Novo!

Sedmi Hrvatski žrtvoslovni Kongres

Hrvatsko-žrtvoslovno-društvo

Evo u ovoj tek nastaloj Novoj godini 2016 pozdravljam Dra, Zvonimira Šeparovića Predsjednika Hrvatskoga ŽrtvosIovnog druśtva i sve članstvo ove divne hrvatske držatvorne organizacije i svimaVam želim obilje Božjega blagoslova u godini 2016.

U ovoj 2016. godini održat će se Hrvatski sedmi žrtvoslovni kongres, za koji sam pripremao svoj nasłup govorom o temi “General Luburić žrtva najužasnijih ocrnjivanja u hrvatskoj povijesti.” Na žalost, zbog mojih previsokih godina (prof. Ivan Prcela je rođen 9 ožujka 1922. u selu Košute, kod Trilja, mo. Otporaš) i prevelikih troškova za objolodanjenje upravo u ovoj godini dviju najnovijih knjiga, moje autobiografije i već treće knjige iz josipologije, o spomenutoj temi neću moći govoriti na Sedmome kongresu, ali, ako budem živ i zdrav, tu temu ću obraditii u našemu slavnome Zagrebu sredinom godine 2017 kada dodjem na predstavljanje vrhunski pisanoga ”Životopisa generala-viteza Vjekoslova Luburića.”

Mirko Bilić-Erić, glavni pokretač i velikodušni materijalni podupiratelj spomenutoga Projekta, zahtjeva daja budem ključni predstavljač toga senzacionalnoga djela. Vrlo interesatno je za sve Vas ovo, što Vam upravo sada otkrivam – ta zamisao tiho je nikła na Petome žrtvoslovome kongrsu i od łada ona se djelotvorno i strpljivo razvijala i razvila u veliko słabło! Płodove toga dugo očekivanoga POVIJESNOGA Stabla hrvatski čitatelji će moći konačno uživati, i to, u spomen punih 56 godina mukotrpnoga života generała Luburića (1913-1969) i u čast mojega 94. rodjendana!

Vjekoslav Luburić bijaše više od pet desetljeća prava žrtva paljenica zbog svoje neopokolebive vjernosti Bogu i Hrvatskoj. Od te Ijubavi on je u ”hrvatskome držatvornome bunkeru” cijeli svoj život izgarao dok kao div-junak ne bi 20. travnja 1969 preužasno umoren – za rme račune hrvatoždeme srbokomunističke Jugosłavije! 

Dvadesetak godina poslije njegove mučeničke smrti, ta hrvatoždena aždaja CRKLA je za vijeke vjekova! Pri srcu mi je vr1o teško što neću sudjelovati na Sedmome žrtvoslovnom Kongresu pa Vam neću, kao na Trećemu, Četvrtom, Petom i Šestom kongresu, svjedočiti o mnoštvenim pokoljima mojega državotvornog naraštaja. Mjesto toga, svi ćete imati lijepu priliku naručiti moju autobiografiju, A LEGACY OF ENDURANCE (Ostavština izdrźljivosti) koja je već objavljena od Dorrance Publishing Company u Pittsburghu. Ova tvrtka objavila je i 1970 i 1995 čak i moje životno djelo OPERATION SLAUGHTERHOUSE (Pothvat klaonica). Na mnogim stranicama mojih doživljaja pišem o svojemu hrvatskom državotvornom naraštaju i o njihovom mučeništvu ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU. 

Upravo zato, najtoplije vam preporučujem da moje doživljaje pomnjivo čitate i da u duhu tih mojih iskustava uvijek ostanete čvrsti i nepokolebivi u vjernosti Bogu i Hrvatskoj.

Ovim Pozdravom pozivam Vas da svojom nazočnošću dogodine uveličate predstavljanje životopisa generała Luburića i da mene, možda poljednji put, slušate kako proživljeno i dokumentirano govorim o hrvatskom generalu-vitezu Vjekoslavu Maksu Luburiću, koji je kroz punih 56 godina svoga zemaljskoga života sav izgarao od vjernosti Bogu Vječnome i ljubljenoj Hrvatskoj. Neka mu je zato vječna slava gore na nebu i ovdje na zemlji u Nezavisnoj Republici Hrvatskoj!

Napisao: John Ivan Prcela

Izvor: Otporaš

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

tekst-i-fotografija

 

Oglasi
error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: