Novo!

Vjekoslav Mičuda: Zagonetka koja se odpetljava!

U predvečerje svetkovine Blagovijesti, 24. ožujka 2003., u samostanu Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima ubijen je svećenik i redovnik fra Vjekoslav Mičuda, franjevac konventualac. Rođen je u Varaždinu 24. svibnja 1970. kao šesti i najmlađi sin Antuna i Kate r. Modrić. Nakon osnovne škole i srednje tehničke škole otišao je na rad u Njemačku. Tamo ga je zatekao početak domovinskog rata u koji se aktivno uključio i sudjelovao u njemu od 1991. do 1993. godine. Malo tko je znao da je bio Dragovoljac domovinskog rata. Meni je bilo nepoznato. Za vrijeme obrane Domovine, njegovi suborci doživljavali su ga na poseban način, kao pomirljivog i staloženog, koji je zračio posebnim duhom i tako djelovao na njih. Više puta je izbjegao pogibiji na čemu je bio posebno zahvalan zagovoru Bl. Djevice Marije. Za redovnički poziv odlučio se u listopadu 1993.

 

 

 

Ono što zabrinjava u ovo slučaju jeste da ga je napao i ubio čovjek iz kriminalnog miljea zvan Legija, koji je svoj duh i um začinio cajkom, srpskom glazbom. Legija je osoba koja je imao nešto malo učešća, u domovinskom ratu, ali je zbog “high life” otišao u kocku alkohol, narkotičku ovisnost, i druge bedastoće, kladionica. No nije najveća pogreška toga Legije u glazbi, i pivu, rakiji, i hvalisanju i nadutosti. Već što je digao ruku na franjevca, koji je najodaniji Kristu i Gospi. Dojam je pretežak i bolan. Jer tko na njega (franjevca) digne ruku, ima iza sebe sama vraga. Kao i uostalom i Četnik i Musliman. Kada sam čuo za to ubojstvo, šok sam doživio. Potreslo me je. Kao čovjeka…Osobno, franjevca smatram jedinog koji će čuvati hrvatsku baštinu, nakon rata koji će pomesti svijet. Na koncu, misterija ubojstva, je riješena. Mislim da je bilo upetljano više osoba u njegovo ubojstvo, jer su se uvezali mislima, interesima, a pošto vole cajku, naravno da će takvom kalibru biti meta…tko drugi!?- Franjevac. Klan braće Marjanović koji su se bavili reketom, dilanjem droge, ucjenom su upravo taj kalibar. Zato je i Marjanović i ubijen. Tko hrvatskoj omladini drogu dila, dobije isto natrag. Ima Boga.

Link:

Smaknuće!

A ostala su još lica, koja nemaju poštovanja niti prema sebi, a niti svojim ukućanima, pa su gladni tuđeg. Tako su napali i fra Mičudu. I pokušali opljačkati…tipični srbočetnički mentalni ustroj. Postoji osnovana sumnja da je bio napad bio potican od još osoba, programirani radiofonski, te usmjeren na počinjenje kaznenog djela na koje je upućen Legija na počinjenje ubojstva. Ta osoba je u Jankovcima, a čini se da radi i za drž. odvjetnika, te svjedoči o napadu na Jankovce te ucjenjuje sudionike, akcije Jankovci 1991, kao što je Stiv Culej. Mudriji je jer se skrio. Inače je svjedoku, imenovah ga “hladni limun” (cinkeru drž. odvjetnika), u Vukovaru, kvocijentna baza, je na nivou žene koja je prevarila svoga supruga. Zapravo, taj cajkatorski klan iz Jankovaca, je programiran od Arkana i Cece Ražnjatović, i radi onako kako im tri piva zapovjede. No tako će i završiti, sa krajem koncerta.

Prva formula: Stoji Hrvat do Hrvata, a na glavi šajkače.

Druga formula: Dopodne Ceca i Dragana, a popodne Thompson.

Nadalje!

Nije bez razloga oduzeto oružje Stivu Culeju. Jer je drž. odvjetnik od iste ekipe doznao, kako ga ima. Igra je zaigrana odavno i ide svojim tokom. Sudionik koji ostane iza ovoga nedjela će završiti svoj dio priče, ubrzo, kada se javi povrijeđeni sudionik, koji će ih kazniti. Još na ovom svijetu. Nije kraj ubojstvima ove vrste. Ovo je dokaz da neprosvijećenost, nizak kvocijent, neškolovanje, bijeg u alkohol i “srpsku filozofiju”, cajku, drogu, može dovesti do tragičnih posljedica. Svjesno i nesvjesno je potrebno razdvojiti. Ovaj dio je potican od onih koji su mrzili hrvatstvo. A fra. Vjekoslav Mičuda, kao Dragovoljac i Branitelj, je bio žrtva, pomračena uma, drogom, i cajkom zatrovana. Čini se kako je upleten u ubojstvo i dio SJP Krpelj iz Jankovaca, od inspektora, do polupripitih, pod Cecom Ražnjatović obrazovanih djelatnika. Makar mišlju i riječju. Jer bi djelo ovakve vrste bilo teško kazneno djelo. Jer gdje cajka pleše, Hrvat pravi stradava, kao što je fra Vjekoslav Mičuda. Stoga bi državni odvjetnik u pravedničkom/sfernom domenu trebao uzeti stvar u ruke i podići tužbu protu ovih nakaza, prekodrinskih i prekodunavskih! Stradao je u ovoj priči, Hrvat, fra Vjekoslav Mičuda. Ako je cilj, naše kulture i okoline podržavati cajku i drogu te srpske pjevače…ne moramo se čuditi, ako netko ponovo ne nasrne pijan i drogiran, na Hrvata, ili obitelj…previše je svega oko nas. A najviše pijanstva i cajke…

Počivao u miru, fra. Vjekoslav Mičuda!

Za Dom Spremni!

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: