Novo!

Sukob: Francetić-Poglavnik!

images

Imam jednu dilemu koju bih pokušao sa s vama razjasniti. Dakle radi se o sljedećem. Vjekoslav M. Luburić je kako vi kažete bio začetnik ideje o pomirbi partizana i ustaša. Evo što me muči…
– nije li Jure Francetić bio prvi koji je pokušao to izvesti, pomirbu partizana i ustaša, dakle onaj kobni let, ili je to stupica, u koju ulete svi oni koji krivo misle?
– nije li Jure Francetić, bio taj koji je pokušao pregovarati sa partizanima, 1943?
– zbog čega se Jure Francetić ne spominje kao začetnik te zamisli? Jer smatram da je daleko više i daleko dalje vidio od drugih. Je li to bila zamisao svih Hrvata onog doba, koju je Jure Francetić prepoznao, pa se otisnuo u nepoznato te to platio životom?
– je li poglavnik imao udjel u ubojstvu ( kako sam čitao) diverziji nad zrakopolovom Jure Francetića…
– i na koncu jedan jedina stvar koja me zanima: kad će puknuti kod nas, čika Mile, jer je s vremena na vrijeme nepodnošljivo, i vidim kako netko namjerno temperira vrućinu na pol. sceni, a to nikako nije netko mali…
-1. mislim da sa komunistima nema nikakvog pomirenja, jer je nemoguće, osim toga, da netko dira vašu obitelj i da maltretira telefonom, da li bi vi to dopustili? Ma koliki Hrvat bio, Mađar ( iz Hrvatske)…jer za mene su komunisti SVI koji slušaju cajke, narodnjake, i ne idu odnosno izbjegavaju rat/dezertiraju!
-2. drugo što želim kazati je da njihov položaj u Hrvatskoj je povlašten i na vodećim mjestima su, i da SOA radi za njih, i da SOA ne služi nikome i ničemu više, nego zaštiti, poredka u njihovim redovima dakle njihovoj udbokomunističkoj eliti…to sam htio kazati, to mislim, tako mi je, i nije mi lako, ne samo meni već svim kojima padne ovo na pamet.
Izvor: Otporaš/Stric Ivan
Oglasi

2 Comments on Sukob: Francetić-Poglavnik!

 1. Bog! dragi moj striče Ivane,
  Tvoja “dilema” je potpuno opravdana. Opravdana je zato št je naš hrvatski neprijatelj kroz više od sedam desetljeća – a još i dan danas nastavlja – sustavno izmišljao laži kako unijeti RAZDOR među i između najistaknutijim stvaraocima NDH i njezinoj junačkoj obrani, među kojima je, tako ga je povijest već zabilježila, i naš GOROSTAS, VITEZ I KRILNIK Jure Francetić.

  Nije uopće istina da je Poglavnik urotovao protiv Jure Francetića u tom tragičnom letu i zrakoplovnoj nesreći. Ima raznih i različitih verzija o toj zrakoplovnoj tragičnoj nesreći koja se je dogodila na dan svetih Mladenaca 28 prosinca 1942. godine. Koje li slučajnosti i božije Providnosti da je i naš Poglavnik umro umravo taj dan 28 prosinca 1959. godine, s razlikom tom da je Poglavnik umro 17 godina kasnije u madridu, španjolska.

  Stvar da se je svetčani i službeni pogreb održao za pok. Juru Francetića skoro više od mjesec dana je taj da se nije točno znalo dali je Jure Francetić umro, ili nije. Partizansko izviješće je u to vrijem bilo jedino koje je istinu znalo i partizani su potezali koncima onako kako je njima odgovaralo, jer su tražili vremena za pregovore s hrvatskom vladom da im za Juru puste sve zarobljene partizane, tj. njihove borce. Kada je Jure bio malo pri svijesti i to čuo, potrgao je i pokidao sve zavoje jer nije želio da se za njegov život puštaju na slobodu ubojice hrvatskog naroda. Ovu su posvjedočile boliničarke koje su ga njegovale. Ja sam osobno to pročitao u časopisu USTAŠA koji je izlazio u Buenos Airesu, Argentina, samo sada se više ne sjećam koji bi to br. USTAŠE mogao biti.

  Dragi moj striče Ivane prilažem ti ovdje link iz otporas.com kojeg sam jutros prenio s portala Kamenjar.com, kolumne IZ OTPORAŠEVE TORBE. nadam se da će ovo biti jedan adekvatan odgovor na tvoju DILEMU.

  SLAVA KRILNIKU I VITEZU JURI FRANCETIĆU!
  KRILNIK JURE FRANCETIĆ JE S NAMA!
  http://otporas.com/in-memoriam-74-o…-jure-francetica/

 2. …Kakvo vodstvo, ne, Ustaša Maks se zakljinje samo ustaškom Poglavniku, vodji, čovjeku, a ne vodstvu i ne ljudima. Maks, DRINA, br.1-2 1956…
  Kako nisam mogao pisati povijest, pridružio sam se onima, tj. ustašama o kojima če povijest pisati. General Drinjanin Dru. Miljenki Dabi Peranić u pismu 26.8.1962.

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: