Novo!

TKO JE BIO BOŽO KELAVA I MILE KODŽOMAN?

ratnik4-br

Vrijedno pogledati priložene linkove i upoznati se kako i na koji način ova dvojica Hrvata su prisilili njemčku vladu 1978. godine da se ne izruči Pročelnik Hrvatskog Narodnog Otpora, HNO Stipe Bilandžić titioj Jugoslaviji.

Hrvatska politička Emigracija je mnogo dala i još više mnogo žrtvovala u borbi za oslobođenje hrvatskog naroda i ponovnu Obnovu Hrvatske Države. Ovim putem bih zamolio mnoge još žive Hrvate iz prošle hrvatske političke Emigracije da stave na papir svoje uspomene u radu za Obnovu Hrvatske Države, posebice o onim Hrvatima koji su u bilo kojem obliku žrtvovali sebe i svoje obitelji za ostvarenje snova i želja hrvatskog naroda za Hrvatskom Državom. To je potrebno učiniti da se imena tih Hrvata ne zaborave, a zaboraviti one Hrvate koju su sebe dali za ideale Hrvatske, bi automatski značilo UGASITI IDEALE I ŽELJE NADOLAZEĆIH HRVATSKIH NARAŠTAJA ZA DALJNJU BORBU OČUVANJA HRVATSKOG IMENA I HRVATSKE DRŽAVE.

Ja to već činim i nastojim ostaviti hrvatskim povijestničarima, poput dra. Ante Čuvala – i, žao mi je to reći, do sada rijetkih pojedinaca – raznih dogodovština i materijala iz hrvatske političke Emigracije kako bi oni mogli izvući iz zaborava mnoge do sada zaboravljene i plemenite žrtve u borbi za Hrvatsku Državu. Mnogi koji ovo budu čitali su znali tko je bio dr. Gerge, Jure Prpić. On je sedamdesetih godina prošlog stoljeća napisao knjigu na engleskom jeziku HRVATI U AMERIKI. Pisac je potkrijepio tu knjigu mnogim izvorima iz novine ZAJEDNIČAR, glavno glasilo HBZ za sjevernu Ameriku. Ukratko, nisi ništa rekao, niši ništa čuo, nisi ništa napisao, nisi ništa pročitao, nisi ništa pročitao, ništa i ne znaš; ako ništa ne znaš, ništa se nije dogodilo, ako se ništa nije dogodilo, onda bi moglo izgledati kao da smo se u TIKVI RODILI, U TIKVI ŽIVJELI, U TIKVI UMRILI I U TIKVI ODNIJELI SVE SA SOBOM U ZABORAV.

Izvor: Mile Boban, Otporaš

Stric Ivan!

Oglasi

3 Comments on TKO JE BIO BOŽO KELAVA I MILE KODŽOMAN?

  1. Svaka čast i hvala ovom gore navedenom članku a posebice Otporašu koji iznosi mnogo onih stvari koje drugi nebi htjeli i tako daju priliku vremenu da se te dobre stvari zaborave.

  2. Danas mi se jedan javio i tražio podrobnije podatke o Boži Kelavi i Mili Kodžomanu. Neznam mnogo pa bih zamolio čitatelje ovog članka ako znaju više nego ja, neka slobodno ovdje stave kao svoj komentar. Hvala.
    http://otporas.com/1746-2/

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: