Novo!

Vladavina Prava je danas vrlo upitan pojam

11124485_1601117210174765_3252028217333705116_n

Do današnjeg dana nisam imao nikakve primjedbe na odluke predsjednice Kolinde Grabar kitarović ali danas sam prvi put razočaran. Po svojim ovlastima je danas potpisala pomilovanje za 25 osuđenika koji su oštetili državu za nanesene milijunske štete građanima Hrvatske. Među prvoma je pomilovan LEON SULIĆ koji je sebi priuštio svojim (ne)radom preko 16 milijuna kuna. O drugima mislim da nema potrebe Pisati: isti način rada isti, prekršaji. Ima se! Može se kupiti SLOBODA. Navodno obrazloženje Sulićevog oslobađanja i puštanja jeste zdravstveno stanje koje je ugroženo. No i za to postoji lijek: ZATVORSKA BOLNICA.

VELJKO MARIĆ HRVATSKI BRANITELJ

Veljko Marić osuđen je bio u Srbiji na 12 godina zatvora bez ikakvih dokaza da je u akciji čišćenja sela Rastovac ubio Petra Slijepčevića. Na suđenju je bila pozvana i supruga ubijenog Slijepčevića koja nije potvrdila da je Veljko počinitelj tog djela i nije ga optužila.

Vraćamo se slučaju Marić. Dok je bio na izdržavanju kazne u Srbiji i apelirao na mnoge da se vrati u Hrvatsku s nadom da će biti i dočekan kao Branitelj, jedan dio naših želja se ostvario. Veljko je vraćen. Ali nažalost naši ga nisu dočekali sa dobrodošlicom nego kao ratnog zločinca. Po povratku u Domovinu naši si nisu dali niti truda da ispitaju slučaj Marić i da provjere te neosnovane optužnice, i ništa nisu učinili. I dan danas Veljko trune u zatvoru u Glini i teško je bolestan ali tu se nema i ne može se ili se neće. Prije će biti da se neće iako se može.

Moja osobna zamjerka predsjednici Kolindi Grabar Kitarović a posebno komisiji koja predlaže pomilovanja je ta što HRVATSKOG BRANITELJA nitko se nije ni sjetio i iznio njegovo zdravstveno stanje da se barem raspravi o njegovom pomilovanju. Ali kad se radi o lopovima i kriminalcima to se stavlja u prvi plan i riješava i to nažalost pozitivno te se isti ti kriminalci i lopovi puštaju na slobodu i šepure se pred napaćenim narodom kojeg su bez imalo milosti opljačkali.

ZAGREB: Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala je 25 osoba a među njima i Leona Sulića, bivšeg vlasnika tvrtke »Croatia Bus«, nekadašnjeg donatora HDZ-a i brata Gordane Turić, HDZ-ove saborske zastupnice devedesetih godina. Sulić je, kako se navodi u predsjedničinoj odluci objavljenoj u Narodnim novinama, oslobođen od izvršenja neizdržanog dijela zatvorske kazne u trajanju godine i 10 mjeseci. U Uredu predsjednice nisu jučer odgovarali na naše upite i nisu željeli objasniti zašto je Sulić pomilovan. Kolinda Grabar-Kitarović odluku je donijela na temelju prijedloga Komisije za pomilovanja, ali predsjednik tog tijela Davor Derenčinović rekao nam je da je ono tek savjetodavnog karaktera, kao i da nije ovlašten davati izjave.

– Morate se obratiti Uredu predsjednice, oni imaju naš zapisnik, kazao nam je Derenčinović.

Zločin u Grubišnom Polju

Postupak protiv Veljka Marića, optuženog za počinjenje kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 142. st. 1. KZ SRJ.

Prvostupanjska presuda kojom je optuženi Marić proglašen krivim i kojom mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 12 godina objavljena je 23. rujna 2011.

Prizivni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu.

OPTUŽNICA (SAŽETAK)

Optužnica tereti Marića da je, kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija, dana 31. listopada 1991. godine, prilikom akcije “čišćenja” sela Rastovac, uniformiran i naoružan ušao u kuću obitelji Slijepčević, gde je lišio života Petra Slijepčevića, u nazočnosti njegove supruge Ane Slijepčević, ispalivši u njega više hitaca iz automatske puške.

Da se nas pita, kao što se ne pita: Sulića ili Marića? Pa Marić mi je draži, i brat po oružju!

Izvor: SPO

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

Žig

Oglasi

3 Comments on Vladavina Prava je danas vrlo upitan pojam

  1. Bože, Bože! Kada sve ovo pročitam, smuči mi se. Koliko je nas Hrvata sve od sebe dalo, a mnogi i vlastite živote za ljubav Hrvatske i u obrani iste, da ih se ovako na ne pošten način dočika i na ne pošten način okrivljiva. Naše size pravednice nam ne pomažu a pravda još manje.

  2. Vrlo dobro sam poznavao brata Leona Sulića koji živi u San Jose, California. Brat Velimir mu je uzor svakog hrvatstva…

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: