Novo!

Zar ste predali bitku za hrvatski narod!?

 

štivo.ok

Dapače, vjerujem da bi nekima od nas bilo mnogo teže odgovoriti na preciznija pitanja, poput slijedećih na primjer: jesam li u prošloj godini učinio više dobra nego zla bratu Hrvatu? Jesam li pomogao da hrvatska oslobodilačka borba napreduje? Jesam li pomogao da naša borba postigne neke uspjehe? Jesam li više radio i dao za Hrvatsku nego prijašnje godine ili ne? Neki medju nama bi se zacrvenili kada bi samo čuli za ovakva pitanja – ako uopće imaju obraza – a kamo li da ih se upita:

 

Šta te nema, jarane? Zašto si se odrekao Hrvatske, hrvatskog naroda i hrvatske oslobodilačke borbe? Čega se bojiš, jarane? Zar se više ne osjećaš Hrvatom? Zar ti srce više ne kuca za Hrvatsku? Veliš da nemaš više vremena za to! Zar si mogao zaboraviti od kuda si došao? Ma kako tako možeš samo živjeti? Ti si nekada bio netko i nešto. Znao si i jedino u to vjerovao da hrvatski narod mora biti slobodan i da moramo ponovno uspostaviti našu Nezavisnu Državu Hrvatsku.

 

Nekada si živio za Hrvatsku. Ta reci mi, što te muči, jarane? Veliš da ima dovoljno hrvatskih organizacija s dovoljno članova pa nek se bore dok se ti odmoriš. Veliš da si već dao svoje. Zar ne vidiš da hrvatska borba traži svako hrvatsko biće, pa i tebe. Zar ne znaš da je pusta izdaja odreći se Hrvatske. Nisi, vičeš, odrekao se Hrvatske! Kako nisi, kad više ne pomažeš hrvatsku oslobodilačku borbu, kad više ne pomažeš brata Hrvata u nevolji.

 

Što se s tobom događa, jarane? Ponavljaš da si dao svoje, da o tome ne želiš više ni čuti jer želiš konačno živjeti i uživati. Veliš da nema smisla o tome više govoriti i da sa nekim ljudima jednostavno ne želiš više imati posla, bez obzira na to što se radi o “starim” prijateljima, jer da ne želiš sam pasti u ne prilike.

Izvor: Otporaš

Žig

2 Comments on Zar ste predali bitku za hrvatski narod!?

  1. Ovaj hvale vrijedan opis Kristine Kolić – kćerka pok. Mate Kolića (1939-1981) kojeg je YU Udba ubila u Parizu u listopadu 1981. godine – kojeg je ona dala Hrvatima Australije na jednom predavanju kada je bila u posjeti hrvatskoj zajednici u Australiji. Svaki dan čim se ustanem trčim u sobu gdje mi se nalazi računalo i prva stvar je ta da odmah otvaram portal Hrvatsko Obranbeno Štivo i tražim šta ima nova. Istini za volju tu uvijek nažem što mi je drago, što mi srcu prima i što vilim čitati.
    Ovim putem želim pozdraviti i čestitati Stricu Ivanu na njegovu odabiru hrvatskih državotvornih misli koje pohlepno ovdje čitam. Ovo od Krstine Kolić me je dirnulo do dan srca. Nastavite s ovakovim štivom. Pozdrav.

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: