Novo!

Susret Predraga Mišića i Andrije Bonifacija Škulića (HPC) u Osijeku!

 

12773221_1570407099945000_113490910_o

 
Jutros u 11:30 u osiječkom Hotelu “Osijek”, susreli su se Predrag Mišić, Poglavar HPC Njegovo visokoprvosvećenstvo Arhiepiskop Vladika Andrija Bonifacije Škulić  i moja malenkost. Uz kavu i neobavezno druženje, dogovorile su se sljedeće aktivnosti:

-Medijsko promicanje HPC (Hrvatske Pravoslavne Crkve-HPC) i udruge u osnivanju, i to: Veterana, Branitelja i Dragovoljaca pravoslavne vjeroispovijesti, na nivou Hrvatske. Inicijativa je promicana na više medija, i podržana je od Branitelja i Dragovoljaca pravoslavne vjeroispovijesti. Uz njih imaju potporu nekolicine, časnih Dragovoljaca Domovinskog rata iz Vukovara i Hrvatske drugih vjeroispovijesti. Ovim putem šaljemo apel svim Dragovoljcima Domovinskog rata, Hrvatima i Hrvaticama i svim pravoslavcima da podrže ovu časnu nakanu, i da se konačno zaustave Pupovac i Stanimirović, i svi četnici koji su abolirani a dan danas šetaju Vukovarom pa čak i rade na mjestima u Državnoj upravi te se njihove žrtve silovanja susreću sa njima.

Nadalje: Izjava Predraga Mišića Peđe

Radni sastanak s Njegovo visokoprvosvećenstvo Arhiepiskopom Vladikom Bonifacijem Andrijom Škulićem. U razgovoru o dosadašnjem radu i smjernicama za naredni period dobio sam podršku i dogovorili daljnju suradnju i zajedničko djelovanje po pitanju nacionalnih manjina tj. sahranama hrvatskih Branitelja pravoslavne vjeroispovjesti. Da nam se ne bi se događale nemile situacije gdje Branitelja ne žele sahraniti pravoslavni svećenici. U razgovoru smo se i dotakli teme oko osnivanja udruge hrvatskih Branitelja pravoslavne vjeroispovjesti. Iako je načelno dogovoreno pokušat će mo provesti raspravu u javnosti da li je potrebno. Sljedeći sastanak dogovoren je 10.03.2016 za Dane Branitelja Vukovara gdje će nazočiti i sam Pastir HPC Arhiepiskop Bonifacije Andrija Skulić na poziv koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Izvor: Predrag Mišić Peđa

Žig

2 Comments on Susret Predraga Mišića i Andrije Bonifacija Škulića (HPC) u Osijeku!

  1. PoZDravljam inicijateivu i srcem i dušom podržavam. Sve što bude u mojoj mogućnosti ću pomoći, i više od toga: Širit ću ovo među mojim znancima i prijateljima. Hrvatsku pravoslavcu su oduvijek bili Hrvati, jer su rođeni u Hrvatskoj, a Hrvatska je njihova Domovina kao i sivih nas Hrvata. A obi pravoslavci koji su se rodili u Hrvatskaoj a neosjećaju se Hrvatima, za njih treba primijeniti američki zakon, tj. snatrati ih strancima. Akom im se taj američki zakon ne sviđa – a američki dollar bi im se sviđali – neka prose, zamjere Amerikancima a ne nama Hrvatima. To ti je tako u svim demokratskim zemljama.

  2. Sretan sam zbog Peđinih aktivnosti.

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: