Novo!

Trovanja u Hrvatskoj!

 

Tamo negdje prije nekih osam godina sam držao pčelarski kamion, sa 60 košnica, i sa tim kamionom sam išao na paše diljem Slavonije. Paše su bile od uljane repice, bagrema, lipe, livadskog meda, pa sve do suncokreta, i zlatošipke. Sve je to funkcioniralo. Imao sam prihode od sakupljanja meda, od 1,5 tona, do 2,5 tone meda, kojeg sam uredno prodavao, po tržnicama, i na ličkoj cesti, i to sve prodavačima koji su sjedili sa strane pod suncobranima. Najveći prihod sam imao od jednog uličnog prodavača, koji je bio u jednom selu, kojem sam prodavao sve to odjednom i za taj iznos od oko 300 teglica sam dobijao i do 8.500 kuna.

Ono što se treba naglasiti, jeste da je jedne godine iz nepoznatih razloga pomrlo više od 60% pčela sa kamiona, koje su bile u košnicama. Nisam samo ja izgubio pčele, već su ih izgubili pčelari diljem Hrvatske, no najviše u Slavoniji. Vinkovci imaju pčelare koji se bave i do 50 godina sa tim hobijem, i to vrlo uspješno, no DOGODILO se ono što se dogodilo nikada nije, a to je da i njima iskusnim pčelarima uginu pčele u par dana. Našao sam samo mrtva tijela, od matice, radilica, pa sve do trutova.

Pokupio sam tijela pčela i odnio u veterinarski zavod na analizu i pregled te se tada utvrdilo da je uzrok smrti pčela bio nepoznat, i da se pretpostavlja kako veterinarski zavodi u Hrvatskoj to ne mogu objasniti niti istražiti te su ta tijela pčela upućena u inozemstvo i to poglavito u Njemačku i Sjedinjene Američke Države, te je tamo utvrđeno da postoje tragovi trovanja otrovima…i nadalje stoji u priopćenju kako postoje tragovi emisije od zračenja, što je u produžetku objašnjeno sa emisijom zračenja od odašiljača naših vrlih operatera. Jer je navika kod nas, a i odobreno je da se odašiljači postavljaju i na krovove kuća, sve kako bi vlasnik kuće imao bolji signal od susjeda. Glupost.

Ono što mene zanima jeste, upravo to: KAKO to da su se uginuća događala oko Đeletovaca, u Baranji, u Slavoniji i sada se otvoreno pitam i pozivam na komentiranje: radi li se doista o trovanju odašiljačima, poljoprivrednim otrovima, ili se radi o trovanju radijacijom i bojnim otrovima, kojima se kraj i djelovanje još dugo ne će pokazati.

Zaključak!

Pošto je potpuno nejasno čija je ovo Vlada, Sabor, i sve drugo…pitam se imaju li oni muda i petlju potegnuti i doći do istine, te postaviti zahtjev za odštetu u visini od 500 milijardi eura Srbima, te sa time ugušiti i naplatiti eventualne dobrosusjedske odnose…a da bi se osigurali unaprijed, treba im tražiti još 300 milijardi eura, i to zbog narednih sukoba koje kuhaju u svojoj nacističkoj kuhinji, začinjenoj sa ubojstvima, klanjima, protjerivanjima, i prislinim uhićenjima, specijalnim ratom te zatvaranjima u logore. Čini se da kod nas od političara, nitko petlju nema, i da je sve podređeno novcu i probitku na štetu malih ljudi. U prilog tome govori što se niti jedan bojovnik iz Vukovara i sa Trpinjske ceste nije pojavio kao predavač na Vojnim učilištima. Čini me se da nikome nije stalo da ti bojovnici makar u predavanju osjete i prenesu žar borbe i iskustva koja su imali 1991 godine. Ostaje li nam samo sjećanje, na te dane ili ne? Zaključite sami. Nama idu sprovodi, a na njihovima licima visi osmijeh, izrugivanje, i podeblja lisnica sa novcem od poreznih obveznika?

Nije pravedno u svakom slučaju. Jer im na grobove stižu svijeće koje su rađene u Srbiji. Jel sa nama Hrvatima, nešto nije u redu? Imamo li kolektivnu amneziju? Nije mi jasno nikako, kako nam ne smeta tolika doza licemjerja, dvoličnosti, arogancije i laži sa kojima svaki dan i svaku noć živimo.

4 Comments on Trovanja u Hrvatskoj!

 1. Pred nekoliko godina, možda baš 8, gledala sam na TV-u neku lokalnu stanicu, ne sjećam se koju (nije bila HRT). Snimili su pčelara iz nekog sela blizu Zagreba. On je opisivao pomor svojih pčela.
  Baš je bio kod svojih košnica – sunce sije, vedar dan bez vjetra, zrak gust od zujanja pčela – i u jednom trenutku sve pčele padnu mrtve. Nijedna pčela se više nije ni trznula, svaka je pala mrtva tamo gdje je bila.
  Ništa se nije čulo, ništa dogodilo. Njegova familija i drugi u selu nisu ništa primijetili, i sve druge životinje su bile dobro. U vijestima toga dana ništa čudnog prijavljeno.
  Odnio je pčele na zagrebački fakultet i ništa nisu pronašli.
  Možda se isto dogodilo i vašim pčelama, samo niste tog trenutka bili s njima.

 2. Čija je naša vlada? Ili bolje: od koga dobiva naredbe?
  Kako to ne možemo vidjeti, pogledajmo s druge strane: koji su rezultati njihovog rada?
  Evo ja ću opisati što je naša vlada napravila sa mljekarstvom, tj sa uzgojem mlječnih krava u mom dijelu Turopolja.
  Kad smo doselili ovamo prije 12 godina svaka kuća je imala po nekoliko mlječnih krava, traktor i poljoprivredne strojeve, vlastiti uzgoj raži, zobi i sve stočne hrane, štale i štagljeve, i ogromno ZNANJE i TRADICIJU uzgoja mlječnih krava. Svaka druga kuća je imala laktofriz koji su punili mlijekom, po koje je tri puta tjedno dolazio kamion-cisterna iz mljekare.
  Vlasti su se mijenjale, a svaka je svake godine unazađivala sve segmente tog dobro uhodanog posla, da bi zbirni rezultat bio ovakav: usprkos ogromnom trudu, od pobuna do prilagođavanja, pa i žrtvovanja (prije 3 godine je hrvatski proizvođač mlijeka bio u takvom MINUSU da se po jedan iz svake kuće morao zaposliti negdje drugdje i davati plaću za preživljavanje svog mljekarstva) svi su, pa i najuporniji morali prodati svoje krave, tako da sada, nakon 12 godina, nitko nema nijednu kravu a jedan ih ima 80. Digao je ogromne kredite i napravio sve kako Država traži: sagradio ogromnu halu bez prozora i drži ih unutra, i za manje od godinu dana je počeo smrditi na kilometar, ponekad i više, i neće nam biti žao kad propadne.
  Bregovi se više ne šarene kravama na paši. Ubili su tradiciju, isto kao što su ubili svinjarstvo kad je nova vlast iza 1945. “nacionalizirala” (podržavila) šume pa zabranila napasanje svinja, i još uvijek ga nije dozvolila iako stare turopoljske familije stalno pišu molbe.

  U Srbiji izgleda da imaju istu vlast/naredbodavca. Primjer: Srbi viču da im “Hrvati kupuju poljoprivredna zemljišta Vojvodine”, kupiće im cijelu Vojvodinu – kakvi su to “Hrvati” kojima traktor u polju prate po 2 transportera naoružanih specijalaca?!
  ili ovo: Rusija je ponudila srpskim povrćarima kioske po ruskim gradovima i prodaju bez ikakve marže i bez carine, a srpska vlast ne dozvoljava. Supermarketi NE otkupljuju od domaćih proizvođača, nego nude superjeftino povrće iz dalekih zemalja. Zvuči poznato, jelda.
  Baš kao da imaju istog Naredbodavca kao i mi.

 3. Dodajte mom postu o kravama još ovo: prije 3 ili 4 godine svim kravama je telad uginula, a puno krava je uginulo pri teljenju. Ako niste znali: ZABRANJENO je kravu dati pod bika i prasicu pod nerasta – za sve se mora zvati veterinar. Znači uzrok pomoru je bio u sjemenu koje su veterinari dobili od države.

  Lani je posljednjim kravama na seoskim imanjima presušilo mlijeko. To se dogodilo odmah nakon što je prošla državna veterinarska služba sa nekim novim obaveznim cjepivom protiv neke nove zrazne bolesti. Kakva “zarazna bolest goveda” kad ova sela nisu uvezla nijedno govedo otkad se pamti, to je sve njihov uzgoj, njihova hrana.

  Svi seljaci si misle isto što i ja, isto što i vi koji ovo čitate.

  I svi znamo da naša vlast MORA napraviti samo ovih nekoliko stvari: 1. lustraciju – osuditi zločince iz zadnja 2 rata i međuraća, jer oprosta nema dok ubojice slobodno šeću Hrvatskom, spremajući novi genocid, a na vlasti su oni koji su radili/rade protiv Hrvatske; u ovo ulazi i odstranjivanje svih koji su radili za bivšu državu,
  2. tražiti i utjerati ratnu štetu od Srbije,
  3. zbaciti LAŽ sa nedodirljivog položaja, osuditi na zatvor ili/i izgon svakoga tko je na vlasti a laže, KAŽNJAVATI LAŽ o Hrvatskoj i Hrvatima. Što mislite, postoji li među onima koji kukaju nad “Šaranovom jamom” IJEDAN KOJI NEZNA DA JE PRAZNA?
  Koja to služba miče sa Interneta sve filmove koji prikazuju špiljare koji se spuštaju u PRAZNU Šaranovu jamu, a (p)ostavlja one koji rone krokodilske suze nad njom? Što mislite zašto SPC i Srbi na vlasti žure podići svoju crkvu iznad ulaza u jamu? – zato da se špiljari i svatko tko ima malo jaču špagu više nebude mogao spustiti i uvjeriti se da je PRAZNA.
  A znate li zašto se to već godinu dana ne može? – zato jer ju od znatiželjnih čuvaju HRVATSKI POLICAJCI.

  Pod toč. 3 stoji i nužnost javnog razotkrivanja laži o Jasenovcu, NDH, sv. Stepincu, spašavanju “Kozaračke djece” “srbima” u hrvatskoj i bosanskoj prošlosti prije posrbljivanja domaćih pravoslavaca, srpskoj kupnji Prvoslavnih crkava 1920. … svatko tko dolazi u hrvatski Sabor mora se zakleti da će raditi za dobrobit Hrvatske i njenog stanovništva (zar bi to bilo tako teško?) i da će zauvijek odstupiti s vlasti ako mu se dokaže ijedna (namjerna, svjesna) laž.

  Eto to znamo SVI osim onih na vlasti.
  Jesu li oni ucijenjeni, jesu li zamijenjeni klonovima ili šta je njima da se prave kao da ništa ne znaju i ništa ne vide? Što je njima???

  • Stric Ivan // 03/04/2018 at 15:43 //

   Mogu li ovaj tekst objaviti skupa sa prvim?

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: