Novo!

U 25 TOČAKA SAŽETI ODGOVOR UZROKA WW2!


(1) Prvi početak je bio Krfska deklaracija iz godine 1917. koju su potpisali kneževina Srbija i jugoslavenski odbor kojeg je, hoćeš/nećeš, predvodio Hrvat dr. Ante Trumbić.

(2) Ta deklaracija se je potpisala da u zajednici takozvanih “slavenskih” naroda, u ovom slučaju i u to doba su bili dominantni Hrvati i Srbi, radimo i borimo se protiv austrougarske monarhije. Hrvati kao i pošteni Srbi su mislili da ćemo u zajednici biti jači i otresti se austrougarske monarhije, te kasnije, svaki za sebe imati svoju vlastitu državu, Hrvati Hrvatsku a Srbi Srpsku državu.

(3) Kada je završio WW1 1918. i na Versaillskoj konferencija za MIR u lipnju 1919. godine ta zajednička zemlja je priznata kao kraljevina SHS, tj. Srba, Hrvata i Slovenaca.

(4) Srbi opijeni pobjedama balkanskim ratovima iz 1912-1913. su odmah pomislili da je i Hrvatska njihova zemlja, koju da su im je Velika antanta darovala. (Savez u WW1 između Francuske, Velike Britanije i carske Rusije.)

(5) Srbi su odmah počeli svim državnim aparatima i dekretima uskraćivati, isticati i zabranjivati Hrvatima svako nacionalno obilježje do te mjere, da svako isticanje hrvatstva i hrvatske nacionalne zastave bilo je ugušeno u krvi i žrtvama.

(6) Hrvati su počeli otvoreno govoriti da se mirno raziđemo, svak sebi i svak za sebe. Sazvana je skupština u Beogradu da se o tome raspravlja. Srpska radikalna stranka je potajno radila po direktiva kralja Aleksandra te izvršila najbrutalniji pokolj Hrvata u sred parlamenta i u sred Beograda 20 lipnja 1928. god.

(7) Taj zločinački srpski način obračunavanja s Hrvatima je Hrvatima dozlogrdio do te mjere da su se Hrvati počeli mobilizirati za vlastitu obranu.

(8) Tada je kralj Aleksandar uvidio opasnost za državu kojoj je on bio “njegovo visočanstvo”, te je raspustio stranke i konstitucije te uspostavio diktaturu 6 sijčnja 1929. godine. Tek tada počimaju svi gori jadi nad Hrvatima i Hrvatskom, sve u ime naroda i države.

(9) Dr. Ante Pavelić u svojoj ljubavi za Hrvatsku nije vidio drugog izlaza osim osnutka jedne revolucionarne organizacije sa svrhom da se svim raspoloživim sredstvima suprostavi srpskom nasilju, pa i uz potrebu oružja, s lozinkom: LJUTA TRAVA NA LJUTU RANU. Dao je toj organizaciji ime USTAŠA, što je jedna stara hrvatska izreka koju su Hrvati u prošlosti koristili protiv svakoga tiranina kada su se Hrvati treba USTATI na obranu svojih Domova i svoje države Hrvatske.

(10) Hrvatski revolucionarni ustaški pokret je osvetio hrvatske zastupnike HSS koje je Puniša Račić poubijao 20 lipnja 1928. god. usred parlamenta, ubivši srpskog kralja u Marseilleu 9 listopada 1934. godine.

(11) Poslije tog atentata srpska kraljevska Jugosklavija postaje sve više i više nepopularna u međunarodnim činbenicima. Njegovo “visočanstvo” princ knez Pavle sa svojim ministrima pristupa 25 ožujka 1941. Trojnom Paktu u najvećoj nadi da mu se kraljevina SHS sačuva.

(12) Srpski radikalni krugovi oko mladoga princa Petra drugoga su bili nezadovoljni političkim ishodom koji je vodio do jedne minimalne olakšice Hrvatima sa njihovom Banovinom Hrvatskom na čelu dra. Vladka Mačeka i njegove HSS.

(13) Srpski general Simović sa svim svojim vojničkim kadrom u suglasnosti pukovnika Draže Mihailovića pripremaju puč 27 marta (hrvatski ožujka) s lozinkom: Bolje rat nego pakt. Svrgnili su kneza Pavla što je razljutilo Hitlera te je napao srpsku kraljevinu Jugoslaviju.

(14) Hrvati ne samo da koriste nego su iskoristili međunarodnu političku situaciju i Proglasili Svoju Nezavisnu Državu Hrvatsku DESETOGA TRAVNJA 1941. godine.

(15) Srbima to nije bilo po volji te su svim silama i vojničkim potencijalom udarili na Hrvatsku koja uopćee još nije imala ni vojske niti vojničkog kadra.

(16) Srbi, bolje rečeno srpski četnici Draže Mihailovića su nemilosrdno počeli ubijati Hrvate bez ikakvoga biranje. Njihova, četnička, lozinka je bila ubijati sve što je hrvatsko, tako: DA OD ZLA RODA NEMA NI PORODA., kako su znali reći.

(17) Kada su nenaoružani Hrvati to vidjeli, počeli su se organizirati u vojničke skupine, vojničke redove, u ustaške postrojbe, ne da “kolju i ubijaju” kako su naši hrvatski neprijatelji to drugima govorili, pa i vama poštovani kolega DUH, nego da se brane.

(18) U toj isključivo nacionalnoj obrani Hrvati su imali svako Božije, ljudsko i međunarodno pravo da se brane i da se obrane. u toj borbi za obranu nacionalnih hrvatskih života,; glupo bi bilo reći da nije bilo i nevini i nedužni žrtava.

(19) Trebamo uvijek imati na umu i pred očima činjenicu da svaki rat za sobom nosi više nedužnih i nevinih žrtava nego, recimo, vojničkih žrtava.

(20) To se je najviše moglo vidjeti i osjetiti na području Hrvatske za vrijeme WW2. Zašto? Jednostavno zato što nam je sličan jezik, što smo izmješani, što u mnogim slučajevima poznajemo jedni druge, te, uz sve to, srpski četnici u zajednici sa partizanima su iz taktičkih i strateških razloga napadali pravoslavna sela u odori hrvatskih vojnika, kako bi dali do znanja srpskom pučanstvu da su to bili ustaše. Nedugo iza toga dolaze četnici i partizani da im “pomognu” i da ih spase od “ustaškog noža”, te ih nagovaraju da im se priključe/pridruže i da sa njima pođu u šumu.

(21) Iz šume zna se šta se je radilo. Diverzije. Protiv koga? Protiv Hrvata i Hrvatske Države. S kim; četnici i partizani zajedno.

(22) Hrvatska Država kao i svaka druga država na svijetu je tražila te “diverzante”, hapsila ih i privodila hrvatskom narodnom sudu. (Vidi knjižicu DRINU 1956. i tu se može pronaći mnoge stavri što se tiče suda NDH)

(23) Tako je nastala fama o ustaškim zločinima koji uobće, u smislu zločina, nisu ni postojali. Ekseca, dakako, moglo je bilo. To je što svaki rat za sobom nosi.

(24) Da smo mi Hrvati dobili rat u drugom svjetskome ratu, povijest bi se drugačije pisala. Hrvati bi tada bili najbolji na svijetu. Svakako da smo mi i danas najbolji zahvaljujući našoj uljudnosti.

(25) Nadam se prijatelju DUHU da sam odgovorio na sva vaša moguća pitanja i želje.

Izvor: Otporaš

S/I

Oglasi

5 Comments on U 25 TOČAKA SAŽETI ODGOVOR UZROKA WW2!

 1. Ova slika je uzeta 22 travnja 1941. kada se je počela formirati postrojba Crne Legije. Onaj vojnik u prvom redu kojeg je lijeva nova uzraku je Ranko Boban, a onaj pozadi njega u brčićima je – tako mislim – Mijo Babić.

  • Čika Mile, znao sam od početka kada sam pratio pisanje “Otporaša” po portalima i bespućima neta, da ste ŽIVA KNJIGA…ovim ste samo potvrdili, ovo što sam mislio o Vama. Nisam pogriješio ni malo! Hvala Vam.

 2. Bog! dragi moj Ivane. Drago mi je da si mi to rekao. To je jedna velika podrška za mene. Nisi ti prvi koji si mi to rekao. Ja sam prije 7-8 godina bio na jednom portalu javno.com – koji je ukinut u travnju 2010 – imao moju stranicu HRVATSKA I USTAŠTVO. Bilo je korisnika koji su mi pisali da čim dođu na kući s posla išli su na kompjutor da vide šta je Otporaš iznio nova. Ovo ti ne pišem da iznesem moje ime, jer mnogi, skoro nitko nije znao moje ime, osim koristničkog imena Otpraš. ovo ti pišem da znaš da su se ljudi obraćali meni kao što se obraćaju i iđu u neku knjižnicu.
  Dragi moj Ivane ti znaš mnogo o meni, hoću reći više nego mnogi drugi. mene sam toni jedna ideja, a ta je da što više ostavim material nadolazećim hravtskim naraštajima. To je moj cilj.
  Jedan mi se je javio jučer iz Hrvatske iu kaže da je povijestničar i da je od mene mnogo saznao. danas sam to stavio na jedan portal gdje si i ti, ali ga je inkvi izbacio. Napao me i sada sam sa njim u natezanju. žao će mi biti ako me izbace. Ali glavu gore! i naprijed.
  One slike sam pronašao prije nekoliko godine na jedno portalu i tražili su da I’m se kaže too bi moga biti na toj sliki. Zahvaljujuću našem Maksu Luburići i DRINAPRESS izdanjima, ja sam I’m odgovorio. Bili su zadovoljni kao i ti.
  Iskreni poZDravi od Čika Mile.

 3. Ovo je za hrvatske umnobolestne “antifašiste” koji se još nisu odrekli titovaca i svih oni zločina koja su se počinala nad hrvatskim narodom od 1941. pa sve do današnjih dana.

  Citat Moše Pijade s prvog zasjedanja AVNOJ-a u studenome 1942. u Bihaću:

  “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo paliti. Pripucat ćemo pa ćemo se povući. Nijemci nas neće naći, ali će iz osvete paliti sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uz sebe, pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti s onima koji imaju neki posjed. Njih ćemo povezati uz sebe predavanjima, kazališnim predstavama i drugom promidžbom. Tako ćemo postupno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji posjeduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima plaću i ima kruha, za nas ništa ne vrijedi. Mi od njih moramo napraviti beskućnike, proletere. Samo nesretnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira.“

  [Dokument se nalazi u Arhivu vojno povijesnog instituta u Beogradu u „fajlu“ Štaba vrhovne komande (JVUO) – Četnički arhiv, pod oznakom K-12, 30/12.] Podnoseći ostavku na mjesto potpredsjednika u prvoj poslijeratnoj jugoslavenskoj vladi, sastavljenoj pod pritiskom Britanaca od Tita i Šubašića, Milan Grol je izjavio: “Ovo nije država nego klaonica”

  Pokolj kakav se provodio nad Hrvatima nije poznat u europskoj civilizaciji. Milovan Đilas (Wartime, 1947.)

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: