Novo!

Sretan Vam Dan Državnosti!

Od 5. travnja 1941. Ante Pavelić preko radio-postaje glavnog ustaškog stana “Velebit” iz Italije poziva hrvatski narod na uspostavu Hrvatske Države! 10.travnja pripadnik domovinske skupine Ustaškog pokreta,bivši austro-ugarski pukovnik Slavko Kvaternik, u dogovoru s njemačkim izaslanikom Edmund Veesenmayerom,proglasio je uspostavu NDH preko Radija Zagreb u 16 sati i 10 minuta!

Ante Starčević otac Domovine je u mnogočemu bio u pravu po pitanju, slavoserba,domaćih izdajica. Njegove proročanske riječi su bile upozorenje generacijama iza njega, koje su u konačnici 10.travnja.1941, uzpostavili NDH na čelu sa dr.Antom Pavelićem. Oduševljenje koje je nastalo u cijeloj Hrvatskoj (u povijesnim granicama) manifestiralo se u masovnim odlascima u Hrvatske Oružane Snage(HOS). U HOS su dolazili Hrvati iz svih krajeva, Hrvati katoličke vjere, Hrvati pravoslavne vjere, i Hrvati muslimanske vjere.

Organizirale su se seoske straže, zdrugovi, vojnice, satnije, bojne. Sve je bilo spremno za obranu Nezavisne Države Hrvatske! Svi su pristupili toj zadaći, sa srcem, hrabro, ne libeći se dati život za Domovinu! Deseti travanj 1941. u mnogim stvarima, je udario temelj današnjoj Hrvatskoj. Temelj su udarili bojovnici, domoljubi, radnici i seljaci! Svatko onoliko koliko je mogao, htio i znao. Ako nije bilo znanja, bilo je srca, i volje. Ponekad je i to dovoljno ako se kani učiniti ono što se naumi! Nisu potrebne bile velike riječi, govornice! Bilo je obećavanja, i to da nas čeka gorka borba, krv, znoj i da će se jesti kruh sa sedam kora! Nije bilo velikih političara, koji su namještani mutnim kanalima. Bilo je to vrijeme Vitezova Jure Francetića, Rafela Bobana, i Vjekoslava Maksa Luburića!

Danas je prijetvornost, mržnja, oholost, glavna vodilja našim vrlim političarima! Ta prozirnost, zloba, i kriminal sa kojima se bave, ljute ne samo mene, već i većinu Hrvatica i Hrvata! Rodio sam se daleko iza njenog nestanka, ali sam slušao priče, koje su se prepričavale. Slušao sam o ljudima kojima je Bog, Obitelj, i Domovina bila svetinja! Pričali su mi priče, o muškarcima i ženama koji su radije izabrali smrt, nego se odlučili iznevjeriti voljene! Radije su umirali za ljubav, nego se predavali srcu punom mržnje, oholosti i prijetvornosti! Bio sam prisutan kada je uzletila, i kada se rodila kao Phoenix iz pepela 1991 godine! Imao sam tu čast, sa svojom braćom po oružju braniti Nezavisnu Državu Hrvatsku, u granicama, povijesnim u kojima je oduvijek bila! Nije bilo lako niti jednostavno. Trebat će još puno hrabrosti, krvi, koja će kao u prošlosti poteći i natopiti Hrvatsko sveto tlo, da bi se sačuvala od nasrtaja neprijatelja!

Svim Hrvatima i Hrvaticama od srca želim sretan Dan Državnosti!

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: