusobna potpora. Mi smo jedna velika zajednica koju ja smatram jednim tijelom, ne dižite ruku na sebe jer tako ubijate i tijelo, zajednicu, ubijate i dio nas.

Naš doprinos našu žrtvu i našu bol zbog koje smo platili i cijeli život plaćamo visoku cijenu nitko nam ne može i nema pravo oduzeti. Mi smo se borili da stvorimo državu, sada nažalost moramo se boriti za ono što državu treba obvezivati prema nama, a to je skrb za nas hrvatske branitelje, ratne veterane i vojne invalide. Ratni veterani su temelj svake države, pa tako i naše. Mi smo stup društva, leđa na kojima leži suvremena i slobodna Republika Hrvatska. Mi smo oni koji zaslužuju najviše poštovanje, častan status od strane institucija čija je dužnost osigurati nam egzistenciju na svim razinama. Niti jedan hrvatski ratni vojni invalid, niti jedan hrvatski branitelj, niti jedan ratni veteran u konačnici niti jedan državljanin naše Domovine nitko od nas ne smije biti doveden u situaciju da nema za kruh, da ne može svojoj obitelji osigurati osnovne životne potrebe i nitko od nas ne smije biti doveden u situaciju da mu zdravstvena skrb nije omogućena.

Osjećam vaš umor, vašu iscrpljenost i studen u vašim kostima, a sve me to podsjeća na patnje koje je naša zajednica, naše tijelo proživljavalo i 90 ih.

Kao vaš suborac kao glavni zapovjednik legendarne 204 vukovarske brigade, kao glavni zapovjednik obrane Vukovara i operativne zone Vukovar-Vinkovci-Županja molim vas da ne odustajete, molim vas da ostanete časni i dostojanstveni kao što ste uvijek i bili, molim vas da ne dozvoljavate da vam duh bude slomljen, molim vas da hodate glave visoko uzdignute, jer za to imate razloga i na to imate apsolutno pravo. Molim vas da ostanete ustrajni u ovoj borbi do ostvarenja zadanih ciljeva i molim vas da ne pristajete na ništa manje. Budimo i dalje složni jedinstveni i zajedničkim snagama učvrstimo naše tijelo.

Mi ratni veterani časno smo služili Domovini kada je trebalo, a sada očekujemo od onih koji vladaju da počnu služiti svome narodu i konačno pokrenu kulturu zahvalnosti protiv nekulture zaborava, jer se žrtva i agresor nikada ne mogu izjednačiti, a mi kao pobjednici to najbolje znamo.

S vama u mislima, s vama u tuzi, s vama u boli i muci vaš zapovjednik, prijatelji i suborac,

Mile Dedaković Jastreb!

Prenio:Stric Ivan!

sretan-rodendan-mili-dedakovicu-jastrebuJUGOSLOVENSKI BANDITI:

ZNAJTE DA JE POZDRAV ZA DOM SPREMNI HRVATSKA SVETINJA!

Mi hrvatski branitelji, članovi Udruge IX. bojne HOS-a Rafel vitez Boban najoštrije osuđujemo nedemokratski i nelegalni čin brutalnog oskrvnuća spomen obilježja poginulih hrvatskih vitezova, pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu. Zahtijevamo da nadležna tijela RH utvrde i zakonski sankcioniraju nalogodavce i izvršitelje ovog sramotnog, vandalskog i antihrvatskog postupka.

Staljinističkim potomcima i baštinicima komunističkog mentaliteta i ostalim mrziteljima Hrvatske, poručujemo da je demokracija, uz ostalo, vladavina prava i procedure, ali prije svega sloboda misli i govora. Prema tome, ako je bilo što sporno na spomeniku pripadnicima HOS-a u Splitu, Gradsko vijeće Grada Splita i Udruga HOS-a su jedini ovlašteni mijenjati ili dodavati bilo što na spomenik. Mjerodavni sud bih trebao na osnovu mjerodavnih hrvatskih zakona presuditi o tome a ne maskirane kukavice u policijskoj odori. Krajni sudski pravorijek je obvezujući i bespogovoran za svakoga i mi ga prihvaćamo. To je uljudba, vladavina prva i istinska demokracija koja je toliko strana šumskom vlastodržačkom mentalitetu bilo Aleksandra ili sramotnog Ostoje Rankovića.

Svjesni smo da je ovim jezikom zaludu govoriti potomcima bandi koje su čitavo razdoblje svoje “slavne borbe” obilježili terorističkim djelima, drumskim razbojstvima, pljačkama hrane i stoke od ratom iscrpljenih seoskih obitelji, štovateljima onih koji su stotine tisuća ratnih zarobljenika, staraca, žena i djece u smrt otpravili bez slova presude, ispunili jame i stratišta tjelesima svojih sunarodnjaka, stvorivši tako najbrojnija grobišta poslijeratne Europe.

Za nas pripadnike HOS-a i sudionike Domovinskog rata, stvaratelje neovisne i slobodne Republike Hrvatske, starohrvatski poklič “Za dom, spremni” je svetinja. Grob poginulih HOS-ovaca je oltar, a oni koji ruše grob su barbari i zločinci.

Mi pripadnici postrojbi HOS-a taj smo pozdrav i poklič uzeli u želji da osvijetlimo najslavnije tradicije naše ratničke prošlosti, svjesni njene veličine i slave – u trenucima kada smo srce, krunicu i pozdrav prinijeli kao sredstvo otpora četnolikoj nemani stostruko nadmoćnijoj u oružju. S tim pozdravom na usnama, u uvjerenju da ćemo mi koji ostajemo nastaviti gdje su oni stali – časno su za Domovinu umirali najbolji od nas. S tim smo pozdravom vojevali i izvojevali slavu povrata naših hrvatskih stjegova od Zvonimirov grada do kraljevskog Jajca, noseći ga visoko i ponosito, neokaljana u blistavim našim pobjedama od Iloka i Vukovara na istoku do slavnog Dubrovnika na jugu naše Domaje.

Mi preživjeli ratnici IX bojne HOS-a poručujemo vandalima s dlijetom u ruci, njihovim nalogodavcima i onima iz čijih se pera razlijeva otrovna tinta, nećete uspjeti u svom naumu oskvrnuća naše čiste i velike pobjede u Domovinskom ratu i ponovnog ubijanja istine i naših u vatri boja preminulih suboraca.

Medijskim i političkim moćnicima i manipulatorima koji najbolje hrvatske ratnike nazivaju fašistima jasno poručujemo: Za dom spremni su stvorili i obranili Hrvatsku, a crvena zvijezda je napadala Hrvatsku i činila pokolje po Hrvatskoj. Zvijezde rušite a maknite prste od spomenika hrvatskim braniteljima.

Podsjećamo javnost da je Gradsko vijeće Grada Splita u svom zaključku o postavljanju spomenika navelo: „ … Na gornjem dijelu valjka izvest će se znak IX. bojne HOS- a u bijelom kamenom izražaju…“. Znak IX. bojne HOS-a sadrži pozdrav Za dom spremni. Pod tim znakom poginuli su naši suborci. Oskvrnuće toga znaka uvreda je poginulim braniteljima i svim preživjelim HOS-ovcima. Hrvatska je prepuna četničkih spomenika koje nitko ne dira, a neke postavlja i financira ova izdajnička vlast.

Stoga maskiranim kukavicama i njihovim gazdama u ministarskim foteljama poručujemo kako im ovu uvredu nikada nećemo zaboraviti ni oprostiti.

Bog i Hrvati!

Za Dom Spremni!

Predsjedništvo udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Splitsko-Dalmatinske Županje.

Prenio:Stric Ivan!

9.Bojna HOSOtvoreno pismo generala iz 2000-e godine!

OTVORENO PISMO HRVATSKIH GENERALA HRVATSKOJ JAVNOSTI

“S obzirom na to da se naša imena već mjesecima povlače po medijima u sklopu sve raširenije kampanje kriminalizacije Domovinskoga rata, kao i vrijeđanja i omalovažavanja Hrvatske vojske, te s obzirom na činjenicu da mnogi od onih, od kojih bi se to očekivalo, nisu protiv toga odlučno podignuli glas, mi hrvatski generali i ratni zapovjednici smatramo svojom moralnom obvezom upoznati hrvatsku javnost s našim stajalištima i gledištima. Na to nas obvezuje i povjerenje, a i zadaća, koju nam je hrvatski narod dao u najtežim trenucima obrane zemlje i koju smo obavili, ne samo uspješno, nego i časno.

  1. S ogorčenjem konstatiramo da dobar dio medija i političara o Domovinskom ratu govori još samo i jedino kao o nečemu negativnom, problematičnom pa i sramotnom premda je Domovinski rat temelj na kojem su izrasle hrvatska sloboda, suverenost i neovisnost.

Držimo nedopustivim i nečasnim da se o braniteljima i invalidima Domovinskoga rata govori samo kroz šačicu onih koji su se stvarno ogriješili o njegovu čistoću ili o pozitivne zakone, a istodobno prešućuje sve ono pozitivno i veličanstveno u čemu je sudjelovala golema većina najboljih hrvatskih sinova. Jer to u konačnici, htio to netko priznati ili ne, vodi kriminalizaciji same volje hrvatskog naroda da se brani i obrani od velikosrpske agresije i okupacije.

Napokon, treba li danas ikoga uvjeravati da svi oni, a tu ubrajamo i sebe, koji su po cijenu vlastita života branili i obranili hrvatsku slobodu, nisu to činili zbog nekih prizemnih interesa ili povlastica, nego iz najviših ideala jer na bojišnici su jedine povlastice bile smrt i neizvjesnost!?

  1. Posebno ističemo, i ovom prigodom naglašavamo, da nismo protiv sankcioniranja pojedinačnih zločina ili kriminalnih djela. Svatko tko se zaista ogriješio o čistoću Domovinskog rata, ili je počinio kakvo nečasno i kriminalno djelo treba odgovarati, ali na način koji priliči pravnoj i demokratskoj državi.

Policijske akcije, kojih smo nedavno bili svjedoci, međutim, više nalikuju na obračun s terorističkim grupacijama ili mafijaškim skupinama, negoli odgovoru pravne i demokratske države, sukladnom našim stvarnim prilikama te dostojanstvu hrvatskih branitelja i časnika Hrvatske vojske.

  1. Nepotrebno demonstriranje sile, proglašavanje krivaca prije sudske presude, pa čak i prije provedene istrage, uključujući tu i licitiranje haaškim optužnicama, a u čemu, na žalost, ne sudjeluju samo mediji, svakako ne pridonosi klimi tolerancije i izgradnji demokratske Hrvatske, za koju smo se i mi generali i ratni zapovjednici borili. Štoviše, takvi postupci vode u nepotrebne i opasne rascjepe našeg društva.
  2. Zbog toga želimo posebno naglasiti da nikakvi sukobi, a najmanje terorizam, ili bilo kakvo nasilje, o kojima se tako olako u posljednje vrijeme u nas govori, nisu i ne mogu biti u interesu nikog razumnog i odgovornog, a pogotovo ne onih koji su svojom krvlju stvarali ovu državu!

Onaj koji je gradio kuću ima najmanje razloga da je dovodi u pitanje ili da se igra s njenom sudbinom! To kažemo ne samo u svoje ime, nego, nadamo se s pravom i u ime Hrvatske vojske i svih hrvatskih branitelja, te svih hrvatskih građana koji su u najtežim danima bili na braniku Domovine.

  1. U tom sklopu – a zbog špekulacija, pa i ciljanih dezinformacija u svezi preustroja Hrvatske vojske – želimo iznijeti naš načelan stav: podupiremo sve one nakane da se na zapovjedna mjesta postave školovani i najsposobniji ljudi, a to znači oni koji su se dokazali u Domovinskom ratu. Jer Hrvatska vojska je upravo u Domovinskom ratu izrasla u pobjedničku vojsku, s kadrovima i doktrinom koji s to omogućili, a što je kapital kojeg nitko, kome je stalo do sigurnosti zemlje i hrvatske slobode, ne bi smio olako zanemariti.
  2. Na kraju, pozivamo najodgovornije osobe i institucije države, kao i mjerodavne čimbenike civilnog društva, a napose medije, da se odupru negativističkom i povijesno nekorektnom i neistinitom prikazivanju Domovinskoga rata, da zaštite čast i dostojanstvo hrvatskih časnika i vojnika, da ne podliježu klimi olakog optuživanja i blaćenja jer time se štite ne samo temelji na kojima je uspostavljena hrvatska sloboda i državna neovisnost, nego, a u to smo duboko uvjereni, i temelji na kojima jedino može počivati budućnost demokratske i prosperitetne Hrvatske.

Janko Bobetko, Ante Gotovina, Krešimir Ćosić, Mirko Norac, Davor Domazet, Ivan Korade, Damir Krstičević, Ivan Čermak, Ivan Kapular, Nojko Marinović, Ivan Basarac, Milenko Filipović

Screenshot_11Odgovori

error: Content is protected !!