Novo!

Zagonetka imena: Borovo selo!

02.05. 1991, je bio dan kada su masakrirani Dragovoljci Policajci, njih 12. U Borovo selo su upućeni, autobusima, no nejasno u svemu tome jeste tko je dao zapovjed za takvo što? Naime poznato je da je Borovo selo, bilo uporište, četničko koje je oduvijek bilo nastrojeno, i obojano srpskim bojama. Da se mene pita kao laika, poslao bih tamo najmanje dvije bojne-tri, pa neka ih satraju, i otjeraju čamcima preko Dunava. No ovako je ispalo, da su ubačeni i pobijeni u Borovo selu, i žrtvovani, od strane istih političara, koji su i dan danas u Saboru. Ima li to smisla ikakvoga? Onaj tko je dao zapovjed za akciju u Borovo selu, je najodgovorniji, za njihovu smrt. Stoga ne čudi niti, agilnost hercegovačkog lobija, koji je nadasve postao omiljen u kriminalnim krugovima, i nerijetko sudjeluje i u aktivnostima koje su vezane sa srpskom stranom. Gdje su šleperi sa naoružanjem, završili?

Prema saznanjima koja sam imao tada, kao pripadnik 5. mjesne zajednice, nešto prije Borovo sela, se znalo kako će ta akcija biti sprovedena. Dakle bila je očita namještaljka, i stupica za njih. Bilo mi je čudno kako se to znade unaprijed, i kako se znade, tko će tamo ići. Ima još nešto. Nisam mogao ništa poduzeti, jer još ni odoru nisam mogao dobiti, a naoružanje pogotovo…kupio sam ga, jer ga nije bilo.

Prije samog Borovo sela, je se čula informacija, da je netko ispalio tromblon ili osa, zolja, na selo, i da je se cijela četnička armada, podigla, i uzbunila, prije same akcije. Nadalje. Tko je to bio dan dva ranije ispalio u selo, znaju veliki šefovi u MUP-u. Tako se to ne radi. U akciju trebaju ići dvije tri bojne, i satrat ih i potjerat preko Dunava, a ne sa grupom Policajaca, (pišem: grupom) jer je stupica bila pripremljena, od velikih mlatimudana i juda, slavoserba, koji dan danas vrhuju i stoluju, u hrvatskom parlamentu. To se naravno ne odnosi na Heroje domovinskog rata, u hrvatskom parlamentu.

Ono što dalje čudi jeste da je obavještajna agencija zakazala, i da je bila na nesreću 12 redarstvenika, loše obavještena, i da je posve, promijenila tok rata, u samom početku. Krvavo plaćeni pir, i to životom, njih 12. Moglo je biti i drugčije…Sirotinja je platila, i stoga: NEMA OPROSTA!

Je li itko odgovarao za to? Nije.

Nadalje. Stiv Culej, je sa akcijom pobjedničkom u st. Jankovcima, gdje je zaustavljena kolona, srbočetnika i JNA, došao na popis drž. odvjetnika Bajića, jer je ucijenjen, od više strana za sudjelovanje u toj akciji. Od jankovačkog krim. miljea, pa nadalje do malih sitnih, o cajki ovisnih pijandura, jer se priča širila na sve načine, te se uporno ocrnjuje, njegov politički rad, kao i doprinos u domovinskom ratu i bojovništvo.

Krim milje iz Jankovaca, je patetičan i jadan, te se nadao kako će se podići iz pepela, no kako stvari stoje, pao je dublje no ikada, a poslodavac je još dublje na dnu u mulju, te se ne će nikada izvući van. Nije stoga čudno da im je mali mozak pregorio od cajki, i srpskog melosa, jer ništa im nije ostalo čitavo u glavi, pa i zadnji neuron, im je otišao (kako bi rekli u Jarmini) “vrit”, jer mozga nikada nisu imali, a nagrada, za izdaju je, metak u potiljak. Tako to ide sa judama i izdajom Hrvata. Cajkačko polupijano društvo je unazadilo Stiva Culeja, jer je priseglo izdati svaku pojedinost, koju je učinio u st. Jankovcima. Stoga ne čude niti mafijaški obračuni, podizanje lokala u zrak i smrtni slučajevi od infarkta. I drugih bolesti. Malo mi djeluje ovo nategnuto sve, jer su još tu. A trebali bi seliti, malo dalje, u neki dio van Hrvatske, jer smrde do neba, kao i srbočetnička cajka, Cece Ražnjatović. Državna odvjetnica, radi 100 na sat, dok usta jankovačka laju, a smrdi im dah, do u NEBO!

1 Comment on Zagonetka imena: Borovo selo!

 1. Ivan Čavrak // 04/08/2017 at 15:02 //

  Na žalost,

  moj Striče, izdaje je svuda bilo. Ajd reci ti meni: Nas 6 zapovjednika sjedi u zapovjedništvu na popodnevnom brifingu, nikod drugog nema. Za svakoga od nas bi se zakleo da bi život dali za Lijepu Našu i da će do smrti držati usta zatvorena o onome što se zbori na tom sastanku. Svaki dan u 17:00 isto. Tako i to poslije podne u studenom 1991.
  Raspravlja se o sutrašnjoj akciji prema neprijatelju (čitaj:Četnici).
  Sastanak završio negdje nešto prije 18:00.
  Ja uđem 5 minuta poslije toga u kafić na rubu grada. Vojnik koji pije kavicu meni:
  “A što, u 06:00 sutra krećemo na *******”
  Ja ga zblenuto gledam.
  JBT od zapovjedništva do kafića niti 200 metara. Od završetka sastanka niti 5 minuta lagana hoda.
  Vojnik u kafiću već zna za sutrašnju akciju, vrijeme, snage i pravac napada.
  Pa sada ti moj Striče reci meni što je to ?

  Čestitam svima SLOBODU i 5. kolovoza 1995.

  Ivan

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: