Novo!

Što danas činiti u Hrvatskoj, odakle krenuti, i kamo?

Elita je obučavana po drugim uredima, stranim školama, sa učiteljima koji su svoj zanat naučili na Bleiburgu, Ovčari! Njih trpit!? God Save the Queen!? E pa nije. Kaže se: Za Dom Spremni! Vas slušati? Ne, ne gospodo. To je Vaš izbor, vaše ruke su uprljane. Možete glumiti, dok traje predstava. No zavjesa se kad tad spusti i gledatelji izlaze van. Naravno da nitko ne razmišlja, jer nema sa čime. No što će kazati o vama je, nešto sasvim drugo od onoga što vam daju. Niste od Boga dani, to vam jedan običan mali nebitan čovjek kaže. Jer ste drugčiji, gurate ruke u tuđe đžepove, pa i skupi parfemi ne mogu prikriti vaš smrad koji se širi i osjeća žestoko u vašoj sredini. Djelujete kao izgubljeni u prostoru i svemiru. Makar on (imao/nemao) kraj, kada govorimo o svemiru, kakve to veze ima kad ste uprljali i ovaj mali prostor na kojem Hrvati žive? U svemir vas pustiti? Pa nije nitko sa kruške pao na zemlju.

Što danas činiti u Hrvatskoj, odakle krenuti, i kamo? Ponudit ću jedan odgovor, i jednu soluciju, koja bi mogla biti pokretač svega, kotačić koji nedostaje. Nije zgorega zato sjesti i pročitati sve navedeno, napisano i zapisano.

U Vukovaru nisam bio niti sam se borio tamo, no opet napominjem da nešto ne štima kod nas u Hrvatskoj, jer Vukovarci, se i nadalje susreću sa zločincima, zbog ćiriličnih ploča se i dalje ide na suđenja, a Hrvati i drugi koji se ne pokoravaju jugokomunističkim vlastima se i dalje pokušavaju slomiti. Ratni zločinci šeću gradom, i šepure se kao paunovi. Zlatko Zaoborni, Tomislav Josić i drugi dalje imaju sudove za razbijanje ploča! Zašto?

Zbog čega im prijeti zatvor? Zar je kapetan Dragan zaslužio janjetinu ispod peke, a Dragovoljci, nemaju niti zasluženo liječenje? Bolesni leže u po zatvorima! Jučer je on, danas možda ja odem u zatvor, a sutra možda Vi, jer verbalni delikt koji se uvodi nije ništa drugo do represija psihe, duše i uma. Trebamo li biti licemjeri toliki, da danas pljujemo bojovnike koji su branili Vukovar, a sutra im pružamo ruku i tapšemo po ramenima? I Iznova tako dokle god su nam potrebni za izbore. Čini se da niti mi kao populacija Dragovoljaca nismo ostali bez posljedica jer se dademo izmanipulirati kako se kome digne vlas kose na glavi. Žalosno.

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

1 Comment on Što danas činiti u Hrvatskoj, odakle krenuti, i kamo?

  1. Sve napisano je potpuno tocno a odgovor na pitanje “odakle krenuti”, je vrlo zajeban? Znam samo da Djapic (kao “spasitelj” desnice), NE DOLAZI U OBZIR!

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: