Novo!

Sudac NDH Eugen Pusić i kći Vesna Pusić!

Grijeh Vesne Pusić je činjenica da je kći Eugena Pusića, “natporučnika suca u vojsci NDH” zašto ćbi joj to bila “prepreka” u kontaktima sa Amerikom i Izraelom a baš nikakav problem u Zagrebu? Jesmo li svi mi, iako nam otac nije bio “sudac u vojsci NDH”, ipak u srcu ustaše,  turbo tolerantne prema “djeci” u šezdesetoj kojoj su očevi sudili u NDH? Vesna je samo dobra kćer. To je sve, što se obiteljskog stabla treba kazati.

Dokle ćemo živjeti u NDH? Može li išta o šezdesetogodišnjoj “djeci” reći mrtav otac? Moj je otac četrdeset i neke bio kuhar na talijanskom ratnom brodu, pet dana, pa partizan, pa zastavnik u JNA, pa su ga izbacili, pa ribar, pa vrtlar, pa je susjedima čitav život kopao vrtove i sjekao drva za ogrijev jer od plaće nije mogao živjeti. Sve ostalo je upisano u riječima i stavovima Vesne Pusić, i njene stranke HNS. Iz HNS su nikli Stipe Mesić i druga svita komunistička.

Vesna Pusić: Pred dvadeset godina, kad smo “dobili Hrvatsku”, on je od “Hrvatske” dobio mirovinu tisuću kuna a od Italije mirovinu 500 maraka i zaostatke 70.000 maraka. Da nije bilo fašističke Italije moj bi otac bio krepao od gladi u demokratskoj Hrvatskoj. Ovo su riječi Vesne Pusić, kćeri velikog sudca NDH. No ono što se isčitava jeste to: Eugen Pusić je pridonio propasti NDH, jer je svojim činom postigao to da nakon propasti NDH, dobije sve moguće privilegije, koje su ga učinile moćnim čovjekom, i u Titovoj Jugoslaviji. Od Ustaše do komunista, je vrlo kratak put. Kao od sudnice do gubilišta. Čini se da se po tom receptu riješavaju/ne riješavaju četnički zločini u Hrvatskoj, kao po obrascu. Sve dalje ide prema planu europskog vladara, koji udara nisko, kao i uvijek. Ali tamo gdje ga ne boli njega i njegove bližnje, a to su tuđe sudbine i smrti, bolesti i nesreće. Nadalje sve što se događalo, jeste to, da su se djeca Pusić usmjeravala, dalje i dalje kako spada po klanu i planu komunističkom. Sve u svemu, Pusić je obitelj koja je svojim korijenima ovo uspjela.

Jednom ako si prisiljen u životu biti Juda zbog “obitelji” uvijek ćeš pronaći izgovor za svaku sljedeću prodaju i izdaju, pa makar to koštalo stotine tisuće života kao na Bleiburgu.

Oglasi
error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: