Novo!

Udbina guja u hrvatskim njedrima!

Miro Barešić

Ovo je jedna od rijetkih slika hrvatskog junaka Mire Barešića. Na pozadini slike je napisano vlastoručno rukom Udbina agenta Milana Dorića slijedeće: September 1985 – Stokholm / Švedska – Slavica – Miro i ja.

Upoznao sam Milana Dorića na sastanku dužnostnika Hrvatskog Državotvornog Pokreta, HDP u Hedenburgu, Škotska, kod kuće Nikole Štedula početkom srpnja 1984. godine. Začudio sam se kada sam ga čuo kako govori više prekodrinski nego hrvatski. Pitao sam ga kako to da ne govori dobro hrvatski, našto je odgovorio da je on iz pomješanog braka, majka Slovenka a otac Hrvat, ili obratno. Zahtijevao je moju adresu i ja sam mu je naivno dao. Pisao mi je više puta u Midland, Texas. Rijetko kada sam njegova pisma pročitao, jer mu je rukopis iskrivljen, i bio je više slovenski nego hrvatski.

Kako sam se bavio knjigom PISMA VJEKOSLAVA MAKSA LUBURIĆA za koju svrhu su me trebale neke informacije iz Njemačke, nazvao sam Živka Vasilja negdje u listopada 2012. godine. Pitao sam ga da li on zna i koliko on zna tko je pomogao ili tko je prebacio Iliju Stanića, ubojicu generala Drinjanina 20 travnja 1969. u Francusku. U razgovoru, rekao bih spontano, došlo je ime i Milana Dorića. Iznenadio sam se tim imenom i odmah počeo pričati Živku moje poznanstvo sa Milanom Dorićem iz Škotske. Zatražio sam od Živka da mi pronađe njegov kućni telefon, što je za par dana Živko pronašao i meni dostavio. Odmah sam nazvao Milana Dorića, predstavio mu se, rekao tko sam i od kada se poznamo.

Tvrdio je da se ničega ne sjeća, ali da je voljan meni dostaviti sve o Iliji Staniću, ako bilo što on ima. Dao sam mu adresu. U petak, 16 studenoga 2012. godine dobijem od njega žutu omotnicu 23 sa 16 centimetra u kojoj je bilo kopije od kopija udbinog materijala i 3 stranice rukom napisano pismo meni, koje, istini za volju, nisam ni pročitao, jer je njegov rukopis za mene bio ne čitljiv. Omotnicu s materijalom sam pohranio a da nisam ni znao šta je sve u omotnici.

Kako se je u siječnju ove godine otkrilo da je Milan Dorić Udbin agent i ubojica Nikole, Nikice Martinović u Austriji 1975., potražio sam tu omotnicu i u noj pronašao četiri slike (4) koje sada iznosim Hrvatima na uvid.

Izvor: Otporaš.
Žig
Oglasi
error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: